Serveer de scones warm. Verwarm ze even terug in de oven en serveer ze met clotted cream of geklopte slagroom en lekkere aardbeienjam. Je kunt scones perfect invriezen.
Je kunt ze ook bewaren, maar verpak ze dan luchtdicht en eet ze wel binnen 1-2 dagen op. Scones invriezen kan ook, doe dat dan direct nadat ze zijn afgekoeld. Je kunt scones 2-3 maanden bewaren in de vriezer.
: Scones zijn het lekkerste als je ze net vers hebt gebakken. Wil je de scones bewaren? Verpak ze dan in een luchtdichte verpakking en bewaar de scones buiten de koelkast. Ze blijven maximaal een dag goed.
De scone is een klein broodje (of cake indien er suiker aan het recept is toegevoegd), dat oorspronkelijk uit Schotland komt. Scones zijn erg populair in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Ierland en Canada, maar worden ook elders in de wereld gegeten.
Homemade Scones mix compleet bestellen | Albert Heijn.
Clotted cream is een dik, boterachtig Engels zuivelproduct gemaakt van ongepasteuriseerde koemelk met een nootachtige smaak.
Clotted cream is een dikke, vette room die gemaakt wordt door room indirect te verwarmen en vervolgens heel langzaam af te laten koelen. De dikke klonten room komen daarbij naar de oppervlakte en zo ontstaat het typisch Britse ingrediënt.
Voedingswaarden per 100 gram : Energie 918 Kj (219 Kcal), Vetten 0.9 g., Vetten verzadigd 0.3 g., Koolhydraten 43.5 g., Suikers 1.5 g., Eiwitten 7.8 g., Zout 0.92 g.
Zwarte thee – zoals Engelse melange, earl grey of darjeeling - is lekker bij zoet gebak, scones, chocolade en taart, en lichte gerechten als sandwiches met komkommer, zalm of tonijn.
Je kunt clotted cream ook invriezen.
Scones zijn een traditioneel Brits gebak dat vaak geassocieerd wordt met high tea en Engelse tuinfeesten. Het is een klein, lichtzoet gebakje dat vaak geserveerd wordt met clotted cream en jam. Scones worden gemaakt van bloem, suiker, boter en melk en worden meestal gebakken in de oven.
In de koelkast blijft taart zo'n 2 – 3 dagen goed. Zorg er wel voor dat je hem goed afdekt onder een taartstolp of in een taartdoos, zodat de geurtjes van ander eten in je koelkast niet in de taart trekken. Ook invriezen kan heel goed bij taart. Doe de taart in de taartdoos en verpak die in een plastic zak.
Gelukkig is clotted cream al wel te koop in grotere supermarkten. Mocht je hem niet kunnen vinden, kun je hem vervangen door 1 deel opgeklopte slagroom gemengd met 2 delen mascarpone.
Gebak invriezen
Voor vrijwel alle baksels geldt dat je ze vrij gemakkelijk kunt invriezen. Dat kan zowel in z'n geheel (een hele taart) als per portie (per punt). Zorg dat je het gebak goed verpakt in vershoudfolie en leg het dan in de vriezer. Het is zo tot ongeveer drie maanden houdbaar.
In principe kan je bijna alle voedingsmiddelen invriezen: vlees, vis, brood, gebak, groenten, fruit, en zelfs enkele zuivelproducten zijn geschikt om in te vriezen. De vuistregel bij voeding invriezen is dat je het ongeveer 3 maanden ingevroren kunt bewaren, zonder kwaliteitsverlies.
Wat zijn caloriearme koekjes? Met al die goede voornemens in gedachten, zetten we de koekjes met de minste calorieën voor je op een rij: Lange vinger: 20 kcal.Maria biscuit: 27 kcal.Speculaasje: 33 kcal.
Waar zitten de meeste calorieën in? In het algemeen geldt dat vrijwel alle vette producten calorierijke voeding zijn. De reden daarvoor is dat vet simpelweg heel veel energie levert: maar liefst 9 kcal per gram. Ter vergelijking, eiwitten en koolhydraten leveren beide maar 4 kcal per gram.
Een snee (32 g) witbrood bevat gemiddeld 87 kcal, een snee bruinbrood 77 kcal, een snee volkorenbrood 77 kcal en een snee meergranenbrood 76 kcal.
Een snee witbrood (melk) bevat 77 kcal, een snee witbrood (water) 74 kcal, een snee bruinbrood 83 kcal, een snee volkorenbrood 82 kcal en een snee meergranenbrood 91 kcal. De calorieën in brood zijn voor 60 tot 80% afkomstig uit koolhydraten.
Devon Cream Company English clotted cream bestellen | Albert Heijn.
Clotted cream is een ontzettend dikke room met een vetpercentage van zo'n 64%.Double cream is een vette slagroom met een vetpercentage van 48% die veel in Engeland gebruikt wordt.
Crème fraiche in het Engels ± sour cream.