Kun je sate van te voren maken?

Kipsaté van de BBQ
Voor het beste resultaat marineer je namelijk de kip minimaal 1 dag van te voren. Dan kunnen de smaken goed intrekken en krijg je simpelweg het beste resultaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eefkooktzo.nl

Kan je saté opwarmen?

U kan deze in de verpakking opwarmen in een pannetje met water tegen de kook aan gedurende 20 minuten. U kan ook deze verpakking loshalen, en de kipsaté op een bord leggen en in de magnetron verwarmen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slagerijvansoest.nl

Hoe houd je saté warm?

Voor het opwarmen van de saté vanuit een koelkasttemperatuur van ongeveer 5 graden raden wij aan ruim van te voren (ongeveer 3 uur) de saté op te warmen op de middelste stand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hip-catering.nl

Hoe warm Ik Kipsate op?

Je kan de saté en saus opwarmen in een voorverwarmde oven (200 graden), ongeveer 8-10 minuten. Opbakken in een droge koekenpan op middelhoog vuur kan ook. De pentol en pindasaus kunnen eventueel ook, afgedekt met magnetronfolie in ca. 6-8 minuten op 600 Watt in de magnetron.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beleef-smaak.nl

Hoeveel stokjes saté per persoon?

Met 1 kilo kipfilet kun je circa 32-35 stokjes (4 per persoon bij 8 personen) maken. Als bijgerecht bij nasi goreng bijvoorbeeld is dat voldoende. Als hoofdgerecht met stokbrood, lontong, gebakken uitjes, atjar tjampoer e.d. zou ik er zo`n 8 tot 10 per persoon serveren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op smulweb.nl

Zelf Saté Ajam met pindasaus maken

42 gerelateerde vragen gevonden

Wat voor vlees voor saté?

Voor saté babi worden de blokjes veelal uit een schouderkarbonade gesneden. Kipfilet is uitermate geschikt voor saté ajam. In Indonesië maakt men ook gebruik van andere stukken vlees van varken, kip of geit (zelfs het vet). Voor saté padang wordt rundvlees gebruikt, bijvoorbeeld uit riblappen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Hoeveel gram vlees per Satestokje?

Rijg aan elke stokje om en om een stukje kipfilet en een stukje hamlap. Ongeveer 4 à 5 stukjes per stokje. Het allerlekkerst is het om de stokjes te roosteren op de barbecue of grill.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op culy.nl

Kun je opgewarmde Satesaus bewaren?

Gekocht satesaus kan langer bewaard worden omdat er vaak middelen zijn toegevoegd om het bederven tegen te gaan. Kijk op de verpakking voor de juiste datum. In de vriezer kun je de saus tot wel 6 maanden bewaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op invriezen.eu

Hoe lang moet saté in kokend water?

Doe inhoud van het bakje in een pan; met ca. 4 eetlepels water ca. 7 min. op middelmatige stand verwarmen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mora.nl

Kunnen saté stokjes in de magnetron?

Magnetron: Niet aanbevolen !!! Open het zakje en doe de inhoud op een bord of in een kom.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op topstoko.com

Hoe lang satéstokjes in water?

Omdat ze nogal droog kunnen zijn en daardoor snel splinters geven, raden we je aan ze van tevoren (minstens een uur) in een bak met water te leggen. Daarnaast voorkom je hiermee dat de stokjes vlam vatten (ook niet geheel onbelangrijk).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op culy.nl

Hoe kan je iets warm houden?

Bereidingen zoals een aardappelpuree, rijst,gestoofde groenten, sauzen enz kan je een tijdje warm houden in een pot met gesloten deksel op een zeer zacht vuur, zodat er geen kans bestaat dat de bereiding aanbrandt. Je kan de potten ook in een voorverwarmde oven van 50°C plaatsen, of maak gebruik van een bain marie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dagelijksekost.een.be

Welke temperatuur oven om warm te houden?

Vlees kun je het beste warmhouden door de oven op 60 – 70 graden te zetten. Wil je het gerecht langer dan 25 minuten warm houden in de oven? Dan kun je het gerecht het beste afdekken met aluminiumfolie of een deksel om te voorkomen dat het vlees uitdroogt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlees.nl

Hoe lang saté in magnetron?

Magnetron: prik gaatje in de folie. Verwarm product ca. 4 min. bij een vermogen van 500 W.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ah.nl

Hoe lang bevroren saté in water?

Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid. Haal de kipsaté een half uur voor het koken uit de verpakking.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op grutto.com

Hoe varkenshaasje terug opwarmen?

Wil je het gebraad toch vooraf klaarmaken? Bereid het dan ineens helemaal. Om het op te warmen, laat je het zachtjes warm worden. Dek het af met aluminiumfolie en zet het in een oven van 60°C.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Wat zit er in kipsaté?

Ingrediënten
  • 500 gr kipfilet.
  • 2 tenen knoflook.
  • 2 eetlepels ketjap.
  • 0.5 theelepel sambal.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op leukerecepten.nl

Hoelang blijft sate saus goed?

Bij een geopende verpakking kijk dan naar het bewaaradvies hoe je de satésaus het beste kan bewaren. In het algemeen kun je een geopende verpakking 3 dagen in de koelkast bewaren of 3 maanden in de vriezer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op remiaprofessioneel.nl

Wat mag je niet 2 keer opwarmen?

5x etenswaren die je beter niet voor de tweede keer kunt opwarmen
  1. Paddenstoelen. Over het algemeen kun je paddenstoelen het best zo snel mogelijk na bereiding eten. ...
  2. Eieren. Door het opnieuw opwarmen van eieren (zowel gekookt als gebakken) kan je spijsvertering in de war raken. ...
  3. Aardappelen. ...
  4. Rijst. ...
  5. Kip.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op womenshealthmag.com

Hoe lang kan je zelfgemaakte pindasaus bewaren?

Bewaar je pindasaus in een goed afsluitbare pot. Let er goed op dat zelfgemaakte pindasaus een stuk minder lang houdbaar is dan normaal aangekochte. Zelfgemaakte pindasaus is blijft circa 5 dagen houdbaar. Dan blijft de saus goed vers en dat is natuurlijk het lekkerst!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op depindakaaswinkel.nl

Welke saté is het lekkerst?

De onderzoeker zegt zelfgemaakt het lekkerst te vinden. Het best uit de test kwam een Verstegen-variant met de naam Kant & Klare Satésaus natriumarm. Het testoordeel voor deze uitschieter is een 9,5 op een schaal van 0 tot 10. Ook Inproba scoort hoogt met de Satésaus kant en klaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ad.nl

Wat is de lekkerste saté?

Sate spot 1: Toko Madjoe – Amstelveen

Toko Madjoe – Een klassieker die niet mag ontbreken hier, want bij Toko Madjoe eet je de lekkerste sateetjes en de lekkerste ALLES. Wij zijn echt fan van deze toko en rijden graag om uit Utrecht voor onze favoriete knoflook pinda's.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op culinessa.com

Hoeveel stokbrood per persoon?

Neem 1 groot stokbrood voor ongeveer 5 personen. Neem 1 bakje kruidenboter voor 2 stokbroden. Gebruik niet te grote lepels in de salade.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slagerijtenhoff.nl

Hoeveel varkenshaas voor 1 persoon?

Een mooi varkenshaasje is lichtjes wit geaderd. Het gemiddelde gewicht van een varkenshaasje ligt tussen de 400 g en 600 g. Reken één varkenshaasje voor 4 personen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkervanbijons.be

Hoeveel gram is een portie saté?

Een portie kipsaté met pindasaus komt overeen met 130 gram.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voedingswaardetabel.nl

Populaire vragen