Bakpapier is niet gemaakt om warmte vast te houden, maar om vocht tegen te houden. En dit is precies waarom je bakpapier beter niet kan gebruiken bij het bakken van pizza. Als je je pizzadeeg op een stuk bakpapier legt kan het vocht in het deeg niet makkelijk verdampen.
Het leek op bezorgpizza, maar dan in positieve zin.
Het verwijderen van het bakpapier eerder in het bakproces had mogelijk meer crunch opgeleverd. Niet iedereen is op zoek naar een superknapperige korst, dus bakpapier is een goede manier om die knapperigheid aan te passen, zonder de algehele kwaliteit van de korst in gevaar te brengen .
Heb jij een pizzaschep? Strooi dan wat semola of bloem direct op je werkblad. Geen pizzaschep? Leg dan eerst wat bakpapier op je werkblad en strooi daar de semola of bloem op.
Een alternatief voor bakpapier is aluminiumfolie, je kunt hiermee prima je bakplaat bekleden. Daarnaast zou je de bakvorm of bakplaat ook kunnen invetten met boter of olie. Alleen is daarbij de kans wel aanwezig dat er eten aan de bakplaat blijft plakken.
Salami, allerlei soorten ham, kip, worstjes, gehakt of juist gamba's en tonijn uit blik: in principe kun je alle soorten vlees en vis aan gebruiken als pizza beleg. Voorgegaarde of gerookte vleeswaren en vis kun je gedurende de gehele baktijd meebakken. Andere soorten moet je vooraf kort bakken.
Dus, hoeveel toppings zijn te veel? Als algemene, vaak gebroken vuistregel, raad ik aan om drie tot vijf toppings te kiezen voor elke pizza die je maakt.
Bakpapier is niet gemaakt om warmte vast te houden, maar om vocht tegen te houden. En dit is precies waarom je bakpapier beter niet kan gebruiken bij het bakken van pizza. Als je je pizzadeeg op een stuk bakpapier legt kan het vocht in het deeg niet makkelijk verdampen.
Wij raden 1,25 cm / ½-inch dik gesneden staal of 2,5 cm / 1-inch dik gesneden aluminium aan. Wij raden aan een pizzascherm of bakpapier te gebruiken om ongebakken, op de vloer gebakken pizza's veilig over te brengen op voorverwarmd staal .
Gevaarlijk? Maar is het gebruik van bakpapier daarom schadelijk? Volgens De Europese Autoriteit van Voedselveiligheid (EFSA) zijn de hoeveelheden PFAS-stoffen in bakpapier extreem laag. Wanneer je bakpapier op de juiste manier gebruikt komen de stoffen maar erg beperkt je lichaam binnen.
Sommige mensen keren een bak- of koekjesplaat om als een schil of een dun snijplankje. Bakpapier helpt bij het schuiven van de pizza en het papier op een steen.
Voorkomen dat je pizza aan de pizzaschep vast plakt
Houd je pizza iets kleiner dan de omvang van de pizza schep, anders is de pizza lastig in en uit de oven te krijgen. Om te voorkomen dat je pizzadeeg aan de schep vastplakt, bestrooi de de schep eerst met bloem of semolina.
Als u een mooie steen wilt, dek deze dan af met aluminiumfolie, zodat er geen vlekken op de steen kunnen komen .
Sheet pan pizza wordt soms ook wel "Grandma Pie" genoemd vanwege zijn huiselijke, imperfecte uiterlijk. Gebakken in de gelijknamige sheet pan, wordt de korst niet wafel-knapperig, maar krijgt in plaats daarvan een zachte knapperigheid van olijfolie in de bakplaat . De korst is meestal dik en taai en beladen met tomatensaus en toppings.
Gebruik aluminiumfolie, maar vet het wel goed in. Anders verplaats je het probleem en blijft je gebak vastplakken aan het folie. Aluminiumfolie kan wel makkelijker afbladderen bij hogere temperaturen, dus houd daar rekening mee als je je baksel uit de oven haalt.
U kunt bovendien voorkomen dat het deeg aan het bakpapier blijft plakken door het papier licht te bestrooien met maïzena of bloem .
Bakpapier voorkomt dat je eten blijft plakken aan bakspullen, zoals ovenschalen en bakvormen. Zo houd je je oven schoon.
U kunt ook bakpapier gebruiken, zorg er dan wel voor dat het papier even groot is als de steen, met weinig overhang bij gebruik op de grill . Het overbrengen van voedsel naar de steen is veel gemakkelijker als u een pizzaspatel gebruikt.
Bovenwarmte gebruik je om iets te gratineren, zoals ovenschotels, onderwarmte voor een taart of een quiche; dan krijg je een goed doorbakken, krokant deeg. Kies wel altijd de combiknop met hetelucht. Voor pizza heb je aan alle kanten veel hitte nodig, dus boven- én onderwarmte.
De standaard keukenoven thuis heeft gewoonweg niet het vermogen om de Pizza's snel te bakken en dus hou je gemiddeld een baktijd van ongeveer 10 minuten aan. Dat wil zeggen bij een temperatuur van ongeveer 225 graden. Het is daarbij ook belangrijk dat je de juiste stand van de oven kiest.
In dat opzicht is het verwarmen van de bakplaat een van de belangrijkste stappen van deze methode, wat resulteert in knapperige korstresultaten. Dit is hoe: " Verwarm de oven voor op 375 graden Fahrenheit, bekleed dan een bakplaat met folie [of bakpapier] ," zegt Ziata.
Bestrijk de bodems met de tomatensaus. Beleg ze met de zalmfilet, de mozzarella, de tomaatjes en de olijven. Bestrooi de pizza met de oregano en peper naar smaak. Bak de pizza's op de bakplaat in de voorverwarmde oven in 5 min.
Net zoals teveel kaas pizzaproblemen kan veroorzaken, kan het toevoegen van teveel toppings dat ook. Niet alleen wordt de pizza te zwaar voor het deeg, het kan ook betekenen dat de pizza ongelijkmatig gaart. Hoe meer toppings, hoe langer het duurt om te koken.
Wat betreft hoeveel saus je per pizza moet gebruiken, ik gebruik meestal vrij licht, ongeveer 1/4 kopje per 10-inch pizza , zodat het pizzadeeg knapperig kan worden tijdens het bakken. Dit recept levert ongeveer 3 kopjes saus op, wat genoeg is voor ongeveer een dozijn pizza's. Als je van een sausrijkere taart houdt, kun je gerust meer toevoegen.