Kun je paarse broccoli eten?

Licht paarse verkleuring Als het koud is, kan het zijn dat de groente licht paars verkleurt. De afnemer wil de broccoli dan niet meer hebben, maar de kwaliteit is nog perfect, zegt Meindert-Jan. 'De smaak gaat niet achteruit en het blijft een gezond product.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op akkerwijzer.nl

Kun je verkleurde broccoli nog eten?

In de meeste gevallen is geel geworden broccoli nog steeds veilig om te eten, zolang er geen andere tekenen van bederf aanwezig zijn, zoals schimmel, rotte geur of slijmerigheid. De verkleuring op zichzelf is geen teken van bederf, maar eerder een kwestie van het er al dan niet aantrekkelijk uitzien.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deduurzamekaart.nl

Hoe zie je dat een broccoli niet meer goed is?

Is de onderkant van de steel, het afgesneden deel, al iets aan het verkleuren van fris groen naar gelig of bruin, dan is de broccoli niet vers.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op studiokook.nl

Kun je bloeiende broccoli eten?

Bloeiende broccoli ziet er een beetje anders uit op je bord maar smaakt nog heel goed. De bloemen van de courgette zijn een echte delicatesse. Je kan ze in stukjes door de sla doen, met een deeg-beslagje frituren, vullen met een lekker prutje of roerbakken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op makkelijkemoestuin.nl

Hoe ziet een beschimmelde broccoli eruit?

Als schimmel zichtbaar is op je eten, dan is er sprake van bederf. Soms zie je alleen een klein deel van de schimmel, vaak een of meer witte plekjes met een zweem van blauw of groen. Vaak zitten de schimmeldraden dan ook al door de rest van het voedsel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bnnvara.nl

How to Grow Purple Spouting Broccoli, harvests early spring

41 gerelateerde vragen gevonden

Waarom verkleurd broccoli?

Een broccoli die te lang in de groentela ligt. Meest verkleurt de steel het snelst en hieraan kan je dus goed zien of de broccoli vers is. Ziet de steel er goed uit maar zijn de roosjes geel geworden dan hoef je de broccoli nog niet weg te gooien. De smaak zal iets bitterder zijn maar niet oneetbaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op simpele-recepten.nl

Is het erg als je een beetje schimmel hebt gegeten?

Zijn schimmels giftig? Schimmels zijn niet allemaal giftig, maar van sommige schimmels is bekend dat ze in staat zijn gifstoffen (mycotoxines) aan te maken. Het eten van deze gifstoffen kan leiden tot een voedselvergiftiging. Dat kan gepaard gaan met misselijkheid en diarree.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voedingscentrum.nl

Wat doen met doorgeschoten broccoli?

Als de plant is doorgeschoten (bloeit), is het te laat om te plukken. Om te oogsten, verwijder je met een scherp mes het centrale bloemhoofd. Als je de broccoliplant in de grond laat zitten, kunnen zich zijscheuten (bloemhoofdjes) ontwikkelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op moestuinweetjes.com

Waarom bloeit mijn broccoli?

Eigenlijk is de broccoli een onvolgroeide bloemknop. Je oogst de broccoli als ze nog mooi donkergroen is. Zodra de kleur lichter groen wordt is dat een teken dat de bloem gaat bloeien, en dan is ze natuurlijk minder lekker. Oogst haar dan echt binnen 1 of 2 dagen, want anders is het al te laat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op groei.nl

Hoe lang kun je broccoli eten?

In de koelkast blijft broccoli ongeveer 5 dagen goed. Buiten de ijskast is het te warm om broccoli lang te bewaren. Broccoli invriezen kan ook. In de diepvries blijven de broccolistronken tot 12 maanden goed.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkervanbijons.be

Kun je broccoli eten als het geel is?

Even goed schoonmaken en eventueel de gele knopjes eraf wassen en je kan lekker eten. Het kan soms zo zijn dat een broccoli met gele plekken wat bitterder is dan je gewend bent, maar ik los dat op door er een lekkere ovenschotel van te maken of lekker roerbakken met fijne kruiden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op barrymeijer.nl

Hoe lang blijft broccoli goed in de vriezer?

Rauwe broccoli kun je daarnaast invriezen als je het voor een langere tijd wil bewaren. In de vriezer blijft de broccoli tot een jaar goed. Voordat je de rauwe broccoli invriest moet je 'm kort blancheren in water. Dit doe je door de broccoli in stronken te snijden en 2 minuten onder te dompelen in kokend water.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 24kitchen.nl

Wat kun je eten van broccoli?

Vaak wordt de stronk van broccoli weggegooid, maar wist je dat je deze ook gewoon kan eten? De steeltjes van broccoli geven juist het meeste smaak! Je kan deze het best schillen en meekoken (gooi ze een minuutje eerder in de pan), maar ook bewaren en rauw eten als snack.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verseoogst.nl

Waarom schiet mijn broccoli door?

Planten gedijen het best als alle omstandigheden in balans zijn. De processen in de plant zijn in goed evenwicht met zijn omgeving. Wanneer er factoren veranderen, ervaart de plant stress en wil hij zich zo snel mogelijk voortplanten. Dit doet je sla, broccoli of spinazie vervolgens door in bloei te schieten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bolster.nl

Kun je ongekookte broccoli eten?

Je kunt deze groente verwerken in wokgerechten en ovenschotels, in plakjes roosteren in de oven of zelfs rauw eten in salades. Uiteraard kun je broccoli ook koken, maar doe dit zeker niet te lang (normale stronkjes niet meer dan circa 4 minuten). De vitamines gaan bij lang koken verloren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op natuurenmilieu.nl

Hoe houd je broccoli groen?

Spoel de groente dan even in een zeef of vergiet onder de kraan tot die koud is. Zo blijft de mooie groene kleur. Ga je de groente bijvoorbeeld bij een AGV'tje eten? Breng de broccoli dan op smaak met een scheutje olijfolie en peper en zout.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkertafelen.nl

Welke soorten broccoli zijn er?

Technisch gesproken zijn er twee broccoli's: de var.botrytis, de bloemkool, die een mooie bol van bloemhoofdjes maakt en de genoemde varieteit italica. Deze laatste heet in het Engels sprouting broccoli, verwijzend naar de vertakkingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mergenmetz.nl

Is broccoli een meerjarige plant?

Winter broccoli is meerjarig en wordt pas na overwintering ter plaatse, in het jaar na zaaien geoogst. Van maart tot april.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 123zaden.nl

Kun je broccoli zelf kweken?

Je kunt broccoli zowel binnen als buiten zaaien, zolang het een vruchtbare en koele omgeving betreft. Kies bijvoorbeeld een serre of kweekkas omdat deze bescherming biedt tegen vogels en ander ongedierte. Met name vogels zijn gek op zaailingen. Begin tussen maart en augustus met zaaien in kweekpotten van 9 cm.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kweken.net

Welk deel van de plant broccoli eet je?

Van broccoli worden de nog gesloten bloemknoppen gegeten (in sommige streken in Italië echter ook de bladeren), van bloemkool zijn dat de aanlegsels van de bloemknoppen (bloemknopprimordia). Van de groenten bevat broccoli de meeste glucosinolaten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Hoeveel broccoli aan 1 plant?

In rijen kan je ongeveer 1 tot 2 broccoli planten per strekkende meter laten groeien in de volle grond.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op keukenplanten.nl

Hoe bewaar je een broccoli?

Broccoli bewaar je in de groentelade van je koelkast. Op een koele plek buiten de koelkast is broccoli 1-2 dagen houdbaar. Je kunt broccoli tot 12 maanden in de diepvries, bij minimaal -18°C, bewaren. Rauwe broccoli eerst 2-4 minuten blancheren (kort verhitten) kort voor invriezen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veggipedia.nl

Wat gebeurd er als je per ongeluk schimmel eet?

Van harder eten kun je stukjes schimmel prima wegsnijden, maar bij twijfel: liever niet eten. Als je schimmel op eten ziet, is de kans aanzienlijk dat het ondertussen is doorspekt van bacteriën. Dat betekent dat je er, mycotoxines of niet, ziek van kunt worden. Daarom kun je beter op safe spelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op flair.nl

Is groene schimmel op brood gevaarlijk?

Als de broodschimmel groen of zwart is, is het sowieso niet direct gevaarlijk voor je gezondheid. Deze soorten kunnen niet in een mens groeien en bevatten verder geen stoffen die voedselvergiftiging of andere ziektes veroorzaken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op brood.net

Kun je schimmel van brood afsnijden?

Voor brood is dat de fusariumschimmel die een gifstof afscheidt waarvan je op langere termijn ziek kan worden. Aan de buitenkant kan je niet zien of het een schadelijke schimmel is of niet. Het is dus het beste om beschimmeld brood gewoon weg te gooien.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op willemwever.kro-ncrv.nl

Populaire vragen