Slapen op Schiphol Voor een goed bed hoef je de luchthaven niet af. Je bent van harte welkom bij Hotel Mercure en YOTELAIR achter de paspoortcontrole. Deze hotels zijn 24/7 open en met je ticket en identiteitsbewijs kun je hier inchecken op de dag dat je landt of vliegt.
Je kunt ook 's nachts reizen dankzij nachttreinen op meerdere verbindingen, waaronder verbindingen naar de luchthavens Schiphol en Eindhoven. Alle treinen zijn uitgerust met twee comfortklassen – eerste klasse en tweede klasse.
Zowel als zakelijke en leisure reiziger een plek om te overnachten. Slapen tussen de vliegtuigen, midden op de luchthaven: het kan. Bij Eindhoven Airport bieden we jou als zakelijke en leisure reiziger een plek om te overnachten waar je kunt genieten van optimaal comfort.
Vervelen op de luchthaven is verleden tijd: Luchthaven Lounges zijn de ideale plek om je tijd door te brengen tot je vliegt. Comfortabel in rustige atmosfeer met een kop koffie — zo wacht men tegenwoordig op de luchthaven. Nu ook zonder frequent flyer status en toegankelijk voor vakantiereizigers.
Over het algemeen wordt aanbevolen om minimaal 2 uur voor vertrek voor binnenlandse of Europese vluchten en 3 uur voor vertrek voor intercontinentale vluchten op Schiphol aanwezig te zijn.
Vraag voor vertrek bij uw luchtvaartmaatschappij na of u op uw ticket de transitzone mag verlaten. Bij sommige tickets mag u de luchthaven niet verlaten. Het is ook handig om, indien mogelijk, bij het inchecken voor uw vlucht uw bagage door te checken naar uw eindbestemming.
Mag ik het vliegveld verlaten tijdens een overstap? Op deze op het eerste oog eenvoudige vraag, is helaas niet zo makkelijk antwoord te geven. Of je het vliegveld mag verlaten tijdens een overstap, hangt namelijk helemaal af van de bestemming waar je de overstap hebt.
Goedkope en simpele hotels in Nederland kosten gemiddeld 110 tot 130 euro per nacht; Een gemiddeld en comfortabel hotel in Nederland kost gemiddeld 105 tot 120 euro per nacht; Luxueuzer overnachten doe je in Nederland voor gemiddeld 120 tot 160 euro per nacht.
Of je nu in dienst bent bij Schiphol, via een externe organisatie op de luchthaven werkt of als zelfstandige wordt ingehuurd: wie een Schipholpas of Plazakortingspas heeft, krijgt bij veel winkels en horecagelegenheden op Plaza tot wel 30% korting!
Op luchthavens liggen de prijzen in de winkels en de cafes en restaurants een stuk hoger dan elders. Hoe komt dat toch? Het is vooral de locatie.Je kent het wel, je loopt op Schiphol en je hebt nog even voordat je vliegtuig vertrekt.
Schiphol never sleeps
Winkels en horeca hebben ruime openingstijden op Schiphol. De winkels na security zijn van anderhalf tot een uur voor de eerste vlucht geopend. Een half uur voor de laatste vlucht sluiten ze pas weer. Bovendien is in elk gebied minstens één horecapunt in de nacht open, en meer als het drukker is.
Schiphol kent ongeveer evenveel nachtvluchten als vergelijkbare luchthavens zoals Londen Heathrow, Parijs Charles de Gaulle en Frankfurt Airport. Wel hanteren deze luchthavens verschillende nachtperiodes. Zo zijn in Frankfurt nachtvluchten verboden, maar loopt de nachtperiode van 23.00 uur tot 05.00 uur.
Wat zijn jullie openingstijden? We zijn net als Schiphol Airport 24 uur per dag en 7 dagen in de week open en bereikbaar.
Voor een overstap in Nederland heeft u een visum nodig, behalve als 1 van de uitzonderingen voor u geldt.
niet komen opdagen / annulering vlucht. Bij een zogeheten 'no-show' (oftewel het niet gebruikmaken van één van de geboekte vluchten uit het ticket zonder hiervan melding te maken) heeft de luchtvaartmaatschappij het recht alle doorgaande- en retourvluchten automatisch te annuleren.
U heeft recht op verzorging als de luchtvaartmaatschappij verwacht dat de vertraging op gaat lopen tot: Twee uur of meer bij vluchten van 1500 km of minder. Drie uur of meer bij alle vluchten binnen de EU van meer dan 1500 km en voor alle andere vluchten tussen 1500 en 3500 km. Vier uur of meer bij alle andere vluchten.
Waar je bij een tussenstop veelal in het vliegtuig kan blijven zitten en sowieso onder hetzelfde vluchtnummer verdergaat, geldt dat niet voor een overstap. Bij een overstap moet je uitstappen en een volgende vlucht pakken.
Een Stopover is een tussenstop die langer duurt dan 24 uur. Een tussenstop van maximaal 24 uur is vaak te kort voor een citytrip. Een deel van deze tijd zul je kwijt zijn bij de douane, inchecken, boarden, etc. Een langere stop kan dan ook handig zijn.
Hoeveel tijd je minstens voor de overstap moet rekenen staat niet vast, maar het is verstandig hier ten minste 45 minuten voor uit te tellen. Een overstap van minder dan 45 minuten zal in ieder geval te krap zijn!
Vooral de maandag, vrijdag en zaterdag zijn dagen waarop veel mensen gebruik maken van Schiphol. Wil u de drukte omzeilen? Vertrek dan vooral niet op deze dagen, maar op een andere dag. Via de site van Schiphol kunt u checken of het druk wordt op uw vertrekdag.
Conclusie. Over het algemeen heeft online inchecken zeker voordelen voor passagiers met ruimbagage. Hoewel je alsnog je bagage moet afgeven bij de luchthaven, kan het online inchecken helpen om tijd en stress te besparen door kortere wachtrijen en snellere bagage drop-offs.
Online inchecken is niets meer dan het aangeven dat je meegaat met een vlucht. Om online te kunnen inchecken heb je je boekingsbevestiging of eticket met de bijbehorende boekingscode nodig. Door online in te checken ontvang je je boarding pass, waarmee je het vliegtuig kan betreden.