Om het te herstellen kan je het volledige haar donkerder laten verven. Het is belangrijk om dan een kleur te kiezen die warm genoeg is, zodat de gebleekte plukken niet grauw en groenig uitslaan. Een professionele kapper kan je perfect adviseren en je helpen om weer een mooie haarkleur te krijgen.
Wil je echt naar een blonde haarkleur of highlights, dan zul je gebruik moeten maken van haarverf. Een kleurspoeling bevat geen waterstofperoxide en je hoeft na deze haarbehandeling geen uitgroei aan te pakken. Ook kun je ten opzichte van verven wat vaker een ander haarkleurtje uitproberen.
Geblondeerd haar bruin verven
Is je haar poreus of beschadigd, dan dringt het pigment te makkelijk het haar binnen. De kleur wordt daardoor soms wel drie tot vier kleurhoogtes donkerder. Ben je echt heel licht geblondeerd, dan kun je dus als je naar bruin wilt het beste eerst beginnen met de kleur middenblond (8.0).
Wil je je geblondeerde haar een aanzienlijk stukje donkerder verven zoals naar donkerblond (kleurhoogte 7) of nog donkerder, pigmenteer je haar dan voor. Dit omdat de rode pigmenten bij het blonderen definitief verwijderd zijn. Je hebt voldoende warm pigment in je haar nodig om tot een mooie donkerder kleur te komen.
Het is mogelijk om een kleurspoeling op geblondeerd haar te gebruiken, maar pas hier wel mee op. Je kunt namelijk je haar beschadigen en strohaar en gespleten haarpunten oplopen. Kijk ook goed hoe de kleurspoeling op geblondeerd haar uit gaat pakken.
Zoals je ziet benoemen we alleen lichte haarkleuren, een zilvershampoo heeft geen effect op donker haar. Heb je highlights in donker haar, dan heeft de shampoo dus alleen effect op de highlights.
Neem voor je een kleurspoeling gebruikt een paar highlights, zodat je verschillende haarkleur nuances in je haar krijgt. Om je kleurspoeling langer te kunnen genieten kun je deze opfrissen met behulp van een kleurspoelmousse of kleurshampoo.
Blond haar bruin verven is een uitdaging, maar zeer zeker niet onmogelijk. Belangrijk is wel dat je het zeker weet en dat je goed op de hoogte bent van alle mogelijke obstakels.
Wel goed om rekening mee te houden als je pas geverfd haar opnieuw wil verven: je haar krijgt zo in korte tijd veel te verduren. Vermijd het dus om net geverfd haar opnieuw te verven na één dag.In principe moet er 5 tot 8 weken zitten tussen twee haarkleuringen.
Het kan voorkomen dat je na het blonderen een gele gloed in het haar hebt. In dat geval zal de kapper een paarse haartoner gebruiken. De paarse pigmenten in deze toner zorgen ervoor dat de gele tinten verdwijnen en er een mooi blonde haarkleur overblijft.
In principe krijg je de mooiste resultaten met grijze haarverf als je deze aanbrengt op blond of geblondeerd haar. En dan moet je dus denken aan kleurhoogte 8, 9 en 10.
Het is per persoon verschillend, maar wij raden aan om je highlights zo rond de 8 á 10 weken bij te laten werken. Je kunt je highlights tussendoor mooi fris houden door het gebruik van de juiste zilvershampoo, of een mooie toner te laten zetten na een week of 6.
Wissel lichte en donkere plukken af
De beste manier is om lichte lokken af te wisselen met donkere lokken. De donkere lokken zorgen als het ware voor een schaduw, waardoor je diepte creëert in je kapsel. Dit geeft dus de illusie van dikker haar.
Gemiddeld groeit gezond haar een centimeter per maand. Onder invloed van de zon groeit haar in de zomer iets sneller dan in de winter. Wanneer je jouw kapsel met highlights optimaal wilt houden is het goed om elke 6-8 weken de uitgroei van de highlights te laten bijwerken bij de kapper.
Highlights zetten
Hier worden met gebruik van aluminiumfolie plukjes haar lichter of donkerder gemaakt. De folie techniek komt dicht bij de aanzet van het haar en is daarom ook gemakkelijk voor het bijwerken van uitgroei. De kamtechniek is een snellere methode waarbij de verf door het haar heen wordt gekamd.
Vaak heeft je licht geverfde haar na een tijdje een opfrisser nodig. Dit omdat er tonen in je haar zitten die je er niet in wil hebben. Denk hierbij aan blond haar dat geel of oranje wordt. Toners zijn als het ware kleurpigmenten die een laagje leggen om het haar.
Ik heb mislukte highlights, wat nu? Highlights laat je het beste door een gespecialiseerde kapper voor highlights zetten. Je zult niet met een mislukte kleur naar buiten mogen lopen bij de kapper.
Gemiddeld kun je er van uit gaan dat je je haar vanwege een storende uitgroei één keer in de vier tot zes weken moet verven. Je kunt dan het beste alleen je uitgroei doen. Alleen je uitgroei verven kun je meestal twee keer achter elkaar doen.
In principe mag je je haar iedere 5 tot 8 weken opnieuw kleuren. Met uitzondering van blond haar. Blond haar heeft vaak een beschadiging opgelopen waardoor het herstelproces langer duurt, in dat geval mag je het haar eventueel om de 12 tot 15 weken opnieuw kleuren.
Highlights
De kapper maakt met een puntkam kleine secties en blondeert deze. De secties met kleuring worden vervolgens ingepakt in folies en na het wassen volgt soms nog een toner, afhankelijk van welke kleur blond je wil.
Wanneer je een donkere haarkleur hebt en je klaar bent voor een frisse look, zijn highlights de beste optie. De highlights geven een fris en luchtig effect. Ook mensen met blond haar kunnen voor highlights gaan. Dit om het haar nét wat blonder te maken en extra diepgang te geven.
Als je van plan bent om je haar te blonderen, laat dan zes tot acht weken tussen de behandelingen zitten. Dit geeft je haar ruimschoots de tijd om te herstellen. Houd er rekening mee dat als je haar redelijk donker is (donkerder dan lichtbruin), er meer dan één behandeling nodig is om lichtblond haar te creëren.
Toner voor je haar: dit is het effect en zo werkt het
Eigenlijk is het vrij eenvoudig. Als je je haar regelmatig highlight of blond verft, kun je er bijna niet aan ontkomen. Vaak heeft je lichter geverfde haar namelijk een soort opfrisser nodig - omdat er tonen inzitten die je níét wil.
Het verschil hier tussen is dat een kleurspoeling beschikbaar is in vele kleuren en doorgaans wordt gebruikt om het haar donkerder te maken. Een toner zorgt niet voor een kleurverandering, maar geeft de bestaande haarkleur een oppepper of neutraliseert een ongewenste toon of gloed.