De Dolphin Academy is de derde faciliteit op de wereld waar men kan genieten van een Open Water duik met getrainde dolfijnen. Geniet van deze unieke en intieme ervaring van echt zwemmen met dolfijnen in hun natuurlijke lagune. In de lagune komen de dolfijnen naast je zwemmen, zodat je hen kunt aaien.
Het zuidwestelijk deel van Bonaire, langs de zoutpannen, is ook een van de beste plekken om dolfijnen te spotten. Deze zwemmen vaak parallel aan de kust aan het oppervlak.
In de natuurlijke lagune bij de Dolphin Academy kun je zij-aan-zij met de dolfijnen het water in duiken en onder water de dolfijnen aaien en enige interactie met ze hebben. Tarief € 189 incl. toegang tot Sea Aquarium Park.
Het criminaliteitsniveau is niet significant hoog, wel is de aard van criminaliteit anders. Met eenvoudige voorzorgsmaatregelen zijn gevaren op Curaçao absoluut tot een minimum te beperken en kun je gewoon genieten van een zorgeloze vakantie. De meest voorkomende vorm van criminaliteit op Curaçao is diefstal.
Tips voor het zwemmen met dolfijnen
In bepaalde plaatsen zoals Australië en de Verenigde Staten is het trouwens verboden dolfijnen aan te raken. Zwem ook niet met dolfijnen als je zwanger bent. Zij kunnen de hormonen en de aanwezigheid van een kind en de baarmoeder voelen en “opgewonden” geraken.
De hamerhaai, tijgerhaai, verpleegsterhaai en zandhaai zijn de vier verschillende (onschuldige) haaiensoorten die voorkomen in de wateren van Bonaire. Deze dieren verkiezen liever de ruige oostkust boven de rustige westkust.
Als je schildpadden wil zien tijdens het snorkelen op Bonaire dan moet je bij Funchi's Reef zijn. Deze ondiepe baai bevat zeegras waar roggen en schildpadden zich op voeden. Ze eten hier in het ondiepe en gaan daarna naar het diepere water in de baai. De baai is het onderkomen van zo'n 1000 zeeschildpadden.
Typische Bonairiaanse hoofdgerechten zijn de sòpi (gevulde soep), stobá (stoofschotel) en de sòpitu (vispotje). Als traditionele bijgerechten worden vaak funchi (maïmeel), banana hasá (gebakken banaan) en pan batí (platgeslagen maisbrood) gegeten. Empaná en pastechi (pasteitjes) gelden als populaire tussendoortjes.
Bonaire staat bekend om zijn spectaculaire stranden en verbluffend zeeleven. Bonaire heeft zijn naam op de kaart gezet als een van de meest gewilde duik, snorkel, kitesurf en windsurf bestemming ter wereld. Al meer dan 20 jaar handhaaft Bonaire een toewijding aan het beschermen en behouden van zijn milieu.
Op Bonaire komt geen malaria voor, maar wel dengue (knokkelkoorts), een virusziekte die wordt overgebracht door muggen (denguemug ofwel gele koortsmug (Aedes aegypti, Stegomyia aegypti) en de Aziatische tijgermug) en waartegen (nog) geen vaccin bestaat.
Dit paradijselijke strand is privé en alleen toegankelijk voor gasten. De wuivende palmbomen zorgen voor genoeg schaduw en je hebt hier geen waterschoenen nodig om de zee in te lopen.
Want hoewel Bonaire eerder bekend staat als duikersparadijs dan als strandbestemming; mooie stranden zijn er genoeg! Van hippe beachclubs en privé strand op je eigen resort tot verborgen pareltjes waar de locals komen. Elk strand heeft zijn eigen charme en het water is overal even prachtig helderblauw.
Heel Bonaire is een beschermd onderwaterpark en elke duiker en snorkelaar betaalt een bijdrage van 10 dollar voor een penning om te mogen snorkelen of duiken. Deze is een jaar geldig.
De hamerhaai, verpleegsterhaai en zandhaai zijn de haaiensoorten die sporadisch voorkomen in de wateren van Bonaire. De kans op een ontmoeting met deze haaien is het grootst aan de oostkust van het eiland. Aan deze kant is de noordoostpassaatwind nog op volle snelheid en jaagt hij de golven metershoog op.
Bars, cafés, clubs, dancings en discotheken. Naast een trendy discotheek (Discotheek El Incuentro) kent Kralendijk een aantal sfeervolle bars, cafés en clubs waar toeristen en de lokale bevolking onder het genot van vrolijke muziek en cocktails een mooie avond kunnen beleven. Beoordeeld met een 8.1!
Ons favoriete strand op Bonaire is Sorobon Beach. Dit strand ligt aan de oostkant van het eiland, aan de zuidkant van waar Lac Bay begint. Sorobon Beach biedt fraaie witte zandstranden in combinatie met ondiep felblauw water. Dit is eigenlijk het perfecte plaatje zoals je het je voorstelt bij een Caribisch strand.
In Lac Bay (Bonaire) spoelt regelmatig Sargassum aan. Een soort wier dat zorgt voor stankoverlast en niet goed is voor het bodemleven. De laatste jaren neemt de hoeveelheid Sargassum toe. Rijkswaterstaat helpt Bonaire met het opruimen van dit wier.
Als u op zoek bent naar een hagelwit zandstrand bent u bij No Name Beach op de juiste plek. Deze strand bevindt zich op Klein Bonaire, een klein eiland ten westen van Kralendijk, en is de grootste trekpleister op dit onbewoonde eilandje. Het eilandje, en dus het strand, is alleen te bereiken met een watertaxi.
Elke donderdag van 00-01 uur is er happy hour maar vlak de weekenden niet uit! Lucas Bar vind je in het centrum van Kralendijk. Geen strand maar een hot en steamy sfeertje! En echt een van de leukste happy hours op Bonaire!
Het geven van fooien op Bonaire is anders dan in Nederland. Net als in Amerika berekenen restaurants standaard al 10% fooi en de hotels gaan uit van 12%. Voor een uitstekende service wordt 15% tot 20% fooi gegeven.