Nougat invriezen Kan wel, maar na het ontdooien zul je bemerken dat de textuur en de smaak stukken minder zijn geworden. We raden het invriezen dan ook af.
Het fijne aan nougat is dat je het heel lang kunt bewaren. Door de suiker blijft deze zoetigheid namelijk een hele tijd goed. Zorg wel dat je het goed luchtdicht verpakt om te voorkomen dat de nougat uitdroogt en hard wordt. Bewaar de nougat vervolgens koel en droog.
Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Hoe bewaar ik noga? Noga is na de productie 24 maanden houdbaar mits het onder de 20 graden wordt bewaard. Het beste bewaar je noga in een nette, droge en reukvrije omgeving. Noga uit direct zonlicht houden.
Noga of nougat
Het lekkernij wordt gemaakt van honing, suiker en glucosestroop, opgeklopt eiwit en geroosterde noten of gedroogde vruchten. De suikers worden tot een gloeiend hete suikersiroop gekookt en die wordt toegevoegd aan het eiwit. Tot slot worden de noten of vruchten erdoor gemengd.
Het inverteren van de suiker komt door het toevoegen van suikers die een hoog percentage invertsuiker hebben. Dit kunnen honing of glucosestroop zijn. Het te veel toevoegen van deze suikersoorten zorgt ervoor dat de nougat te zacht wordt.
Na ontvangst kunt u de stroopwafels ongeveer 3 tot 4 weken op kamertemperatuur bewaren maar de koeling heeft de voorkeur. Wilt u de stroopwafels langer bewaren, dan kunt u ze prima invriezen, zolang u ze maar langzaam en geleidelijk laat ontdooien.
Tot 2 maanden na THT-datum en mogelijk langer, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
Suikerrijk broodbeleg tot 1 jaar en mogelijk langer na THT, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
Er zit 2 gram vet in 1 stuk (12 gram) nougat, waarvan 0,1 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Er zitten 56 kilocalorieën in 1 stuk (12 gram) nougat. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'nougat'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
De nougat is standaard verpakt per reep van 100 gram. Alle smaken nougat zijn te koop voor € 6,95 per reep van 100 gram. Koop je er twee of meer, dan zijn ze € 6,50 per stuk.
Houdbaarheidsdatum eieren
Wanneer is een ei bedorven? Niet meteen na deze termijn, stelt het Voedingscentrum. Wanneer de houdbaarheidsdatum van eieren verlopen is, kunt u ze een paar dagen erna nog eten, mits de eieren hardgekookt of goed doorbakken zijn.
Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Je kunt ze daarna nog enkele dagen hardgekookt of goed doorbakken eten. Je kunt een test doen als je twijfelt of eieren nog eetbaar zijn. Leg een ei in een bakje of groot glas water.
Misschien een open deur, maar de THT-datum (tenminste houdbaar tot) staat altijd op de eierdoos. Tot deze datum kun je eieren gerust eten. Je kunt een ei meestal ook na deze datum nog enkele dagen eten, zeker als je ze op de juiste manier bewaart.
Er zijn ook voedingsmiddelen waarbij volgens de wet geen houdbaarheidsdatum verplicht is. Voorbeelden zijn: Verse groente, aardappelen en vers fruit, niet geschild of gesneden. Wijn en dranken met een alcoholgehalte van 10% of meer.
Zijn de Daelmans Stroopwafels Kosher geschikt? Onze Daelmans Stroopwafels passen in een Halal voedingspatroon.
Tenminste houdbaar tot: kijk, ruik en proef ná datum
Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
De ambachtelijke stroopwafels zijn 5/6 weken houdbaar, mits gekoeld bewaard.
Knip nog een vel uit het eetbare papier dat precies over het nogamengsel past. Druk het zachtjes op de noga. Laat de noga ongeveer 2 uur afkoelen en snijd hem dan in blokjes van 2 cm.
De lekkernij komt oorspronkelijk uit de landen rond de Middellandse zee en het Midden-Oosten, aangezien de basis ingrediënten noten en honing daar in overvloed aanwezig zijn. De eerste sporen van nougat dateren uit het Byzantijnse Rijk, dus van de late Oudheid tot de Middeleeuwen.
Eieren in de koelkast: langer vers
De koude temperatuur remt ook de groei van bacteriën. Ziekmakers zoals salmonella krijgen zo minder kans. Eieren bewaar je daarom het beste in de koelkast op 4 °C. Als je ze in het doosje bewaart, drogen ze niet uit en blijven ze langer goed.
Zinkt het ei, maar staat het rechtop, dan kun je het nog best zonder problemen opeten, al moet je dat wel zo snel mogelijk doen. Blijft het ei drijven, dan moet je het weggooien. Dat betekent helaas dat het niet meer goed is.