De CarPlay-app van Flitsmeister bevat nagenoeg alle functies van de iOS-versie. Zo kun je uiteraard navigeren, krijg je meldingen voor naderende flitsers en files en vertelt de app wanneer een ambulance onderweg is. Ook handig: in de rechter bovenhoek kun je zien wat de maximale snelheid is op de weg waar je op rijdt.
Cyprus, Turkije en Zuid-Oost Macedonië
In deze landen zijn alle systemen en onze app die waarschuwen voor flitsers, verboden. Daarom werkt Flitsmeister ook niet in dit land en hoef je hier ook geen instellingen voor aan te passen.
Met de Android Auto-versie van Flitsmeister kunnen gebruikers navigeren en net als bij de reguliere app komen er waarschuwingen in beeld voor flitsers, flitspalen en trajectcontroles. Ook geeft de app waarschuwingen als bijvoorbeeld een auto langs de weg staat of een hulpdienst in aantocht is op een bepaalde locatie.
Is de Flitsmeister app wel legaal in Nederland? Jazeker, de Flitsmeister app is 100% legaal.
Flitsmeister PRO is vernieuwd. Met het vernieuwde PRO-abonnement krijg je meer extra functies, zoals een nieuwe Focus Mode. Het vernieuwde Flitsmeister-abonnement heeft wel een hoger prijskaartje. Flitsmeister is een populaire gratis app die je waarschuwt voor flitsers, files, ongelukken en meer.
Waze laat je in vrijwel alle situaties de juiste maximum snelheid zien. Je kan vertrouwen op de informatie die Waze geeft. Flitsmeister daarentegen geeft veel verkeerde maximum snelheden aan in de app. Ook hier wint Waze met een enorme voorsprong.
Het gebruik en bezit van alle apparatuur met flitspaalsignalering is verboden. Overtredingen kunnen worden bestraft met een boete van € 1500,-. Informatie over gevarenzones is wel toegestaan op een navigatiesysteem. Alle apparatuur die actief zoekt naar mobiele of vaste snelheidsmeters en roodlichtcamera's is verboden.
Flits-apps
Populaire apps die waarschuwen voor flitsers zoals Waze en Flitsmeister mogen conform de Duitse verkeerswet evenmin worden gebruikt. Je hoeft deze niet van je telefoon te verwijderen, maar word je betrapt op het gebruik ervan, dan volgt een boete.
Tot op heden is dat onmogelijk en zijn snelheidscontroles gebaseerd op controles door stilstaande apparatuur in de berm. Vanuit rijdende voertuigen de snelheid vasstellen kan nu alleen als een overtreder in een voertuig eerst gevolgd wordt, om zo een gemiddelde snelheid vast te stellen.
Flitsmeister is afhankelijk van de reistijd, het aantal files en het aantal flitspalen die je onderweg tegenkomt. Voor een Android-telefoon is dit bij een gemiddeld verbruik 100mb per maand. Bij een iPhone zal dit 250mb per maand zijn.
Ja, net als onze app zijn de Flitsmeister ONE en TWO legaal.
Coyote was jarenlang de beste radarverklikker voor in uw wagen. Toen als bakje aan uw voorruit, vandaag als app te downloaden. De waarschuwingen, routebegeleiding en fileberichten kosten 5,99 euro per maand. Een interessant gratis alternatief is Flitsmeister, met betalende upgrade.
Welke radarverklikkers zijn verboden? Niet alle flitsmelders zijn verboden. Er wordt namelijk een onderscheid gemaakt tussen radar detectors op basis van radiogolven, radarverklikkers zoals Waze en flitsmelders in een GPS. Radar detectors zijn bijna in alle Europese landen verboden.
Flitsmeister geeft in Frankrijk niet de locatie van flitspalen aan, maar werkt met gevarenzones.
Frankrijk verbiedt apps als Waze om alcohol- en drugscontroles aan te geven, ons land gaat het onderzoeken. De Franse overheid kan navigatie-apps zoals Waze en Coyote vanaf 1 november verbieden aan te geven waar er alcohol- en drugscontroles zijn.
Dus, in welke landen werkt Flitsmeister? In België, Duitsland en sinds kort ook Frankrijk werkt Flitsmeister exact zoals je gewend bent. Let wel dat gebruikers mobiele flitspalen moeten opgeven. In een plek waar weinig gebruikers van Flitsmeister zijn, zijn mobiele controles waarschijnlijk niet bekend.
Met bijna twee miljoen actieve gebruikers is Flitsmeister één van de populairste navigatie-apps in Nederland.
De afgelopen jaren zijn op grote schaal snelheidscontroles ingevoerd in Frankrijk. Tevens maakt de Franse politie gebruik van allerlei verschillende soorten controlemethoden zoals flitsen met auto's, het laseren van voren en van achteren. Over de boetes in Frankrijk doen veel onduidelijkheden de ronde.
Controleren met mobiele flitsers is nauwelijks nog effectief, binnen een minuut wordt de locatie gedeeld via de verklik-app Flitsmeister. Vorig jaar werd er vaker gecontroleerd, maar 10 procent minder geflitst.
De Duitse politie flits namelijk terug gelukkig niet op Nederlandse manier maar wel inventief want veel van camera's zitten verstopt in de portalen boven de snelweg. Praktisch alle portalen boven de autobahn met een snelheidsaanduiding hebben de mogelijkheid om een tijdelijke snelheidscamera in te bouwen.
De Flitsmeister Two heeft daarom een oplaadbare ingebouwde lithium batterij, die ongeveer een maand meegaat en op te laden is met een (optioneel) micro-USB-kabeltje. Dat is wel een verschil met de One, want daar gaat de batterij langer van mee, namelijk 2 jaar. Maar ja, die heeft dan ook geen schermpje.
Met Google Maps hoef jij je geen zorgen te maken: een uur lang rijden kost gemiddeld 35 MB. Dit is een ruime schatting. Het hangt namelijk af van waar je bent.
Verbruik Google Maps
Als u met Google Maps navigeert, kost u dat in de auto per uur gemiddeld zo'n 35 MB. Dit is afhankelijk van de kaarten die de app onderweg moet downloaden. Rijdt u door een druk gebied met veel wegen, dan verbruikt de app meer dan wanneer u door een dunbevolkt gebied met weinig wegen rijdt.
De gratis navigatie app van Google is dé way to go. Google Maps (Android en iOS) biedt je 1001 opties. Zoals navigatie, plaatsen opslaan, realtime verkeersinformatie en offline kaarten. Plus Google Street View, waarmee je alvast een virtueel kijkje neemt in de straat waar je moet zijn.