Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven, kun je de mozzarella vervangen door geraspte kaas zoals Cheddar of Goudse kaas.
We raden niet altijd aan om mozzarella te gebruiken als vervanging voor cheddar . Het werkt bijvoorbeeld wel voor macaroni en kaas of elk gerecht dat op smaak is gebracht met een scherpe kaas. Het is echter een uitstekende sandwich- en flatbreadtopping. Het werkt als u uw recept een Italiaans tintje wilt geven door pesto of tomatensaus toe te voegen.
Denk maar aan burrata, straciatella, scamorza of ricotta. In sommige gerechten kun je mozzarella vervangen door een van deze kazen voor een andere textuur of smaak.
eh, dat kan, ik gebruik een beetje cheddar in de kaaslaag van een van mijn versies om de ricotta een beetje op te fleuren (ricotta is in de VS vrij smaakloos en heeft wat hulp nodig om het... nou ja, te laten smaken alsof het erin zit).
Je kunt de cheddar kaas bijna overal kopen. Als je het niet lust, kun je het prima vervangen door belegen Goudse kaas (gerapst), dit is een goede vervanger met een iets andere smaak.
Voor een milde, bijna zoete smeltkaas, kijk naar Gouda . Deze kaas doet denken aan cheddar, maar dan zonder de scherpe randjes. Wij gebruiken Gouda graag in frittata's, maar het is ook fantastisch voor andere gebakken eiergerechten zoals quiche en strata.
Hoe langer een kaas rijpt hoe meer vocht hij verliest en hoe steviger de eiwitten worden. Ze weigeren dan om nog te smelten. Denk maar aan Parmezaan en aan het verschil met Mozzarella wanneer je ze samen in een Bechamelsaus gebruikt. De beste smelter is jonge Cheddar, sommige jonge Zwitserse kazen en Mozzarella.
Nog even in het kort: Parmezaan, Pecorino en Grana Padano kun je prima onderling vervangen. Hetzelfde geldt voor mozzarella en burrata, ook deze kaassoorten liggen erg dicht bij elkaar.
Zodra het gehakt gaar is, giet je de helft in de ovenschaal, leg je 3-4 lasagnevellen over het vlees en bedek je het met de helft van de kaassaus. Herhaal het proces met de resterende saus en strooi er wat cheddar overheen .
De plakjes cheddar kaas hebben een roomzachte textuur, hierdoor zijn ze ideaal voor op een tosti of hamburger.De plakjes zijn ook lekker op nacho's. Proef zelf de heerlijke smaakcombinatie van deze nacho's met cheddarkaas, rode ui, maïs, guacamole en koriander.
Burrata is wat betreft de buitenkant hetzelfde als mozzarella, het heeft een stevig laagje. Maar binnenin burrata zit een zachte, romige substantie. Het is een mengsel van room en wrongel. Als de bol burrata aangesneden wordt, loopt de binnenkant er dus (een beetje) uit.
Burrata. Burrata is een Italiaanse verse kaas van rauwe koemelk die gemaakt is van mozzarella en room. De buitenkant lijkt op een mozzarella, de binnenkant is romig. Burrata komt oorspronkelijk uit Andria in Apulië.
Comté-kaas
Net als cheddar en Zwitserse kaas heeft de Franse Comte-kaas een vergelijkbare smaak en halfharde textuur als oude mozzarella en is daardoor een uitstekend alternatief.
Hoewel cheddar en mozzarella allebei heerlijke varianten zijn, zijn ze niet de beste vervangers voor elkaar. Mozzarella staat bekend om zijn milde, melkachtige smaak en elastische textuur wanneer gesmolten.Cheddar heeft daarentegen een veel scherpere smaak en stevigere textuur .
Cheddar is een onderschatte kaasoptie voor pizzaliefhebbers. We raden echter af om cheddar uitsluitend als topping te gebruiken , hoe lekker het ook mag zijn. Vergeleken met de gouden standaard van mozzarella, kan cheddar niet goed tegen hoge temperaturen en oververhitting kan ervoor zorgen dat de vetten zich van de vaste stoffen scheiden.
Naast dat het geweldig is voor koude recepten zoals salades en dips, is cottage cheese een fantastische toevoeging aan recepten met onder andere beignets en pannenkoeken. Cottage cheese kan ook dienen als vervanging voor andere kazen, waaronder roomkaas, geitenkaas en zelfs mozzarella .
Witte cheddar is een ideale vervanger voor mozzarellakaas omdat het heel goed smelt en een geweldige "cheese pull" creëert. Hoe ouder de witte cheddar wordt, hoe scherper van smaak en kruimeliger het wordt, dus het is het beste om een jonge witte cheddar te gebruiken in gerechten waar je mozzarellakaas vervangt.
Cheddar is een goede vervanger voor mozzarella in lasagne
Het is niet zo elastisch, maar wel rijk en vettig en het smelt tot een goudbruine, decadente korst.
Traditionele lasagne bolognese maakt gebruik van rundergehakt, maar je kunt ook kip, lamsvlees of zelfs vegetarische vullingen gebruiken. En dan is er nog de kaas: Parmezaanse kaas, ricotta, mozzarella en pecorino zijn allemaal goede opties om in je lasagne te gebruiken.
Mozzarella heeft geen sterke smaak en als ingredient in iets, merk je het niet echt als het er niet in zit. In gerechten waar het heel prominent is zoals op pizza kun je het vervangen door jonge kaas.
Kan ik mozzarella gebruiken in plaats van parmezaan in fettuccine? Ja! Dit is wat dit recept voor mozzarella alfredo saus je helpt doen. Hoewel het de smaak en een beetje textuur verandert, heeft het nog steeds dezelfde elementen van het romige comfortfood waar je van houdt.
Mozzarella wordt beschouwd als een gezondere kaas vanwege het lagere vet- en caloriegehalte vergeleken met andere kazen. Het is ook een goede bron van eiwitten, calcium en andere essentiële voedingsstoffen, waardoor het een voedzame aanvulling is op een evenwichtig dieet.
Cheddar, een populaire en veelzijdige kaas, varieert van mild tot scherp. Het is perfect om te smelten in een tosti, te verwerken in een hartige taart, of om een extra dimensie toe te voegen aan soepen en sauzen. Cheddar's rijke, volle smaak maakt het een favoriet in vele keukens.
Kaas smelten in de magnetron is minder consistent en minder betrouwbaar, maar als je in de knel zit, begin dan met het eerst op kamertemperatuur brengen van geraspte kaas.Dek af met een geventileerd deksel en smelt op LAGE temperatuur in stappen van 15 seconden, roer tussendoor .
Giet de inhoud van een tube Creamy Cheese Style / Tasty Cheddar Style in een pan en zet deze op middel- hoog vuur. Roer de saus regelmatig door met een garde. Na 3 minuten is deze klaar om te serveren!