Je kunt een monchoutaart ook invriezen.
Ja, MonChoutaart kan worden ingevroren. Wikkel de taart goed in vershoudfolie en plaats deze in een luchtdichte vriezerzak. Het kan tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard.
Kan ik MonChou producten invriezen? Het is niet aan te raden deze producten in te vriezen, aangezien de smaak dan achteruit gaat en de producten na ontdooien korrelig worden.
Je kunt de taart het beste een dag van te voren bereiden dan heeft het tijd genoeg om op te stijven en is het iets makkelijker om aan te snijden.
Een kwarktaart blijft ongeveer 2 dagen goed in de koelkast. Als je de taart langer wilt bewaren, kun je de taart ook invriezen. Vries de kwarktaart in zonder garnering en verpak de taart luchtdicht.
Ook gedecoreerde taarten kun je prima in de koelkast bewaren. Dek deze ook goed af in verband met geuren en smaken van andere etenswaren in de koelkast. Gedecoreerde taarten kun je goed invriezen, let wel op de vulling. Taarten met een slagroomvulling kun je niet invriezen.
Monchoutaart steviger maken
De vulling zakt in. Dit is omdat de kersen veel wegen en de witte vulling simpelweg niet genoeg 'body' heeft om dit te dragen.
Je kunt de taart goed afgedekt zo'n 3 dagen in de koeling bewaren. Je kunt een monchoutaart ook invriezen. De taart blijft dan 2 á 3 maanden goed. Laat de taart voordat je hem serveert 12 á 24 uur ontdooien in de koelkast.
Het maken van de taart
Begin maximaal 2 dagen van tevoren met het vullen en decoreren van de taart, een dag van tevoren kan natuurlijk ook. Dat hangt maar net af van hoeveel tijd je nodig hebt. Op de tweede of derde dag voor de deadline haal je 's avonds de taarten en vullingen uit de vriezer.
E-nummervrij een monchou-taart maken valt niet helemaal mee. Het kan wel, maar... Als je geen klopfix gebruikt stijft de taart moeilijk op. Hij moet dan minimaal een nacht in de koelkast blijven om goed op te stijven.
Ingevroren blijft de taart zo'n 3 maanden goed. Ook taartbodems, kun je op deze manier goed conserveren. Maar let op, want taarten met slagroom kun je het beste in de koelkast bewaren. De vriezer heeft geen goede invloed op slagroom.
Verse kazen, zoals kwark, ricotta, brie, roomkaas en mascarpone, vriezen niet goed in vanwege hun hoge vochtgehalte. Ook plakken kaas zijn niet de beste keuze om in te vriezen en kunnen beter in de koelkast worden bewaard. Snel eten en circa een week in de koelkast optimaal houdbaar.
Jazeker, je kunt MonChou vervangen door mascarpone of crème fraîche in recepten, afhankelijk van het gerecht en je persoonlijke smaakvoorkeur. Mascarpone heeft een vergelijkbare romige textuur als MonChou, terwijl crème fraîche een iets zuurdere smaak en andere textuur heeft.
– Bavarois, mousses en puddingen altijd in de koelkast bewaren. Voor een langere houdbaarheid kunt u deze ook in de vriezer bewaren, ca.vier weken. Het duurt ongeveer 4 uur om een pudding, mousse of bavaroistaartje te laten ontdooien.
Haal de monchou zeker een paar uur voor gebruik uit de koelkast, zodat deze goed op kamertemperatuur is.
Boter is te zacht geweest. Je hebt te lang gemixt, dan wordt het biscuit te luchtig. Als je hem dan uit zijn vorm haalt zakt hij in het midden in. En bij een langwerpige cakevorm krijg je een wip-wap effect.
Een zelfgemaakte monchoutaart blijft ongeveer 3 dagen goed in de koelkast. En wist je dat een monchoutaart invriezen ook mogelijk is? Vries de taart in zonder de kersen bovenop en luchtdicht verpakt. De taart blijft dan ongeveer 2-3 maanden goed.
Ongeglazuurd: Als je je cake pas op de dag zelf hoeft te glazuren, kun je je cake minstens 2-3 dagen van tevoren bakken. Maar je moet hem wel zorgvuldig bewaren. Zorg ervoor dat je de cake inpakt en in een luchtdichte verpakking bewaart, zodat hij geen vocht verliest.
In de vriezer kun je een taart tot wel 3 maanden bewaren. De bacteriën kunnen in de ijskoude vriezer namelijk niet verder groeien. Let wel op: slagroomtaart kan niet goed in de vriezer, dat tast de smaak en structuur erg aan. Nog maar een extra puntje eten dus, er zit niets anders op!
Cheesecake en MonChoutaart blijven zo'n 2-3 dagen goed in de koelkast. Waar je bij dit soort taarten op moet letten is condensvorming. Een cheesecake krijgt in de koelkast snel een zompige bodem. Zorg dat de taart helemaal afgekoeld is voor je hem in de koelkast zet om dit te voorkomen.
MonChou Zacht & luchtig uit een kuipje is smeerbaar en daarmee geschikt als topping of op brood. Beide zijn geschikt voor zowel warme als koude gerechten, gebruik ook eens een flinke lepel MonChou om een romige pastasaus mee te maken.
Vervangers voor monchou
Wie liever geen monchou gebruikt, kan de vulling vervangen door verse roomkaas, Philadelphia, crème fraîche, Griekse yoghurt of stevige kokosyoghurt. Online wordt afgeraden om monchou te vervangen door mascarpone.
Bij een lagere baktemperatuur bakt de cake rustiger en blijft hij mooier in vorm aan de bovenkant. Als hij eenmaal gaar uit de oven komt, moet hij meteen uit het cakeblik gelost worden. Laat de deur van je oven de eerste 50 minuten van het bakproces gesloten”, tipt Reintjens.”Anders zakt je cake gegarandeerd in.”
Wat heb je nodig (ingrediënten):
400 gram MonChou. 400 gram Bastognekoeken. 125 gram witte basterdsuiker. 100 gram roomboter (ongezouten)
Smelt de kaas en MonChou in een pannetje of in de magnetron. In de magnetron kan je dit voor ongeveer 1,5 minuut op 600 watt doen.