De mokka taart bewaar je in de koelkast. Je taart blijft daarin wel een 2-3 dagen goed. Je kunt de mokka taart ook prima invriezen.
De meeste taarten, gebakjes of (luxe vlaaien) kunnen worden ingevroren, maar de kwaliteit zal hierdoor afnemen. Gebak of vlaai gemaakt met vers fruit is niet geschikt om in te vriezen. Tijdens het invriezen kun je het beste de vriezer gesloten houden voor ongeveer zes uur.
De meeste taarten en gebakjes kun je tot drie dagen in de koelkast bewaren.
Taart dat tweemaal op kamertemperatuur komt is vatbaar om te bederven. Daarnaast verliest het smaak- en textuur. Kun je HEMA taart of taart van de Jumbo invriezen? Je kunt vrijwel alles invriezen, zolang je maar verse taart invriest zonder zuivelingrediënten als bijvoorbeeld slagroom.
Een gedecoreerde taart met Marsepein kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden. Doe de taart in een taartdoos met daar omheen een goed afgesloten zak.
Elke taart kan je in principe in de vriezer bewaren. Let er wel op dat slagroom er niet op vooruit gaat als je die invriest. Als je dus zelf taart maakt, kan je het beste de slagroom vers maken en dan pas toevoegen. Als je een taart met slagroom koopt, kan je die zo invriezen.
De taart of gebakjes kunnen ingevroren worden in een goed afsluitbare diepvriesdoos of in de gebaksdoos van aankoop. Ons advies is om gebak of taart niet langer dan 2 weken in de vriezer te bewaren. Het ontdooien kan het beste door de gesloten doos in de koelkast te zetten. Doe dit ruim van tevoren.
Taarten met slagroom kun je niet invriezen. De slagroom droogt uit en wordt er niet lekkerder op. Ook gedecoreerde taarten kun je prima in de koelkast bewaren. Dek deze ook goed af in verband met geuren en smaken van andere etenswaren in de koelkast.
Slagroomtaart invriezen kun je doen door de slagroomtaart in stukken te snijden.Vervolgens kun je de stukken gezamenlijk of afzonderlijk in diepvriesbakjes stoppen. Het is belangrijk dat de slagroomtaart goed luchtdicht verpakt wordt om de houdbaarheid te garanderen.
In de vriezer kun je een taart tot wel 3 maanden bewaren. De bacteriën kunnen in de ijskoude vriezer namelijk niet verder groeien. Let wel op: slagroomtaart kan niet goed in de vriezer, dat tast de smaak en structuur erg aan.
Voedingswaarden per 100 gram : Energie 1,966 Kj (470 Kcal), Vetten 40 g., Vetten verzadigd 19 g., Koolhydraten 47 g., Suikers 39 g., Eiwitten 2.5 g., Zout g.
Voedingswaarden per 100 gram : Energie 1281 Kj (306 Kcal), Vetten 12.5 g., Vetten verzadigd 5.4 g., Koolhydraten 40.6 g., Eiwitten 6.6 g., Zout 0.64 g.
Handig: Bewaren
Deze hazelnootschuimtaart kun je prima bewaren. Een paar dagen goed afgedekt in de koelkast of enkele maanden in de vriezer. Zorg echt dat hij goed afgedekt is, want in een koelkast zit altijd veel vocht in de lucht.
– Als u een taart in de vriezer bewaart, deze minimaal 4 uur van te voren eruit halen en langzaam laten ontdooien in de koelkast. Wilt u de taart sneller serveren, snij de taart dan alvast in punten en zet deze uit elkaar. Een taartpunt heeft ongeveer 1 uur nodig om te ontdooien.
Laat de tiramisu wel eerst opstijven in de koelkast, daarna kun je het toetje invriezen en ongeveer een maand bewaren.
Een taart bekleed met fondant of afgesmeerd met bijvoorbeeld botercrème kan je ook heel goed invriezen. Doe de taart in een goede vocht absorberende taartdoos, dan is hij in de vriezer is tot 3 maanden houdbaar. Laat de taart rustig in de taartdoos in de koelkast ontdooien, doe de deksel niet omhoog om te kijken.
Geklopte slagroom kan bij diepvriestemperatuur (-18 °C) maximaal 2 maanden bewaard worden. Na ontdooien zullen de toefjes iets minder luchtig zijn, maar nog prima ogen en smaken op gebak, koffie en chocolademousse.
Gebruik je regelmatig slagroom als ingrediënt of topping? Dan is het invriezen van slagroom een must-know. Je kunt zowel geklopte alsook ongeklopte slagroom invriezen, het enige verschil is dat je ontdooide ongeklopte slagroom minder makkelijk stijf kan kloppen.
"Groenten, brood, fruit, cake... Alles mag je invriezen en herinvriezen." Ze waarschuwt echter dat het proces de textuur, de kleur en de smaak van je product kan beïnvloeden. "Het zal er misschien niet meer zo appetijtelijk uitzien, en waarschijnlijk niet meer zo lekker smaken als toen het vers was."
Een cheesecake krijgt in de koelkast snel een zompige bodem. Zorg dat de taart helemaal afgekoeld is voor je hem in de koelkast zet om dit te voorkomen. Daarnaast helpt een taartdoos ook tegen dit probleem. Je kunt cheesecake ook erg goed invriezen.
Ja, je kunt een appeltaart invriezen, maar de kwaliteit van je appeltaart loopt dan wel terug. Laat de appeltaart na het bakken goed afkoelen en verpak de appeltaart luchtdicht. Wanneer je een appeltaart invriest blijft de appeltaart ongeveer 2 maanden goed.
Een kwarktaart kun je heel goed invriezen. Verpak de kwarktaart luchtdicht in een plastic zak en vries de kwarktaart in zonder garnering. In de vriezer blijft de kwarktaart ongeveer drie maanden goed. Een kwarktaart moet ontdooien in de koelkast, dit duurt tussen de 12 en 24 uur.
Bewaartips biscuittaart
Je kunt de biscuit overigens ook perfect invriezen! Ook weer in een luchtdichte verpakking. In de vriezer blijft biscuit zo'n twee maanden goed. Een afgewerkte biscuittaart kun je vervolgens nog een dag of twee bewaren in de koelkast.
Het lekkerste vind ik ze als ze net uit de oven zijn; knapperig van buiten en warm en smeuïg van binnen. Heerlijk! Je kunt de gevulde koeken na het vormen (en dus voor het bakken) ook invriezen.
Tip: ook andere bakkersspecialiteiten met krokante korst kun je invriezen. Denk maar aan pistolets, stokbrood of broodjes.