Blarenpleister kopen voor de verlichting van druk Je kunt een blarenpleister kopen om de druk op de blaar te verminderen. Blarenpleisters zijn huidvriendelijk en waterdicht. Je kunt deze dus rustig laten zitten tijdens het douchen of baden.
De hechting van de pleisters is zeer goed. Onze blaarpleisters blijven tot wel 48 uur goed vastzitten en zijn ook waterbestendig. Douchen met pleisters is dus geen enkel probleem.
Hoe lang moet een COMPEED® pleister op de huid blijven zitten? De pleister kan enkele dagen stevig op zijn plaats blijven zodat uw huid zich snel kan herstellen. Probeer de pleister niet te verwijderen voordat het aan de randen beginnen op te rollen.
Het aanbrengen van een koud of ijskoud pak kan helpen om tijdelijk de zwelling en het ongemak te verminderen. Blaren kunnen echter vaak zeer pijnlijk zijn, dus een behandeling met speciale pleisters zoals COMPEED® kunnen helpen, omdat COMPEED® Blarenpleisters meteen de druk en pijn verlicht.
Als een blaar kapot is gegaan, dan kun je inderdaad een blarenpleister gebruiken. Het is wel belangrijk dat je de wond en de daaromheen gelegen huid goed ontsmet, alvorens je de kapotte blaar afdekt. Wanneer je dit niet doet dan is de kans aanwezig dat er een nare infectie ontstaat.
Is de blaar opengescheurd, moet je: de wond goed reinigen met water en zeep en eventueel ontsmetten. de losgekomen huid wegknippen met een fijn schaartje, zodat je een gave wondrand krijgt. gedurende enkele dagen een beschermende wondpleister of een gaasje aanbrengen.
Dichte blaar behandeling
Dat kan door blarenpleisters of taping te gebruiken. Zorg dan wel dat er geen ribbels ontstaan of het dubbel kan slaan of los zal laten. Podotherapie Hermanns kan u helpen om met orthese of steunzolen de drukverdeling te optimaliseren.
Blarenpleisters zijn zo ontworpen dat deze een tweede huid vormen op de plek van een blaar. Zo wordt de druk op de blaar en de omringende huid verlicht, waardoor de blaar minder snel zal verergeren of openscheuren.
Kun je een normale pleister op een blaar doen? Wij adviseren om een blarenpleister te gebruiken in plaats van een gewone pleister. Een blarenpleister vormt als het ware een tweede huid en verlicht pijn en druk. De blaarpleister neemt daarnaast eventueel vocht op als de blaar openspringt.
Om een pleister pijnloos te verwijderen kan je de pleister losweken met water. Doe dit met schoon water, onder de kraan, in bad of tijdens het douchen. Een andere mogelijkheid is een nat kompres doordrenkt met warm water. Oliën en zeep werken ook effectief, smeer de pleister bijvoorbeeld in met een wattenstaafje.
Vaak geneest een bloedblaar vanzelf, maar je kunt de bloedblaar behandelen om dit natuurlijke herstelproces een handje te helpen. Zo kan het helpen om de bloedblaar bij de voet van een normale- of blarenpleister te voorzien. Op deze manier wordt de druk op de bloedblaar verlicht en kan deze sneller genezen.
Blaren: Compeed® specialistische pleisters helpen de pijn te verlichten die door de blaar wordt veroorzaakt en helpen de huid te genezen. Likdoorns en eelt: de Compeed® pleister houdt een omgeving in stand die de likdoorn verwijdert door deze te bevochtigen en te verzachten en helpt de pijn te verlichten.
Bij een gesloten blaar is niets doen vaak de beste oplossing. Vermijd verdere druk of wrijving en laat de blaar volledig dicht: zo komt hij niet in contact met vuil of stof. Vervolgens zal hij spontaan genezen. Bescherm de blein eventueel met een pleister, maar hier is ook een risico aan verbonden.
Compeed® Blarenpleister kan worden gebruikt in het stadium dat de wonde/blaar open is.
Over het algemeen zal een blaar die doorgeprikt is vrij snel genezen. Wanneer de huid of het vel nog op de plek zit, dan beschermt dat het weefsel er onder al een beetje. Deze huid zal droger en harder worden, net als het weefsel eronder. De blaar zal dan meestal na ongeveer een week zo goed als weg zijn.
Een blaar kan je wandelplezier namelijk flink bederven. Niet alleen is wandelen met een open blaar pijnlijk, je loopt zonder goede behandeling ook kans op infectie.
Voor de behandeling van blaren kunt u Compeed blarenpleisters gebruiken.
Spoel je blaar met schoon water. Dep de blaar voorzichtig droog met een steriel gaasje. Ontsmet je huid met een ontsmettingsmiddel. Verzorg de blaar 1 à 2 keer per dag totdat je merkt dat de huid weer dichtgroeit.
Zitten jouw blaren in de holling van je voet of juist op de top van je tenen? Smeer de blaar en de omliggende huid dan eens in met vaseline, hierdoor zal de wrijving en de kans op nieuwe blaren een stuk minder zijn!
Het kan dus geen kwaad om te douchen of te zwemmen wanneer je je blaar hebt afgedekt met een blarenpleister. Om de kans op een bacteriële infectie tot het minimum te beperken, is het belangrijk dat de pleister één a twee keer per dag wordt vervangen door een nieuw exemplaar.
Gesloten blaren
Bij een gesloten blaar is niets doen vaak de beste oplossing. Vermijd verdere druk of wrijving en laat de blaar volledig dicht: zo komt hij niet in contact met vuil of stof. Vervolgens zal hij spontaan genezen. Bescherm de blein eventueel met een pleister, maar hier is ook een risico aan verbonden.
Laat een gesloten blaar bij voorkeur dicht.Dit in verband met infectiegevaar. De blaar is dan goed afgedekt en geneest vanzelf. Prik de blaar eventueel aan als je denkt dat het blaardak gaat scheuren of als je erge last hebt.
Ultraklevende, afgeschuinde randen, zodat COMPEED® meebeweegt en tot 12 uur op zijn plaats blijft zitten. De doorschijnende pleister past zich aan de huid aan voor absolute discretie.