Biotex bevat een biologisch enzymcomplex waardoor het vuil wordt aangepakt zonder de kleur en de stof aan te tasten. Je kunt Biotex ook als voorwas gebruiken wanneer de was te vies is om meteen in de wasmachine te doen. Kijk van te voren welke materialen je kunt wassen met het wasmiddel.
Dompel het wasgoed geheel onder, laat het inweken en leg het -zonder naspoelen- in de wasmachine voor de hoofdwas. Inweektijd is afhankelijk van watertemperatuur (zie tabel). Biotex is veilig voor kleuren en geschikt voor zowel witte, gekleurde en bonte was.
Biotex is de vertrouwde vlekverwijderaar op basis van enzymen en zonder bleek. Al sinds de jaren 60 is Biotex een begrip als het gaat om het verwijderen van de hardnekkigste vlekken in wasgoed.
En witte was kun je wassen met Biotex Echfa Wit. Als je vergeelde of grauwe witte kleding hebt, dan is dit het middel dat je moet gebruiken. Ook werkt dit product goed als je een koffie-, thee of wijnvlek uit je kleding wil krijgen.
Wasmiddel kan duur zijn, vooral als je een groot gezin hebt en regelmatig de was moet doen. Je kunt je kleding ook erg goed met vloeibaar afwasmiddel wassen om geld te besparen. Afwasmiddel kan goedkoper zijn dan wasmiddel en je kunt je kleding er net zo goed mee schoon krijgen.
Meng ongeveer een liter water met wat soda en voeg wat geraspte zeep toe. Laat dit oplossen door het te verwarmen en roeren en giet het daarna af in een fles. Vervolgens kun je dit middeltje meerdere keren gebruiken als wasmiddel.
Volgens Schoonmaakexpert Zamarra Kok is shampoo een prima vervanger voor je wasmiddel. Twee vliegen in een klap dus, jij én je kleren schoon.
Alleen biotex is agressief. Hetzelfde effect bereik je met groene Badedas alleen die is niet agressief voor de wond/huid/vacht. , kan je zelf ook nog gebruiken onder de douche.
'Was je shirt zoals je normaal zou doen, maar doe nu ook een vaatwastablet in de wasmachine. Gewoon, rechtstreeks in de trommel. Niet alleen die gele okselvlekken zullen verdwijnen, ook andere lichte vlekken zullen verminderen.
* Gaat het om een vergeelde of grauwe vlek dan kun je een scheut waterstofperoxide over de vlek plonzen, het even in laten trekken en dan wassen volgens wasvoorschrift. Je leest het goed: een vaatwastablet om je wasgoed wit te maken, met name voor witte kleding die ineens een beetje grauw is geworden.
In de eerste evidence based richtlijn voor de behandeling van acute wonden worden badjes met huishoudelijke reinigingsoplossingen zoals Biotex, Badedas en soda ontraden. Deze zouden de kans op infectie, vertraagde genezing en maceratie van de huid vergroten.
Waspoeder of biotex
Het mengsel met waspoeder moet u ongeveer 10 minuten laten intrekken voordat u begint met schrobben. Bij de biotex kan u meteen beginnen met schrobben. Deze middelen zorgen ervoor dat groene aanslag en al het andere vuil makkelijk loslaat en verdwijnt van uw terras.
60⁰C 1/2-1 uur. DOSERING BIOTEX PER 10 LITER WATER (1 EMMER): Zacht - gemiddeld water: licht bevuild: 40ml, sterk bevuild: 60ml. Hard water: +20ml.
Kleding met een hardnekkige vlek? Laat het een poosje weken in een sopje met Biotex Groen. Heb je enorm vieze kleding die waarschijnlijk met een gewoon wasmiddel niet schoon worden? Was de boel dan 'voor' met Biotex Blauw.
Voeg azijn toe aan je waslade, je was wordt zachter; Laat kleding met nare geurtjes een nacht in een emmer met koud water en een scheutje azijn weken. Na een wasbeurt zijn de geuren verdwenen! De kleur van je nieuwe kleding blijft na een nachtje weken in koud water en azijn in tact.
De huidige enzymen in Biotex Groen zijn subtilisine, lipase, amylase, mannanase (bèta-mannosidase). Biotex werd aanvankelijk in een speciaal hiervoor gebouwde fabriek in Overschie geproduceerd.
Los Biotex handwas en inweek goed op in het water. Voor de handwas: dompel het wasgoed geheel onder, was het en spoel het grondig uit. Als inweek: dompel het wasgoed geheel onder, laat het inweken en leg het -zonder naspoelen- in de wasmachine voor de hoofdwas. Inweektijd is afhankelijk van watertemperatuur.
Maak een sopje van water en soda. Wrijf de soda even goed over de gele vlekken heen, zodat het goed in kan trekken. Laat dit een uurtje zo staan. Vervolgens kun je het kledingstuk gewoon in de wasmachine doen, en de gele vlekken zijn verdwenen.
Stap 1: Week je witte T-shirt in koud of lauw water en maak de okselvlekken goed nat. Stap 2: Meng het baking soda/zuiveringszout of Vanish Oxi Action in een aparte kom met water, in de verhouding 3 op 1. Stap 3: Breng met een tandenborstel de pasta op de okselvlek aan en schrob dit flink in de stof.
De volksnaam 'groene biotex' slaat echter niet op dat ecologische aspect, maar komt gewoon van de groene doos waarin de Biotex handwas & inweek is verpakt. Het product is te verkrijgen in de Blokker winkels in België en Nederland. Soms kan je Biotex ook nog vinden via webwinkels van supermarktketens.
Mixen is eigenlijk altijd een slecht idee. Door schoonmaakmiddelen te mixen kun je irritaties veroorzaken op de huid, maar ook aan de ogen, keel, neus en longen. Het mengen van schoonmaakmiddelen kan zelfs zo giftig zijn dat het je zenuwstelsel, lever en nieren kan beschadigen.
Verdun het schoonmaakazijn 1 op 1 met water en verspreid het over de groene aanslag op de tuintegels. Dit doe je heel makkelijk zelf met een gieter of spuit. Laat het mengsel een paar dagen intrekken en borstel de terrastegels vervolgens gemakkelijk schoon.
Ik gebruikte Dreft om dit weer weg te krijgen. Kleding wassen: Net zoals mijn groene zeep artikel kun je met Dreft ook wassen. Je kunt er een handwas mee doen, vlekken uit kleding halen, maar ook een paar drupjes in de wasmachine gooien.
Om uw was weer stralend schoon te krijgen, heeft Kassa online een aantal ingezonden tips op een rijtje gezet. Mevrouw Denes: Je fijne was kun je met shampoo wassen, als je geen handwasmiddel hebt. Ideaal voor wol, zijde en andere stoffen. Wasgoed in een handdoek wikkelen en (zachtjes) uitwringen.
Je kunt de azijn (een scheutje is voldoende) in hetzelfde vakje schenken als dat je normaal met de wasverzachter doet. Dit zorgt voor minder kalkaanslag en dus gaat je machine veel langer mee! Doordat azijn een natuurproduct is, is het ook nog eens minder schadelijk voor het milieu.