Vaak doet het veel pijn als je lang met een blaar moet gaan lopen. Mocht je echter niet van jouw schema af willen wijken en dus gewoon jouw rondjes gaan lopen ondanks de blaar? Maak dan gebruik van speciale blarenpleisters om de wrijving en pijn te verminderen.
Probeer blaren heel te laten.Zo is de kans op infecties het kleinst. Bij beginnende blaren (rode huid) volstaat een blarenpleister.
Zorg dat je alleen de bovenhuid doorprikt en niet de onderliggende huid, anders gaat de blaar bloeden. Druk het vocht met een schone zakdoek of steriel gaasje door het gaatje uit de blaar. Er zijn wandelaars die gelijk het hele vel weghalen.
Ons advies voor een goede genezing van de blaar: De blaar niet doorprikken en afdekken met een speciale pleister. Om de druk of wrijving tegen de huid te voorkomen of pijn te verlichten, kun je een anti-druk patch gebruiken.
Wanneer je last hebt van een blaar, is het beste om de huid lekker met rust te laten. Hierdoor zal de blaar indrogen, waardoor de blaar vanzelf geneest. Als de blaar niet vanzelf geneest is het aan te raden om even langs een pedicure of huisarts te gaan, om de gesloten blaar open te prikken.
De meeste blaren verdwijnen na enkele dagen of soms weken wanneer het grote blaren betreffen. Een blaar (bullae) is een holte tussen twee huidlagen die zich vult met vocht. Hoe lang blaren duren is ook afhankelijk van uw mogelijkheid ze te ontzien.
Gebruik een steriele blaarprikker (bloedlancet) of een naald (uit de naaidoos) die ontsmet is met ontsmettingsalcohol. Prik de huid op twee plaatsen door aan de basis van de blaar. Druk met een gaasje de blaar voorzichtig leeg. Zorg dat de gebruikte naald of blarenprikker veilig wordt weggeborgen of weggegooid wordt.
Blaren genezen meestal vanzelf of na de behandeling van de blaar. Uiteindelijk zal het wondkorstje loslaten en zal er nieuwe huid over de wond groeien. Afhankelijk van de diepte en grootte van de blaar kan dit enkele dagen tot weken duren.
Een anti-blaar sok bestaat uit 2 sokken: een binnen- en een buiten sok. De binnen sok bestaat uit zeer gladde vezels, zodat de binnen sok makkelijk over de buiten sok glijdt. Hierdoor wordt de wrijving die ontstaat tijdens het lopen opgevangen tussen de beide sokken en niet tussen de beide huidlagen.
Begin net onder de tenen aan de zijkant en werk af naar beneden. Rond de uiteinden van het 2e stuk tape af en kleef het op je voetzool zodat het eerste stuk tape overlapt wordt. Zorg ervoor dat de uiteinden boven op de voet kleven, niet op de zijkant. Druk alles goed aan en trek voorzichtig je sokken en schoenen aan.
Zitten jouw blaren in de holling van je voet of juist op de top van je tenen? Smeer de blaar en de omliggende huid dan eens in met vaseline, hierdoor zal de wrijving en de kans op nieuwe blaren een stuk minder zijn!
Blaren zijn gelukkig niet gevaarlijk en gaan vanzelf weer over maar ze zijn wel pijnlijk en vaak erg vervelend door de plekken waar ze ontstaan. Een blarenpleister zal het ontstaan van een blaar niet voorkomen maar helpt wel bij het genezen hiervan.Ook beschermen ze tegen bacteriën wanneer de blaar open gaat.
Verder is de kans op infecties groter wanneer je de bloedblaar openprikt. Het is dus verstandig om ervan af te blijven. Een open blaar loopt een groter risico op infecties. Je kunt dus beter niet een blaar doorprikken.
De ademende pleisters zijn vriendelijk voor de huid en hebben de eigenschap om vocht en water af te stoten. Het kan dus geen kwaad om te douchen of te zwemmen wanneer je je blaar hebt afgedekt met een blarenpleister.
Blaren (bulla) zijn een ophoping van vocht onder de bovenste huidlaag. De opperhuid is niet beschadigd, maar de ondergelegen huidlagen wel.Hierdoor ontstaat een blaas, welke zeer pijnlijk kan zijn.
ontsmet de blaar, bij voorkeur met een waterige oplossing op basis van chloorverbindingen, chloorhexidine of povidon-jood. Vraag je apotheker een geschikt product. dek de huid af met een wondpleister of niet-inklevend compres.
Druppel Betadine Oplossing direct vanuit het flesje op de open(geprikte) blaar. Je kunt hiervoor ook een watje of steriel gaasje gebruiken. Je kunt eventueel ook Betadine Zalf op de wond smeren. Dek de blaar goed af met een pleister om te voorkomen dat er vuil en bacteriën inkomen die een infectie kunnen veroorzaken.
Gebruik een steriele naald en prik de blaar aan twee kanten door. Druk met een steriel gaasje of een schoon wattenstaafje het vocht uit de blaar en laat het vel zoveel mogelijk zitten. Hierdoor verklein je de kans op infecties. Ontsmet de blaar opnieuw en dep deze droog.
Blaren zijn niet gevaarlijk, maar wel erg vervelend. Een blaar geneest meestal vanzelf wanneer u de wrijving wegneemt. Een aanvullende behandeling is niet nodig. Indien de blaar openspringt is het belangrijk de huid goed te ontsmetten zodat een infectie van de kwetsbare huid onder de blaar wordt voorkomen.
Een blaar doorprikken kan in dat geval de kans vergroten op infecties omdat er een opening naar het lichaam ontstaat. Blaren gaan vaak vanzelf weg maar indien het zo hinderlijk is dat u toch de blaar door wilt prikken dan is het van belang om dit zo steriel mogelijk te doen en de wond goed te ontsmetten en verzorgen.
Kleef de pleister direct op de blaar. Het is beter om de pleister een beetje te rekken, zodat hij strak over de blaar komt te zitten. Strijk vervolgens de randen zorgvuldig glad. Je kunt een blarenpleister gerust een aantal dagen tot een week laten zitten, totdat de huid volledig hersteld is.
Naast de wrijving is ook een hoge druk op de huid, bijvoorbeeld door te strakke schoenen, een veroorzaker van blaren. Bij wrijving of druk ontstaat er allereerst een rode en geïrriteerde plek op de huid. Blijf je nu doorlopen, dan is de kans groot dat er een blaar ontstaat.
Na het doorprikken van de blaar druk je voorzichtig het vocht uit het gaatje. Bedek de blaar vervolgens met een goed afsluitend verband, zodat bacteriën niet de kans krijgen binnen te dringen. Het verband kun je af en toe verwijderen om de voet te weken in de soda.
Als een blaar kapot is gegaan, dan kun je inderdaad een blarenpleister gebruiken. Het is wel belangrijk dat je de wond en de daaromheen gelegen huid goed ontsmet, alvorens je de kapotte blaar afdekt. Wanneer je dit niet doet dan is de kans aanwezig dat er een nare infectie ontstaat.