keltisch zeezout is byzonder geschikt om mee te koken en door zijn rijken smaak ook een heerlijke smaakmaker. Het zout is vrij grof. Om het fijn te maken kun je een vijzel gebruiken.
Keltische zout heeft grote, vochtige kristallen met een merkbare crunch. De zilte tonen zijn intenser dan die van andere zeezouten. Dat maakt het tot een van de beste soorten zout om mee te koken. Je kunt Celtic zeezout ook gebruiken voor het inleggen van voedsel.
Je kunt zelf Sole maken om zo keltisch zeezout te drinken. Voeg bijvoorbeeld een theelepel Sole toe aan een glas water als smakelijk, verfrissend drankje. Je kunt het ook gebruiken als vervanging voor gewone zout in je favoriete recepten, zoals soepen, sauzen, salades en stoofschotels.
Keltisch zeezout staat bekend om zijn lage natriumgehalte. Dit zout bevat slechts een kleine hoeveelheid natrium, wat gunstig kan zijn voor mensen die hun bloeddruk willen verlagen. In vergelijking met gewoon keukenzout bevat Keltisch zeezout aanzienlijk minder natrium, waardoor het een gezondere keuze kan zijn.
Vlees of vis kruiden: Gebruik het als smaakmaker voor steaks, vis en gevogelte voor het grillen of braden . Bij het bakken: Voeg een snufje Keltisch zeezout toe aan gebakken goederen zoals brood en koekjes om de zoetheid in balans te brengen en de smaken te verbeteren.
Kruiden: Dep de steaks droog met keukenpapier. Dit helpt om ze goed dicht te schroeien. Kruid beide kanten van elke steak royaal met grof grijs Keltisch zout en versgemalen zwarte peper.
Voor de pekel:
Voeg de sinaasappels, citroenen, tijm en rozemarijn toe. Let op: als u een grote kalkoen hebt en meer pekel nodig hebt, gebruik dan 1 kopje Celtic Kosher Sea Salt® voor elke gallon water .
In vergelijking met geraffineerd tafelzout bevat Keltisch zeezout een breder scala aan mineralen zoals magnesium, calcium, kalium en zink. Deze mineralen zijn essentieel voor verschillende lichaamsfuncties, waaronder de werking van spieren, zenuwen en het behoud van een gezonde vochtbalans.
Thuis gebruik je vooral tafelzout. De korrel is fijner van structuur en strooit dus makkelijker. Ideaal om je gerechten mee af te kruiden of bijvoorbeeld een eitje mee op smaak te brengen aan tafel. Chefs zullen eerder kiezen voor keukenzout.
Gezond zout eten
Als je toch wat zout toevoegt, kies dan voor goed zout met veel mineralen en sporenelementen, zoals Keltisch zeezout of Himalayazout.
Keltisch zeezout is rijk aan natuurlijke mineralen zoals magnesium, kalium en calcium. Hoeveel Keltisch zeezout mag je per dag gebruiken? De aanbevolen hoeveelheid zout, inclusief alle soorten zout in je voeding, is maximaal 5 gram per dag volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
Door gewoon zout te vervangen door Keltisch zeezout, kunt u genieten van verbeterde smaken in uw maaltijden en tegelijkertijd profiteren van het mineraalrijke profiel dat helpt de bloeddruk te verlagen. Klaar om Keltisch zeezout te proberen? Begin met het in kleine hoeveelheden in uw dieet te integreren en observeer hoe uw lichaam reageert .
Je kunt met een dergelijke zoutoplossing ook je mond en neus- en voorhoofdholtes dagelijks spoelen. Het helpt onder andere tegen ontstoken tanden, kiezen en kaken en lost slijm op bij verkoudheden of allergieën. Mineralen en water zijn de bron van leven. Mineralen werken als activators, als sleutels.
Van alle zoutsoorten op basis van natriumchloride, met of zonder jodium, is er geen één echt gezonder dan de ander. Dus ook niet Himalayazout, Keltisch zeezout of Koosjerzout.
Keltisch zeezout verlaagt de bloeddruk. Hoe lang kun je Keltisch zeezout bewaren? Oneindig!Mits op een koele en donkere plaats bewaard.
Alle chefs die we interviewden, zeggen dat koosjer zout hun favoriete variant is voor elk type hartig koken. Het bevat geen toevoegingen zoals jodium (wat sommige mensen een metaalachtige smaak vinden), maar het heeft juist een fijne, schone smaak, zegt Matijevich. Ondanks de naam is niet al het koosjer zout koosjer gecertificeerd.
Als je alle voor- en nadelen van de verschillende soorten zout bekijkt zou je kunnen zeggen dat Keltisch zeezout de meeste voordelen heeft. Deze is het minst bewerkt en bevat verreweg de meeste mineralen. Ook het gewone zeezout, Himalayazout en Fleur de Sel bevatten meer mineralen dan het gewone tafelzout.
Eten bereiden, het kan op veel manieren. Een nieuwe trend is het koken op de Himalaya zoutsteen. Een prachtige roze steen die eindeloze opties biedt om eten te bereiden op een unieke manier. De steen geeft een heerlijke subtiele zoute smaak aan het gerecht dat zowel warm als koud bereid kan worden.
Met een vijzel maakt u het Keltisch zeezout perfect fijn en kunt u er smaakvolle kruiden en specerijen aan toevoegen waarmee u zelf een heerlijke kruiden- en specerijen mengsel kan maken. Het Keltisch Fleur de sel strooit u juist handmatig, en niet met een zoutmolen, over de gerechten.
De elektrolyten in keltisch zeezout, zoals magnesium en kalium, helpen je lichaam om vocht beter vast te houden, waardoor je beter gehydrateerd blijft. Dit is vooral nuttig voor mensen die veel sporten, een drukke levensstijl hebben, of in warme klimaten leven. Je kunt je onder andere erg opgeblazen voelen.
Gebruik natuurlijk, mineraalrijk zout
Dit is een lege vorm geraffineerd zout dat voornamelijk uit natrium bestaat. Zout heeft een grote invloed op onze waterhuishouding en te veel zout onttrekt vocht uit onze weefsels. Het beste zout is Keltisch zout.
Zeezout: Wat grover van structuur, eveneens zout van smaak. Himalayazout: Grof, roze van kleur, zout van smaak. Keltisch Zeezout: Grof of fijn van structuur, grijs of wit van kleur, en zout van smaak.
Maak een "sole" (geconcentreerde zoutwateroplossing) van het keltisch zout. Dit doe je door 1/3 keltisch zout en 2/3 water te mengen in een glazen pot of fles. Als er na het schudden onopgelsote zoutkorrels op de bodem blijven liggen, dan is het water verzadigd en zal het niet meer zout opnemen.
Nadat u de juiste hoeveelheid tijd hebt gewacht, haalt u het vlees uit de pekel en dept u het droog met een papieren handdoek. U hoeft het niet af te spoelen met vers water, tenzij u het per ongeluk te lang hebt gepekeld . Vanaf hier kookt u het vlees volgens uw favoriete recept.