Steunzolen kunnen helaas niet in de wasmachine en zullen met de hand gereinigd moeten worden. U kunt hiervoor het beste een doekje onderdompelen in een emmer warm water vermengd met bijvoorbeeld soda of een scheutje azijn. Dit zal de onaangename geuren die in de zolen ontstaan zijn wegnemen.
Nee, zolen zijn niet geschikt om te wassen in de wasmachine. Als ze erg vuil zijn kunt u ze afnemen met een vochtige doek. Wanneer u ze niet schoon krijgt kunt u het deklaagje laten vervangen. Vergeet de steunzolen ook niet uit de schoenen te halen voordat u de schoenen in de wasmachine stopt.
Soda neutraliseert geurtjes. Behalve bij het reinigen van de steunzolen, kunt u soda (of zuiveringszout)ook in een zakje in uw schoen leggen. U kunt een sok of panty gebruiken om de sodakorrels bij elkaar te houden. Leg het zakje soda in uw schoen wanneer u ze niet hoeft te gebruiken, bijvoorbeeld 's nachts.
Hoe lang steunzolen meegaan, hangt af van verschillende factoren. Gemiddeld gaan steunzolen tussen de 1 en 2 jaar mee. Dit is echter afhankelijk van hoe vaak je de steunzolen draagt en de intensiteit van het gebruik.
Cederhouten inlegzolen zijn ook zeer populair onder mensen, die normaal gesproken niet echt last van zweetvoeten hebben, maar graag zonder sokken in hun schoenen willen. Het is niet alleen beter voor je voeten, ook blijven je schoenen fris en mooi. En het werkt direct.
Draag schoenen die goed kunnen ventileren zodat jouw voeten niet snel warm worden. Let op synthetische schoenen ventileren vaak minder. Trek uw schoenen regelmatig uit als dit mogelijk is. Wissel dagelijks van schoenen en laat gedragen schoenen bij voorkeur minimaal 24 uur drogen.
Het belangrijkste voor behandeling van zweetvoeten is om ze droog en schoon te houden, was ze goed met lauwwarm water. Goed afdrogen is ook erg belangrijk. Na het drogen kunnen de voeten behandeld worden met verzorgende middelen, of bacterie- en schimmeldodend poeder. Draag luchtige schoenen.
Draag uw zolen de eerste dag een uur en gebruik uw zolen de daaropvolgende dagen telkens een uur langer, totdat u de zolen een hele dag kan dragen.
De kosten van steunzolen liggen gemiddeld tussen de 100 en 200 euro. Omdat de steunzool volledig is afgestemd op jouw voet, is het een maatwerk product.
Moet ik wennen aan de steunzolen? Ja, het kan een paar dagen duren voor u aan de zolen gewend bent. Echter dit mag maximaal twee weken duren, daarna moet u gewend zijn. De ondersteuning in de holte van de voet of achter de voorvoet kan in het begin oncomfortabel voelen en pijnklachten kunnen tijdelijk iets toenemen.
Steunzolen kunnen helaas niet in de wasmachine en zullen met de hand gereinigd moeten worden. U kunt hiervoor het beste een doekje onderdompelen in een emmer warm water vermengd met bijvoorbeeld soda of een scheutje azijn. Dit zal de onaangename geuren die in de zolen ontstaan zijn wegnemen.
Leg de schoenen in de vriezer en laat ze hier een nacht in liggen. De kou doodt de bacteriën en de volgende dag ruiken je schoenen weer als nieuw. Je schoenen moeten nu even op temperatuur komen. Leg ze op een droge plek in je huis en laat ze wennen aan de kamertemperatuur.
Daarom krijg je stinkende voeten
De oorzaak van het vocht is meestal te wijten aan: Je zweet veel in je schoenen. Het zweet kan niet verdampen. Je hebt je schoenen een lange tijd in één keer aan.
Je kunt de binnenzool van je schoenen ook schoonmaken met een zacht sopje. Gebruik wat zacht schoonmaakmiddel, zoals groene zeep, handzeep of babyshampoo en los een beetje schoonmaakmiddel op in lauw water. Gebruik een oude tandenborstel om de binnenzool zachtjes schoon te borstelen.
Gebruik wat zacht schoonmaakmiddel zoals een groene zeep en meng een klein beetje zeep met lauwwarm water. Voor het poetsen van de binnenzool kun je gebruik maken van onze uitwrijfborstel. Mocht je dit gaan doen, raden we je aan zachtjes te wrijven over de zool. Bij hard wrijven kan de binnenzool beschadigen.
Maak je vergeelde zool schoon met tandpasta! Maak de zolen nat en doe de pasta op een tandenborstel. Poets je zool met de witte tandpasta en laat het 10 minuten intrekken. Verwijder de pasta met water en maak de zool droog met een vochtig doekje.
Steunzolen geven alleen steun waardoor de spieren luier worden, deze moet je dan ook je verdere leven blijven dragen. Podotherapeutische zolen corrigeren waardoor de spieren geactiveerd worden en zo de stand van de voet verandert.
Steun- of inlegzolen ondersteunen de gewrichten, banden en kapsels van de voet. Ze worden niet vergoed uit de basisverzekering, maar je kunt je er wel aanvullend voor verzekeren. Je krijgt dan een vergoeding voor het aanmeten, de aanschaf en de reparatie van de steunzolen tot een maximum bedrag per jaar.
Gebruik je steunzolen bij voorkeur in leren schoenen met een goede pasvorm, een uitneembaar voetbed en een veter- of klittenbandsluiting. Deze combinatie biedt de beste ondersteuning. Steunzolen passen in de meeste confectieschoenen van goede kwaliteit.
Lage rugpijn corrigeren bij de basis
t zorgen dat het aan de basis stevig staat: bij je voeten dus. Overpronatie komt bij ontzettend veel mensen voor en uit recent onderzoek is gebleken dat het dragen van corrigerende steunzolen de pijn in onderrug bij maar liefst 68% van de mensen vermindert.
Steunzolen: wat doen ze eigenlijk? Steunzolen zorgen ervoor dat je lichaam weer meer in balans kan staan en bewegen. Het lichaam bestaat uit allemaal kleine en grote schakels. Door de voetspieren gewrichten de goede kant op te sturen zorg je dat de lichaamsdelen hogerop ook anders wordt belast.
Hoe ontstaat het
Denk bijvoorbeeld aan schimmel op brood of kaas. Voetschimmel ontstaat door een infectie met een schimmelsoort die in staat is om de menselijke huid te infecteren. Deze schimmels worden “dermatofyten” genoemd. Voetschimmels voeden zich met materiaal van de buitenste laag van de huid.
Een belangrijke veroorzaker van deze geur is de Brevibacteria bacterie. Deze bacterie voedt zich met dode huidcellen waarbij een stof vrijkomt die een zwavelachtig aroma heeft. De Brevibacteria wordt ook in verschillende kaassoorten gebruikt. De link tussen zweetvoeten en kaas is dus helemaal niet zo gek.
Zwarte thee vermindert bacteriëngroei en vernauwt je poriën, waardoor de kans op stinkvoeten kleiner wordt. Wat ook werkt tegen nare luchtjes is mondwater of azijn. Beide doden bacteriën. Meng een flinke scheut azijn of mondwater met warm water en laat je voeten hier een kwartiertje in weken.