De Sikkens is duurder dan die best goede Flexa verf. Maar wat nu als je net als in deze video de verf zoveel beter is dat je maar 1 keer hoeft te verven. De vraag rijst dan of die duurdere Sikkens verf ook echt duurder is als je een muur maar 1 keer hoeft te verven in plaats van twee keer.
Sikkens is een goed merk, dus dan horen de producten ook van goede kwaliteit te zijn. Die beredenering is niet gek, maar vergeet niet dat je vaak goedkoper uit kunt zijn als je toch voor professionele verf kiest. Bovendien ligt de kwaliteit dan ook een stuk hoger.
Naar aanleiding van de latex-verftest van Radar, uitgezonden op 20 februari 2017, heeft AkzoNobel, het moederbedrijf van verfmerken Flexa en Sikkens, de volgende reactie gegeven: 'Wij zijn blij met de erkenning voor de kwaliteit van Sikkens, want wij investeren veel kennis, ervaring en innovatie in onze verven.
Er vanuit gaande dat je net als iedereen het liefste schildert met een verf die heel goed dekt en fijn aan te brengen is raden wij je aan om te kiezen voor verf van professionele kwaliteit zoals muurverf van Sikkens, Sigma of Wijzonol.
Alkydverf is een sterke en goed dekkende verfsoort op oliebasis. Veel professionele schilders kiezen voor deze verfsoort omdat ze het prettig vinden schilderen en de verf in dikte is aan te passen (dit kan nog wel eens makkelijk zijn bij buitenkozijnen schilderen).
Een schilder die al jaren met Sigma werkt zal niet overstappen op Sikkens. Toch hebben deze merken onderling kleine verschillen. Zo heeft bijvoorbeeld de Sikkens rubbol XD een UV filter, zodat hij beter tegen de zon kan en de glans langer zal blijven. De Sigma S2U heeft als grote voordeel dat hij slijt- en krasvast is.
Radar deed onderzoek naar budgetverf voor de muren en daarin scoorden zowel de Histor Monodek (3,9) en Flexa Powerdek Muren en Plafonds (5) ver onder de voldoende. De Alpha Projectex van het A-merk Sikkens scoorde in dat onderzoek met een 7,4 het hoogst.
De beste verf voor binnen is volgens de meeste schilders en professionele gebruikers van Sikkens en Nelf.
Het schilderen van binnenkozijnen kun je het beste doen met acryllak. Deze verf droogt sneller, ruikt niet, verkleurt nauwelijks en is minder milieubelastend. Je kunt ook alkydverf gebruiken, want dit geeft een betere dekking en heeft daardoor minder voorbehandeling nodig.
De beste muurverf voor binnen is de Sikkens Alphacryl Pure Mat. Tenminste, als je een ultra matte, goed afneembare muurverf zoekt die goed dekt. Heb je liever muurverf van het merk Sigma? De beste muurverf voor binnen van dat merk is de Sigma Perfect Matt.
Sikkens is een verf producerend bedrijf dat in 1792 werd opgericht in de Nederlandse stad Groningen en in 1939 verhuisde naar Sassenheim. Het is een van de pijlers geworden van de huidige divisie Coatings van het concern AkzoNobel.
Flexa maakt onderdeel uit van AkzoNobel, de wereldwijde marktleider op het gebied van coatings. Flexa staat voor kleur en innovatieve producten. Zij vindt het belangrijk consumenten te helpen bij de kleur- en productkeuze.
In 1792 richtte Wiert Willem Sikkens langs de stadsmuur van Groningen een fabriek op voor de fabricage van lakken. Tegenwoordig is Sikkens een internationaal erkend merk dat dankzij de passie voor alleen de beste kwaliteit klanten overtuigt in heel Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië.
Er zijn in dekkende verf drie soorten buitenverf: Hoogglans, gaat het langste mee, sommige merken tot 10 jaar. Zijdeglans, glimt dus niet, gaat lang mee. Halfglans, meestal één-pot-systemen, gaat wat minder lang mee.
Verf van Sikkens online kopen vanaf € 18,22
Daarnaast biedt Sikkens een uitgebreid assortiment zodat er voor iedere toepassing wel een optimale verf beschikbaar is: Sikkens Rubbol (grondverf en aflakken), Sikkens Alpha (muurverven), Sikkens Redox (metaalverven) en Sikkens Wapex (vloer- en wandcoatings).
Hoe kan ik vergeling voorkomen? Wie vergeling van witte verf binnenshuis wil voorkomen, kan het beste geen verf op terpentinebasis gebruiken. Gebruik daarentegen alleen verf op waterbasis (acrylverf). Maar let goed op met watergedragen hoogglans lakken!
Het meest professionele eindresultaat krijg je door minimaal 2 lagen aan te brengen. Hierdoor komt de glans van het product tot zijn recht en door de laagdikte kan de verf een goede bescherming bieden. In sommige gevallen of bij een zware belasting (bv traptredes) kan een extra laag nodig zijn.
Hoe lang het schilderwerk op uw kozijnen meegaat verschilt per situatie. Binnenschilderwerk is ongeveer eens per 7 jaar toe aan een nieuwe laag verf. De kozijnen aan de buitenzijde van uw woning hebben meer te verduren, zoals slechte weersomstandigheden, en moeten hierdoor om de 5 jaar worden geschilderd.
De producten die Wijzonol maakt zijn ook van zeer hoge kwaliteit. Zo heeft bijvoorbeeld de Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak een mogelijke levensduur van 12 jaar. Dat is ongekend, want halen de beste buitenlakken van Sikkens en Sigma niet.
Een hogere glansgraad voorkomt meer vuilaanhechting, waardoor de verflaag mooier blijft. Een hoogglans-verf biedt op die manier betere bescherming dan een zijdeglans-verf. Een betere dekking van de verf voorkomt extra lagen die je moet aanbrengen.
De verf droogt zeer snel, zoals je mag verwachten van een watergedragen verf. Het is eveneens mooi meegenomen dat de Flexa Strak in de Lak wat goedkoper is dan gelijkaardige lakverven van merken zoals Sigma of Sikkens. Er zijn ook wel wat nadelen aan Flexa Strak In De Lak voor kozijnen verbonden.
De Sikkens is duurder dan die best goede Flexa verf. Maar wat nu als je net als in deze video de verf zoveel beter is dat je maar 1 keer hoeft te verven. De vraag rijst dan of die duurdere Sikkens verf ook echt duurder is als je een muur maar 1 keer hoeft te verven in plaats van twee keer.
De beste latexverven
De beste latexverf door de Consumentenbond getest is de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF. Deze verf werd geëerd om zijn houdbaarheid, schrobvastheid, goede hechting en zijn strakke eindresultaat. Wel viel de Sikkens in een hogere prijsklasse en waren er twee lagen nodig voor een goede dekking.
Daar wisten ze me te vertellen dat Levis en Flexa quasi hetzelfde zijn. Alleen is Levis voor de Belgische markt en Flexa voor de Nederlandse. De benaming primer komt in Nederland niet voor.