De persoon kan je wel nog berichten sturen, alleen jij zal ze niet meer ontvangen. Hierdoor krijgt de persoon geen aflever-vinkjes te zien bij het verzonden bericht. Het contact kan je ook nog bellen, alleen wordt dit tegengehouden door WhatsApp en zullen deze gesprekken niet doorkomen.
Als iemand jouw nummer heeft geblokkeerd op zijn/haar telefoon en je naar diegene een sms stuurt dan komt die niet aan bij die persoon. Alles wat van het geblokkeerde nummer komt wordt tegengehouden. Als jij iemand hebt geblokkeerd op jouw telefoon dan kun je naar dat nummer wel gewoon sms'en.
Iemand blokkeren
Blokkeren via een sms: open een sms van het contact dat je wilt blokkeren. tik op Meer opties. Mensen en opties. [Nummer] blokkeren.
Meestal kun je door een sms te sturen niet zien of je geblokkeerd bent, dus je zult moeten bellen. Let op hoe het gesprek eindigt. Als de verbinding na één (of soms een halve) keer over te gaan verbroken wordt en je naar voicemail wordt gestuurd, ben je óf geblokkeerd, óf de telefoon van je contactpersoon is leeg.
Je ziet geen updates van de profielfoto van een contact. Berichten die je stuurt naar een contact dat jou heeft geblokkeerd hebben altijd maar één vinkje (bericht verzonden) en nooit een tweede vinkje (bericht afgeleverd). Het lukt niet om dat contact te bellen.
Als je van boven naar beneden veegt op je scherm, krijg je het notificatiescherm te zien. Druk op berichtgeving en je ziet hier alle berichten die je nog niet hebt gelezen. Op deze manier krijgt de ander niet te zien dat jij ze al hebt gelezen. Hiervoor maakt het niet uit of je scherm vergrendeld is of niet.
Ondanks dat een bericht verwijderd is, is deze alsnog opgeslagen op de telefoon. Dat komt namelijk omdat WhatsApp backups van je gesprekken maakt. Om alsnog een bericht te lezen verwijderd je WhatsApp van je telefoon en installeer je de app opnieuw.
Als je een persoon belt die je geblokkeerd heeft hoor je maar één kiestoon gevolgd door de voicemail. Daarnaast kan ook direct de voicemail geactiveerd worden zonder dat deze voorafgaat aan een kiestoon. Let wel, als je direct de voicemail krijgt wil het niet altijd zeggen dat je geblokkeerd bent.
Zorg dat je provider sms-, mms- of RCS-berichten ondersteunt. Check je abonnement of beltegoed om te zien of dit genoeg is om berichten te sturen/ontvangen. Zorg dat je ontvangst hebt. Check of de vliegtuigmodus aanstaat.
U kunt van iedere verstuurde sms een ontvangstbevestiging krijgen. Een smoes als: 'Ik heb je sms helemaal niet gekregen..' kunt u dan mooi van tafel vegen. U kunt in één keer instellen dat u van iedere verstuurde sms een bevestiging ontvangt, maar soms kunt u dat ook per bericht regelen.
Nee. De iPhone heeft geen map met 'geblokkeerde berichten'. Het zou onlogisch zijn als je toch nog steeds berichten zou ontvangen van iemand die je geblokkeerd hebt.
Helaas is het niet mogelijk om een telefoonnummer te blokkeren voor voicemail. Je kunt inderdaad wel voicemail uitzetten, maar dan kan niemand meer een voicemail inspreken.
Berichten van een specifieke persoon of specifiek nummer blokkeren. Tik in een Berichten-gesprek op de naam of het nummer boven aan het gesprek. Scrol omlaag en tik op 'Blokkeer deze beller'.
Wanneer u een telefoonnummer of contact blokkeert, kan deze u nog steeds bellen of een voicemail sturen, maar u ontvangt hiervan geen melding. Berichten die worden verzonden of ontvangen, worden niet afgeleverd. Het contact ontvangt ook geen melding dat het gesprek of bericht is geblokkeerd.
Het wordt gezien als een teken van zwakte. Wanneer een man jou blokkeert in zijn telefoon, dan kan hij het simpelweg niet verdragen om aan je te denken. Hij kan het niet verdragen om contact met je te hebben. In veel gevallen is dat, omdat hij sterke emoties krijgt door jou.
Twee grijze vinkjes betekenen dat het bericht is afgeleverd, maar de ontvanger heeft het nog niet gelezen. Als de twee vinkjes blauw worden, weet je dat de ontvanger het bericht heeft gelezen.
Zodra u de ontvanger invult bij een nieuw bericht staat er in het tekstvak onderaan de app aangegeven om wat voor soort bericht het gaat, 'iMessage' dan wel 'Bericht'. Na het versturen van het bericht is de tekstballon van iMessage blauw. De tekstballon van een sms is groen.
Als je zeker weet dat je telefoon is verbonden met het internet, zijn er mogelijk een aantal andere redenen waarom WhatsApp-berichten niet worden verzonden of ontvangen: Je telefoon moet opnieuw opgestart of uit- en aangezet worden. De contactpersoon naar wie je een bericht wilt sturen heeft je nummer geblokkeerd.
Vraag je vriend, zodra je die tegenkomt, of hij je geblokkeerd heeft. De enige manier op zeker te weten of je door een contact geblokkeerd bent is door het te vragen. Er is verder geen andere manier om er achter te komen of je geblokkeerd bent.
Als je geblokkeerd bent door een contact, dan zie je de foto die er stond op het moment dat je geblokkeerd werd op WhatsApp. Je kunt bijvoorbeeld de profielfoto van iemand anders die niet geblokkeerd is door die persoon vergelijken.
Wanneer iemand niet opneemt, dan gaat de telefoon een paar keer over en schakelt daarna over op voicemail. Wanneer iemand je wegdrukt gaat de telefoon een stuk minder over. Ben je echter geblokkeerd, dan zal de telefoon slechts één keer overgaan en daarna doorschakelen naar voicemail.
Je kunt berichten voor jezelf verwijderen wanneer je dat wilt. De ander ziet het niet als je dit bericht uit je gesprek op WhatsApp verwijdert. Of je het nu op een iPhone verwijdert of op een Android telefoon.
Berichten zijn niet alleen na 7 dagen maar vanaf nu ook na 24 uur of na 90 dagen te laten 'verdwijnen'. WhatsApp voegt meerdere nieuwe functies toe aan zijn functie voor verdwijnende berichten. Daarmee kan je instellen dat berichten na een bepaalde tijd automatisch door de app worden verwijderd.
Berichten met vervaldatum is een optionele functie die je kunt inschakelen voor meer privacy. Als je Berichten met vervaldatum inschakelt, kun je berichten 24 uur, 7 dagen of 90 dagen nadat ze zijn verzonden laten vervallen.
Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Er is geen enkele manier om te weten te komen of iemand naar je profiel op WhatsApp kijkt. De ontwikkelaars hebben een dergelijke functie simpelweg niet in de app gezet, en apps die beweren dat ze jou die info wel kunnen geven zijn onbetrouwbaar.