Het drinkwater in Italië is van goede kwaliteit, maar smaakt soms iets anders dan het Nederlandse kraanwater. Het wordt daarom aangeraden om flessen (mineraal)water te kopen.
In de meeste landen om ons heen kunt u gewoon kraanwater drinken. Net als in Nederland – tot grote verbazing van veel toeristen uit het buitenland. In België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland kunt u zonder meer kraanwater drinken, net als in Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland.
Het eten in Milaan kunt u zo goedkoop of duur maken als u zelf wilt. Zo kost een drankje drinken aan het bekende piazza del Duomo al snel €8,- tot €10 euro. Best duur dus!
Als je met kinderen naar Milaan komt of zin hebt in een actieve dag op en in het water, ga dan naar het Acquatica Park Milano. Het park ligt een paar kilometer ten westen van het centrum, naast de stadscamping van Milaan. Je kunt hier gewoon gaan zwemmen of je helemaal suf glijden van de vele glijbanen.
Je kunt het kraanwater in heel Italië gewoon drinken. Wel kan het soms wat troebel zijn omdat er meer chloor en kalk in het Italiaanse water zit, of mineralen uit de bergen. Hoewel chloor in je water niet erg lekker klinkt, is het niet schadelijk. Het kan wel een beetje raar smaken.
De ongeschreven 'koffie-regel'
Een Italiaan zal je niet snel een cappuccino na 11.00 uur zien drinken. Dit is namelijk echt 'not done' in Italië. Cappuccino wordt gezien als een typisch ontbijt drankje en wordt in Italië daarom niet na 11.00 gedronken. Uiteraard kun je er als toerist vaak wel mee weg komen.
In Italië is het geven van een fooi in een restaurant niet gebruikelijk. Meestal zijn er op de bon servicekosten van rond de 10% berekend. Als dat niet zo is, is een fooi van 5 tot 10% uiteraard altijd aardig voor de ober. Bij taxichauffeurs kun je het bedrag afronden naar boven.
I Navigli wijk Milaan
I Navigli is dé gezelligste wijk van Milaan. Navigli is het gebied rond de twee kanalen van Milaan met tal van terrassen voor een aperitivo.
Een dagje naar zee! Dat kan natuurlijk niet in Milaan zelf, maar ten zuiden wacht de Italiaanse regio Ligurie. Deze regio is een kleine, smalle kustregio, aan de ene kant ingesloten door de zee, aan de andere kant door de bergen. Ligurie bestaat uit twee delen, gelegen aan weerszijden van de hoofdstad Genua.
Milna heeft vier grote kiezelstranden (Pasikova, Lucice, Maslinova, Osibova), waarvan er twee in de stad zijn en de andere twee in de nabije omgeving. Er zijn dennenbossen gelegen nabij de stranden, die de perfecte schaduw creëren voor degenen die niet van plan zijn om de hele dag te zonnen.
Dit zijn de plaatsen waar je voorzichtig moet zijn met kraanwater: Albanië, Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Hongarije, Georgië, de Griekse eilanden, Kazachstan, Kosovo, Moldavië, Montenegro, Roemenië, Servië en Oekraïne.
Volgens een internationaal onderzoek uit 2022 (Engelstalig) heeft Finland het beste kraanwater. Nummers 2 en 3 zijn IJsland en… Nederland.
Milaan is een geliefde bestemming voor een stedentrip en welke u graag wilt leren kennen vanwege de bijzondere architectuur, de trendy mode en de vele restaurants, maar u kunt er ook naar toe vanwege zakelijke doeleinden.
Het weer in Milaan in de winter
December en januari zijn de koudste maanden van het jaar en in de nacht vriest het gemiddeld een graad of 3 à 4. Overdag warmt het gelukkig wel wat op en kun je rekenen op een temperatuur van rond de 6 graden boven nul. Tijdens het winterseizoen is neerslag ook vrij normaal.
Warme zomers
In juli en augustus ligt serieuze hitte op de loer. Er komen dan met regelmaat periodes voor waarbij de temperatuur oploopt naar 34-35 graden. Omdat de stad de warmte lang vasthoudt is het dan ook 's avonds nog vaak warm in de straten van Milaan.
Daar waar Rome vooral bekend staat om de historische bezienswaardigheden en Venetië dankzij de vele kanalen en oude gebouwen vooral bekend staat als een romantische bestemming, daar staat Milaan vooral bekend als zakenstad en modehoofdstad van Italië.
Milaan is een geweldige stad om in te winkelen en te genieten van de Italiaanse cultuur. Milaan is niet alleen een stad van kunst, historie en cultuur, maar staat ook bekend als wereldleider op het gebied van mode en design. In dit artikel laat ik je zien wat deze stad nou zo populair maakt onder toeristen.
De Dom van Milaan is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Vroeger was de entree tot de beroemde gotische dom gratis. met uitzondering van toegang tot het dak. Nu moet je een kaartje kopen, tenzij je echt deel gaat nemen aan een dienst.
Het is een gewoonte die z'n oorsprong vindt in de middeleeuwen, toen je nog je eigen eten meebracht naar de herberg, maar wel betaalde voor brood en en het gebruik van bestek. 'Pane e coperto' heeft deze combinatie dan ook in het Italiaans.
De meeste prijzen in Italië zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Benzine en boodschappen zullen je dus ongeveer hetzelfde kosten als thuis. Maar er zijn ook een aantal dingen veel duurder, zoals medicijnen.
In Italië kunt u met uw pinpas met Maestro-logo bij pinautomaten (in Italië 'bancomat' geheten) geld pinnen en zelfs in winkels betalen.