Ja hoor tompouchen kun je gewoon invriezen. Even een uur of 2 van te voren eruit halen en dan kun je ze gewoon opeten.
Bewaaradvies: Houdbaarheid: ca.2-3 dagen.
20 minuten bij kamertemperatuur ontdooien. Ten minste houdbaar tot en met: zie zijkant. In de koelkast (max 7°C): 1 dag. *** -18°C : zie houdbaarheidsdatum op de verpakking.
De tompouce is het lekkerst als u deze dezelfde dag op eet. het bladerdeeg is dan nog lekker krokant en ook de smaak van de room komt dan het beste tot zijn recht. U kunt de tompouce het beste gekoeld bewaren.
De meeste taarten of gebakjes kun je 2 tot 3 dagen bewaren mits ze goed gekoeld zijn. Onze tompoucen zijn het allerlekkerst (krokant) op de dag van aankoop. Slagroom gebak kan ook de volgende dag nog gegeten worden.
Ook invriezen kan heel goed. Verpak je cake of biscuit goed luchtdicht met folie en eventueel nog een extra plastic zak, zodat er geen vocht bij kan komen. In de vriezer blijven ze zo'n 3 maanden goed. Cake en biscuits kun je het beste buiten de vriezer op het aanrecht ontdooien.
In de vriezer kun je een taart tot wel 3 maanden bewaren.
Een tompouce valt dan ook buiten de schijf van vijf en je moet ze ook niet te vaak eten. Het feit dat een tompouce evengoed rijk is aan schaarsere nutriënten zoals vitamine B12, vitamine D en E maken het gebak niet gezond. Dit product bevat te veel calorieën ten opzichte van de hoeveelheid micronutriënten.
Taart bewaren in de vriezer
Doe de taart in een taartdoos en doe hier een zak omheen. De taart blijft zo ongeveer 3 maanden goed. Ook losse taartbodems kun je goed invriezen. Bewaar ze in een afgesloten zak, dan blijft hij zo'n 4 maanden goed.
Zet je vork recht op de bovenste glazuurlaag en ga door alle lagen heen tot je de bodem bereikt. Als je dit rustig doet, dan heb je in een hap alle lagen van de tompouce op je vork. Doe je het snel, dan is de kans groot dat de volgende hap niet zo netjes wordt.
Dat is altijd gratis. Zo begint het feestje eigenlijk al met het ophalen van de taart. Tijdens het afrekenen van je gebak, kies je jouw favoriete HEMA winkel met een gebaksafdeling. Je ziet dan direct op welke dagen je jouw gebak op kunt halen en wat de openingstijden van deze winkel zijn.
Roze is een klassieke kleur voor tompoucen. Voor de perfecte tint roze kun je een paar verse frambozen door een zeef drukken en het sap gebruiken om het glazuur mee aan te maken. Maar wanneer je de tompoucen zelf maakt hoeft het niet bij roze te blijven!
Buiten de vriezer blijft een brood zo'n dag of drie écht lekker. Na drie dagen wordt de smaak wat minder goed en het brood droger. Dan is het nog steeds prima te eten: ouder brood verliest geen voedingswaarde en veel mensen hebben geen probleem met een droger sneetje.
Als je niet zoveel tijd hebt kan je altijd een stukje een paar seconden in de magnetron opwarmen. Je kan de taart ook prima invriezen.
Registreer je je HEMA pas online, dan krijg je gelijk 10% korting op je eerste aankoop. En voor je verjaardag natuurlijk een tompouce. Hoera voor de HEMA pas!
Voedingswaarde per 100g: energie 1846 kJ 439 kcal, vet 13.4g/waarvan verzadigd vet 5.4g, koolhydraten 72.9g/waarvan suikers 51.4g, voedingsvezel 5.4g, eiwit 4.0g, zout 0g.
Ja, MonChoutaart kan worden ingevroren. Wikkel de taart goed in vershoudfolie en plaats deze in een luchtdichte vriezerzak. Het kan tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard.
De structuur van de slagroom verandert door het bevriezen en je kunt deze slagroom daardoor niet meer opkloppen. De slagroom is wel geschikt om in soep of ijs te verwerken. Geklopte slagroom kun je in toeven invriezen, maar versgeklopt blijft toch echt het allerlekkerst.
In de koelkast blijft de koek circa 3 dagen goed. Vind je dit toch net wat te kort? Dan zou je de boterkoek ook kunnen invriezen.Hij blijft dan tot 3 maanden goed.
Het hazelnootgebakje is de grootste caloriebom met 468 kilocalorieën per 100 gram en bevat het meeste vet. Wil je voor wat minder calorierijk en vet gaan? Dan zijn de appeltaart en kwarktaart de beste keus.
"De tompouce, twee lagen bladerdeeg met room ertussen, komt oorspronkelijk namelijk uit Frankrijk", vertelt Norbert Cappetti van HEMA, waar ze sinds 1932 worden verkocht. Geschat wordt dat het gebakje daar voor het eerst in 1651 werd gegeten. Het Franse gebakje bestaat uit drie lagen bladerdeeg met banketbakkersroom.
Deze variant gaat als volgt: haal het roze of oranje dakje van de tompouce af, plaats dat op het bord met het glazuur naar boven. Zet de onderkant vervolgens bovenop het roze of oranje deel. Zo kun je de tompouce in stukken snijden én met mes en vork eten.
Laat de appeltaart na het bakken goed afkoelen en verpak de appeltaart luchtdicht. Wanneer je een appeltaart invriest blijft de appeltaart ongeveer 2 maanden goed. Verwarm de ontdooide appeltaart voor het serveren in 5-10 minuten op in een voorverwarmde oven (160-180°C).
Het bewaren van de monchoutaart
Je kunt de taart goed afgedekt zo'n 3 dagen in de koeling bewaren. Je kunt een monchoutaart ook invriezen. De taart blijft dan 2 á 3 maanden goed. Laat de taart voordat je hem serveert 12 á 24 uur ontdooien in de koelkast.
Nee, een maaltijdrestje dat je al eerder ingevroren en opgewarmd hebt, kun je beter niet nog een tweede keer invriezen en ontdooien om op te eten. Dan heb je namelijk een grotere kans om ziek te worden door een voedselinfectie.