Gewone nagellak drogen met een UV-lamp is geen optie. Een UV- of LED-lamp zal namelijk niet helpen om de snelheid waarmee je normale nagellak droogt aanzienlijk te versnellen.
Ledlampen zonder CCFL kunnen dus niet alle uv-gels uitharden, vraag daarom altijd aan je leverancier van uv-gel en gellak of het mogelijk is de gel uit te harden met een ledlamp. Met de PROMED Ledlamp 12 Watt kan je bijvoorbeeld niet onze uv-gel uitharden, maar wel onze gellak.
De meest populaire nageldrogers voor thuisgebruik zijn warme of koele luchtdrogers: ze werken door lucht in de nagel te laten stromen. Dit zijn de beste soorten drogers voor gewone nagellak.
Misschien zat je er al even op te wachten, maar het is eindelijk zo ver: essie heeft zojuist de nieuwe Gel Couture collectie gelanceerd! Zoals de titel al doet vermoeden, heeft essie nu een gellak, maar dan één die niet met een LED- of UV-lamp uitgehard hoeft te worden en dus ook gewoon thuis gebruikt kan worden!
Of wie weten drogen je nagels een stuk sneller wanneer je de uv of ledlamp in combinatie met gewone nagellak gebruikt. Waarom gebruik je een lamp? Wanneer je je nagels doet met gellak, kan je er niet zonder. Het licht van de UV of ledlamp zorgt ervoor dat de lak veranderd van staat.
Nagellak kan ook uitdrogen of stroperig worden door de zon.
Lak nooit je nagels als je buiten in de zon zit, door de warmte verdampt het oplosmiddel te snel, zowel op je nagels als in het flesje. Je lak wordt dan dik of stroperig. Je nagellak droogt niet op je nagels en je kan je flesje nagellak weggooien.
Het grote verschil tussen gel nagellak en gewone nagellak is dat de gel variant langer blijft zitten op je nagels dan de gewone nagellak. Dit komt door de gel die aan de nagellak is toegevoegd bij de gellak en daardoor blijft deze nagellak langer en beter op je nagels zitten.
Geef je nagellak drie minuten de tijd om uit te harden en je kunt je handen weer normaal gebruiken. Maak je nagels vetvrijSchone, vetvrije nagels zorgen er niet alleen voor dat je nagellak langer blijft zitten, maar ook dat de lak sneller droogt. Je kunt dit doen met een facewash voor een gecombineerde tot vette huid.
De droogtijd is matig te noemen. Na ongeveer een kwartiertje was de nagellak droog. Het lakje heeft echter langer de tijd nodig om volledig uit te harden.
LED-lampen zijn duurder dan UV-nagellampen; ze hebben echter veel voordelen ten opzichte van UV-modellen: ze drogen je nagels sneller (tussen 10-90 seconden om elke laag polish te genezen, vergeleken met 1-3 minuten als je een UV-lamp gebruikt). LED-lampen zijn efficiënter.
Eigenlijk is het minimum vermogen wat je lamp moet hebben, 36W. Hiermee kun je de meeste gellak wel uitharden, maar voor sommige heb je een hoger wattage nodig. Een lamp waar je alles mee kan, is een 48W lamp. Hoe hoger het wattage, hoe sneller de gellak meestal uithardt.
Drogen met UV Nagel Lamp gedurende 2 minuten. LED Lamp 60 seconden.
Hoe werkt gel nagellak zonder lamp
Gel nagellak die droogt zonder lamp werkt door middel van de nanotechnologie. De verbinding van foto- initiatoren en oligameren zorgt ervoor dat de lak aan de lucht droogt.
Afhankelijk van hoe intensief je de lampen gebruikt, is het soms nodig om meerdere malen per jaar de lampen te vervangen. LED-lampen gaan mee totdat de lamp zelf of het LED-lampje stukgaat. Vaak gaan ze tot wel 5 jaar mee.
Soms is je nagellak gewoon voor een tijdje met rust laten het beste. Nagellak droogt wel in 3-5 minuten, maar door de kunsthars die erin zit kan het soms uren duren voordat het hard is. Breng dunne laagjes aan. Als je meerdere en dunnere laagjes aanbrengt droogt de nagellak sneller en kan het gelijkmatig hard worden.
Laat elke laag nagellak ongeveer 1-3 minuten drogen. Nagellak zal niet volledig drogen als je meerdere dikke lagen aanbrengt. Het kan op deze manier langer duren om je nagels te lakken, maar de droogtijd zal aanzienlijk korter zijn.
Bezien vanuit de traditionele Chinese geneeskunde zouden je nagels moeten kunnen 'ademen', net als je huid. Ze zeven dagen per week bedekken met een laagje (gel)lak is daarom geen aanrader. De meeste soorten nagellak laten namelijk geen zuurstof door. Daardoor kunnen verkleuringen ontstaan en drogen je nagels uit.
Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik.
Een heel bekend merk is bijvoorbeeld ook Pink Gellac. Verder heb je Orly Gel SX en Sensationail. Ook Harmony Gellish, NSI Polish Pro en SuperNail ProGel zijn bekende merken. Al deze merken hebben een prachtig kleurenpallet en bezitten een goede kwaliteit.
Drie laagjes maximum
Maar let wel, want wanneer je dikke lagen nagellak aanbreng op de oude laag zal de nagellak veel sneller gaan afbladderen en zal het heel lang moeten drogen. Breng daarom drie dunne laagjes aan (met droogtijd er tussenin).
Een topcoat beschermt je nagellak tegen chippen en kan zorgen voor een mooie glans of een tof mat effect. WIST JE DAT: Een topcoat kan ook bijdragen aan de droogtijd van je nagellak: sommige topcoats harden snel uit en zorgen ervoor dat je snel weer aan de slag kan met je handen.