Wist je dat je gellak ook met afwasmiddel kunt verwijderen? Dit betekent dat je geen aceton hoeft te gebruiken; handig wanneer je allergisch bent! Vul een bakje met lauwwarm water, afwasmiddel en een theelepel keukenzout. Meng het geheel goed door en laat je nagels 20 minuten in het badje weken.
Gellak verwijderen zonder aceton
Doe wat warm water in en voeg wat afwasmiddel en een theelepel zout toe. Laat vervolgens je nagels tot ongeveer 20 minuten dompelen in het hete water. Hierdoor zal de gelnagellak loslaten en kan je deze er erg gemakkelijk afhalen door de gel lak eraf te trekken.
Verwijderen. Week je nagels door nagellakremover met aceton op een watje of nailwrap te doen. Leg het watje op je nagel en wikkel kleine strookjes aluminium folie rond je nagels met het watje. Op deze manier blijft het watje goed zitten.
In nagellakremover zonder aceton zitten andere oplosmiddelen die je nagels en huid minder uitdrogen en irriteren, maar vaak iets minder goed werken. Nagellakremover met en zonder aceton is veilig te gebruiken.
Als je ze per se thuis wil behandelen, laat je acrylnagels dan weken in een bakje met aceton. Zorg er wel voor dat het bakje tegen aceton bestendig is. En dan nog is het een hassle om ze eraf te krijgen. Het lijkt op dit moment de standaard om je nagels van gellak of acrylnagels te voorzien.
De plaklaag van gellak verwijderen doe je simpelweg door wat gel cleanser op een nail wipe te sprenkelen. Met de nail wipe veeg je vervolgens de nagels schoon. Een gel cleanser is krasvrij en zorgt voor een maximale glans.
Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik.
Neem aluminiumfolie, aceton, watten en een nagelvijl.Vijl voorzichtig de bovenste laag van je gelnagel af, todat de toplaag van de gel breekt. Pas op dat je niet te lang op één plek vijlt; je wilt geen schade toebrengen aan je eigen nagel. Week ondertussen de watten in aceton en vouw ze om je nagel.
Doe een beetje Remover op een Nail Wipe.Plaats het doekje op de nagel en wikkel jouw vingertop stevig in een stuk aluminiumfolie of in een Remover Wrap.Laat ongeveer 10 minuten weken.
Waarom haal je best een nagellakverwijderaar zonder aceton in huis? Een dergelijke milde nagellakverwijderaar voor je nagels maakt die minder snel broos en droogt de huid minder snel uit. Bovendien verzacht de zoete amandelolie uit biologische teelt je nagelriemen.
Loslating van gellak kan het gevolg zijn een ongelijke, dunne of gebarsten nagelplaat. Echter is een gewone base coat niet genoeg wanneer je nagelplaat in slechte staat is. Als je nagels ook nog eens natuurlijke oneffenheden hebben, dan kan het zijn dat er steeds lucht onder de gellak komt.
Want gellak zelf verwijderen is niet makkelijk. In een salon duurt het 15 tot 20 minuten en vertrek je met gezonde nagels.
Maar gemiddeld genomen kun je met een flesje van 7,5 ml gellak ongeveer 15 tot 25 volledige manicures uitvoeren, afhankelijk van hoeveel lagen je aanbrengt en hoeveel product je per laag gebruikt. Dit kan ook variëren afhankelijk van het merk en de consistentie van de gellak.
Die gebruik je als een lak en deze hardt wel uit onder de lamp, daar kan elke Top Gel overheen gezet worden, mits hij op kunstnagels is aangebracht. Zit Gelpolish op de natuurlijke nagel, dan is een flexibele Top Gel noodzakelijk. Over normale nagellak is Long Lasting Top Coat (blanke nagellak) het beste.
Je kan gellak eraf halen met een gewone vijl, elektrische vijl of je kan jouw nagels laten afweken in remover. Indien je niet over genoeg vaardigheid beschikt raden we je wel af om met een elektrische vijl te werken. We zien heel vaak dat de natuurlijke nagelplaat beschadigd wordt door te ver te frezen.
De eerste 24 uur na het zetten van de kunstnagels geen kracht zetten met uw nagels, er niet te veel mee in het water gaan, voorzichtig met zwemmen, haren wassen en goed de handen afdrogen en let op: Pas na 48 uur zijn uw gelnagels helemaal uitgehard!!
Door de toplaag van de gellak weg te vijlen kan de nagellakremover makkelijk inwerken. Kies voor een nagelvijl met een grit van 100 om zo snel en makkelijk de glanslaag te verwijderen. Wrijf vervolgens de huid rond de nagels in met een nagelriemolie. Op deze manier verzacht je de nagelriemen en worden ze gevoed.
Als je de gellak verwijdert, kunnen je nagels wat dunner aanvoelen, omdat gellak vrij zwaar voelt. Het is niet zo dat nagels ook daadwerkelijk dunner worden na het dragen van gellak, wel kunnen je nagels beschadigen als je de gellak er probeert af te krabben.
Je hoort misschien regelmatig mensen zeggen dat ze dunnere nagels hebben gekregen door gelnagels. In de meeste gevallen lijkt dat maar zo. Gelnagels zorgen ervoor dat je nagels wat zwaarder aanvoelen. Wanneer je de gelnagels ervan afhaalt, kan het lijken alsof je nagels dunner en lichter zijn.
Verschil in duurzaamheid
Gewone nagellak blijft meestal maar 2 dagen mooi en het kan gemakkelijk chippen of slijten als je je nagels veel gebruikt. Gellak daarentegen is veel duurzamer en blijft meestal langer zitten zonder te chippen of te slijten.
Gebruik bijvoorbeeld de Kruidvat Kunstnagel Remover met aceton, speciaal voor het verwijderen van kunstnagels en gellak. Wikkel er stevig wat aluminiumfolie omheen en laat je nagel zo een kwartiertje weken. Doordat je je nagels net gevijld hebt, trekt de aceton goed in de gelnagellak. Herhaal dit bij alle nagels.
In parfum, haarspray, desinfectiemiddel voor de handen, deodorant en ontsmettingsalcohol bevatten een hoog percentage alcohol en zouden je nagellak eraf kunnen halen. Gebruik deze producten hetzelfde als hoe je een nagellakremover gebruikt.
Koude lucht Een koude luchtstroom werkt als een tierelier bij het drogen van je nagels, vandaar dat mensen altijd als een malle met hun handen wapperen. Gebruik een föhn op een koude stand, of bij gebrek aan tijd: lak je nagels vlak voordat je op de fiets stapt. Wanneer je aankomt zijn ze droog.