In de vriezer: Voor een langere bewaartijd kun je gebakken kip invriezen. In de vriezer kan gebakken kip tot 4 maanden goed blijven. Vries de kip in luchtdichte zakken of diepvrieszakken in om vriesbrand te voorkomen.
Ja, je kunt bijna elke soort gekookte kip invriezen ! Of het nu geroosterd, gegrild, gepocheerd of gebakken is, zolang het maar goed gekookt is, kun je de smaak ervan in de vriezer bewaren. Je kunt de hele vogel invriezen - kippendijen, borsten, vleugels en drumsticks.
Ja hoor, dat kun je gerust doen. Let er wel op dat je de gebakken kip zo snel mogelijk afkoelt (afgedekt buiten als het kan is nu ideaal met de koudere temperatuur)en vries hem onmiddellijk in. Wanneer je hem dan gebruiken wilt, laat hem dan ontdooien in de koelkast.
Na het bereiden van vlees door het bijvoorbeeld te braden of grillen is een nieuw product ontstaan. Dit kan gewoon worden ingevroren en weer worden ontdooid.
Als je geen risico's wilt nemen, kun je het beste geen voedsel twee keer invriezen. Pas vooral op met kip, vlees en vis. Daarbij is de kans op voedselvergiftiging het grootst.
In de vriezer: Voor een langere bewaartijd kun je gebakken kip invriezen. In de vriezer kan gebakken kip tot 4 maanden goed blijven. Vries de kip in luchtdichte zakken of diepvrieszakken in om vriesbrand te voorkomen.
Verse kip kan je doorgaans 2 à 3 dagen in de koelkast bewaren. Krijg je het niet op tijd op? Vries het in of bereid het. Gebakken of gebraden vlees blijft tot 4 dagen goed in de koelkast.
Volgens experts van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) kun je kip veilig opnieuw invriezen, zolang het maar goed ontdooid is . 1 Met de nadruk op: zolang de kip maar goed ontdooid is.
Soms zelfs na 2 of 3 dagen nog wel. Zo lang het restje nog goed is, kun je het invriezen. Maar let op: je moet het dan natuurlijk wel snel hebben afgekoeld en in de koelkast hebben bewaard!
Onze aanbevolen houdbaarheid voor gekookte kip is 3 tot 4 dagen in de koelkast (1 tot 2 dagen als het in een saus zit), en 2 tot 3 maanden in de vriezer. Nu je een duidelijker idee hebt van hoe je restjes kunt bewaren, is het tijd om wat ideeën te bedenken om ze te bereiden!
KIP VAN DE GRILL
Opwarmen doe je in 3-5 minuten met de magnetron, of verwarm de oven voor op 175°C, leg je kip erin en haal 'm er zo'n 15-20 minuten later weer uit. Enjoy!
Goed nieuws: ja, je kunt ovenschotels invriezen!
Je kunt je ovenschotel nu ofwel volledig afbakken, ofwel ongebakken invriezen.
Ja, je kunt kip die gekookt is absoluut invriezen . Gekookte kip invriezen (en gekookt eten in het algemeen) is gemak. Als je een druk schema hebt, bespaar je tijd door maaltijden van tevoren te bereiden. En als je restjes hebt die goed zijn ingevroren, verminder je ook je voedselverspilling, wat op de lange termijn geld bespaart.
Onze voorgekookte of volledig gegaarde gegrilde kipfilets en -reepjes moeten voor gebruik worden ontdooid. Leg de hele zak of een deel van het product in de koelkast en laat het een nacht ontdooien of plaats het in een magnetron en ontdooi het op de laagste stand (zie tips hierboven).
Kip ontdooien in de koelkast
De eerste en over het algemeen beste manier om kip te ontdooien is in de koelkast. Leg simpelweg je stuk kip met verpakking en al in de koelkast (het liefst bij 2-3 °C) en laat het langzaam op natuurlijke wijzen op temperatuur komen.
Heb je je kip al gebakken of op een andere manier bereid? Dan kun je dit maximaal drie maanden bewaren in de vriezer en twee dagen in de koelkast. Heb je kipfilet als vleeswaar op brood gekocht? Ook dit kun je drie maanden in de vriezer bewaren, en gaat drie tot vijf dagen lang mee in de koelkast.
De veiligste manier om kip te ontdooien is om het uit de vriezer te halen, in een bakje te doen en het op een lage plank in de koelkast te zetten gedurende ten minste 24 uur of totdat het niet meer bevroren is . Er zijn ook andere manieren om kip sneller te ontdooien. Kip kan sneller ontdooien door een koudwaterbad of een magnetron te gebruiken.
Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) adviseert: Zodra voedsel in de koelkast is ontdooid, is het veilig om het opnieuw in te vriezen zonder het te koken , hoewel er een kwaliteitsverlies kan optreden vanwege het vochtverlies door het ontdooien. Na het koken van rauw voedsel dat eerder was ingevroren, is het veilig om het gekookte voedsel in te vriezen.
Als u gekookte kip invriest, kunt u verwachten dat deze 2-6 maanden houdbaar blijft. Gekookte kip invriezen is een geweldige manier om voedselverspilling te verminderen. Wanneer u gekookte kip invriest, is het een goed idee om de zak te markeren met de datum waarop deze is gekookt en ingevroren, zodat u eraan denkt om deze te gebruiken zolang deze nog goed is.
Kip, kalkoen, eend
Kip en ander gevogelte kun je, mits het vers is, tot 6 maanden in de vriezer bewaren. Bewerkte kip, zoals kipschnitzels en gemarineerde kipfilet, blijven 1 maand goed. Een hele kip of kalkoen, dat is heel andere koek: die kun je wel tot een jaar invriezen.
Je wilt gekookte kip in iets luchtdichts bewaren: of dat nu een afsluitbare zak of een luchtdichte container is, is jouw keuze. Deze opslagmethode zal de versheid van je kip behouden — en voorkomen dat het uitdroogt — en ook voorkomen dat de geur van kip de andere voedingsmiddelen in je koelkast besmet.
Als je warm eten invriest ontstaat er condens, wat zorgt voor extra ijsvorming. Daarbij is het slecht voor je vriezer, omdat de warmte van het eten de temperatuur doet dalen. Daardoor kunnen andere producten in de vriezer iets ontdooien en moet de vriezer zelf harder werken om op temperatuur te blijven.
Kwaliteitsverlies Meerdere keren ontdooien en invriezen kan leiden tot aanzienlijk kwaliteitsverlies. De textuur van het vlees kan veranderen en vocht kan verloren gaan, wat resulteert in droger en minder smakelijk vlees.
Wie te veel Chinees heeft afgehaald of een andere maaltijd wil bewaren van een restaurant, kan dat restant het beste in de koelkast zetten (op 4 graden Celsius) en binnen een dag opeten. Ook dit kun je beter niet invriezen vanwege het risico op voedselinfectie.