(V/M)Tepelpiercing verwijderen Afhankelijk van welk type sieraad je in je tepelpiercing hebt zitten zal je wel of niet een ring opener tang nodig hebben. Deze tang is geschikt voor het openen van ringetjes. Deze heet meestal een ball closure ring opener. In het geval van een staafje kun je de balletjes losdraaien.
Hoe snel een gaatje dichtgroeit verschilt per persoon. Meestal groeien piercings het eerste jaar nog dicht wanneer het sieraad er een dag uit is. Na een jaar is het vaak wel mogelijk om het sieraad iets langer uit te laten, mits het helemaal genezen is.
Maar over het algemeen kan wel gesteld worden dat een tepelpiercing meer tijd nodig zal hebben om te helen dan de meeste andere piercings. De genezingsperiode varieert van 3 maanden tot meer dan een jaar. Laat een tepel piercing die net is gezet de eerste 3 tot 6 maanden zitten totdat de wond genezen is.
Een piercing opnieuw laten zetten
Het is mogelijk om een piercing te laten herplaatsen op dezelfde plaats op één voorwaarde: het oude gaatje moet daadwerkelijk genezen zijn. Bij Inksane wordt er gekeken naar de periode dat de piercing er heeft in gezeten.
Tepel piercings kunnen voor meer gevoeligheid in de tepel zorgen, maar soms hebben ze geen effect. In sommige gevallen kunnen ze ervoor zorgen dat de tepels helemaal niet meer gevoelig zijn.
Zwemmen en/of in bad gaan wordt sterk afgeraden na het plaatsen van een tepelpiercing, dit omdat chloor en stilstaand water schadelijk zijn voor een verse wonde. Een douche nemen is zeker toegelaten omdat dit stromend water is. Na een zestal weken mag je terug zwemmen en/of een bad nemen.
Ze worden in het algemeen niet alleen gezet om deze plek van het lichaam te versieren, maar ook om het seksuele genot te verhogen. Naast het direct piercen van de geslachtsdelen is ook de tepelpiercing hier een voorbeeld van.
Een ingetrokken tepel trekt in het midden naar binnen toe. De tepel kan er altijd zo uitzien of alleen indien gestimuleerd. Soms trekken ingetrokken tepels zich verder terug zodat ze helemaal niet meer boven de tepelhof uitsteken of ze kunnen zelfs nog dieper in het borstweefsel zinken.
Wanneer de piercing ergens aan blijft hangen, kan de huid uitscheuren. De piercing blijft gesloten, maar wordt er door je huid uit getrokken. De scheur in de huid moet eerst genezen voordat er weer een piercing doorheen kan. Bij het genezen ontstaat vaak een littekentje.
Sommigen zeggen dat het piercen van de tepels erg gevoelig is, terwijl anderen nauwelijks pijn ervaren. Het is wel zo dat als er pijn wordt gevoeld bij het piercen, dat dit heel kort is. De genezingstijd van een tepelpiercing bedraagt ca. 3 – 6 maanden.
Jongeren van 12 tot 16 jaar mogen geen tatoeage op het hoofd, de hals, de polsen of handen. Zij mogen ook geen genitale piercing. Bij meisjes is een tepelpiercing verboden. Jongeren van 16 jaar en ouder mogen zelf bepalen of ze een tatoeage of piercing laten zetten.
Je lichaam zal alleen littekenweefsel rond een sieraad opbouwen als dat gemakkelijker is dan het sieraad er helemaal uit te duwen. Bij surface piercings, komt het lichaam vaak in de verleiding om de sieraden eruit te duwen in plaats van ze af te bedekken met littekenweefsel.
Je kunt het sieraad pas zelf verwisselen als de piercing volledig genezen is. Ervaar je na het verwisselen van je sieraad zwelling of irritatie? Dan kan het zijn dat het te vroeg was of dat je lichaam niet goed op het materiaal van de piercing reageert.
Piercings die door zacht weefsel gezet zijn, hebben de grootste kans om weer helemaal dicht te groeien. Denk hier dan bijvoorbeeld aan het dichtgroeien van je tongpiercing, lippiercing, tepelpiercing of genitale piercings.
Tepeluitvloed of tepelafscheiding komt veel voor en is meestal een onschuldig verschijnsel. Het is niet vreemd als er wat vocht uit de tepel komt, wanneer er in de tepel wordt geknepen. Tepeluitvloed kan op elke leeftijd optreden, maar wordt vooral opgemerkt bij hormonale veranderingen.
De kleur en grootte van je tepels
Tepels komen in alle soorten en maten, geen enkele soort en/of maat is abnormaal. Dus als één of andere sukkel ooit kritiek heeft op je tepels, vertel hem of haar dan vriendelijk dat hij of zij een eindje kan gaan fietsen. Tot hij of zij volledig uit het zicht is verdwenen.
Vaak is er geen behandeling nodig en stopt de afscheiding spontaan. Masseer de borst niet leeg. Hierdoor wordt de vochtproductie in stand gehouden. Door het leeg masseren van de borst kan een irritatie van de melkgang ontstaan die zorgt voor bloederige afscheiding.
Op nummer één plaatsen we graag meteen de befaamde tepelpiercing. Vele vrouwen én mannen vinden dit één van de meest pijnlijke piercings. Hierbij gaan we een staafje piercen door de basis van de tepel met dan een steentje of balletje aan beide kanten van de tepel.
Wees je er gewoon van bewust en draag geen beha's en shirts waar je eventuele bloedvlekjes op wilt. Als je tepelpiercing weken of maanden na de eerste piercing bloedt, neem dan contact op, want dit kan een teken zijn van een probleem.
Risico's. Tepelpiercings vragen geduld en zijn niet zonder risico. Tepelpiercings kunnen een jaar nodig hebben om volledig te genezen, met infecties en afstotingen als meest voorkomende problemen. Het is belangrijk om direct naar een arts te gaan als een van deze problemen zich voordoet.
Tepelpiercings voor de vrouwen met ringen is het verstandig de eerste 2 weken met een zachte bh te slapen, wel elke nacht een schone. Dit ivm het op een neer klappen van het ringetje tijdens woelen in je slaap. Handig om te weten: menstruatie kan je piercing doen irriteren. Houdt gewoon je piercing goed schoon.
Bij een recent gezette piercing is het heel normaal dat de eerste 2 dagen na het zetten van de piercing nog een beetje bloed vrijkomt. Houdt de piercing schoon met een fysiologische zout, tot deze helemaal is genezen.
Tijdens de eerste paar dagen kun je als het goed voelt seks hebben. Luister hiervoor naar je eigen lichaam. Hierbij moet wel gezegd worden dat het ook normaal is dat de piercingwond deze eerste dagen een beetje bloedt. Zolang er nog kans is op een bloeding is het gebruik van een condoom noodzakelijk.