Eén portie Enchanted Cream® is voldoende voor het vullen van 2 lagen en afsmeren van 1 taart van Ø25 cm, of een toef voor op ca. 24-30 cupcakes.
Creme Chantilly wordt ook wel enchanted cream genoemd en wordt vaak als tegenhanger van botercreme gezien. Creme chantilly is wat luchtiger en minder vet dan botercreme. Daarnaast is deze creme (integenstelling tot botercreme) spierwit van kleur. Een ideale cream voor bijvoorbeeld het opspuiten van cupcake's.
Een paletmes: hiermee smeer je de taart eerst globaal in met botercrème, wat ook wel de crumb coat wordt genoemd. Een schraper: nadat je de taart globaal hebt ingesmeerd, strijk je botercrème strak met een schraper. Het is belangrijk dat de schraper hoger is dan de taart.
Bekleed de taart bijvoorbeeld met fondant of smeer 'm af met botercrème of crème chantilly. De crème waarmee je de taart afsmeert, kun je een bepaald kleurtje geven om de taart goed te laten combineren met de decoraties die je gaat gebruiken.
Deze overheerlijke luchtige hagelwitte crème met vanille smaak kan je gebruiken voor het vullen van taarten en het decoreren van cupcakes. Door de eenvoudige en snelle bereidingswijze is het nog luchtiger dan botercrème en met behulp van smaakstoffen breng jij de crème eenvoudig op smaak.
Een taart afsmeren met enchanted creme kan als je het wat dikker klaar maakt. Normaal mix je 150 gram mix met 100 ml water en/of 100 ml melk. Maar i.p.v. 200 ml vocht toe te voegen kun je bijvoorbeeld 100 ml doen. Door minder water en/of melk toe te voegen krijg je een mooie stevige creme.
Welk type room is het beste voor het decoreren van taarten? Botercrème is een favoriete keuze vanwege de smaak en flexibiliteit, omdat het zachter en smeerbaarder is dan andere glazuren. Het kan worden gebruikt als vulling voor taarten en als decoratieve bedekking. U kunt online zoeken naar slagroom of slagroom bij mij in de buurt zoeken.
We raden het niet aan om de crème te gebruiken voor het afsmeren van een taart die je nog wil bekleden met fondant of marsepein. Doordat je water en/of melk aan de mix moet toevoegen bestaat de slagroom dus uit vocht. Daardoor zal fondant of marsepein gaan “smelten”. Ook wordt de crème niet hard.
Vind je botercrème niet lekker? Dan kun je in plaats van deze crème ook ganache gebruiken. Je kunt in plaats van botercrème niet crème chantilly of slagroom gebruiken. Deze goedjes worden niet hard in de koelkast én bevatten water.
Botercrème, vaak ook wel frosting genoemd, geeft je cupcake en taartjes net even wat extra's. Een fijn basisrecept om in je collectie te hebben, met een duidelijke uitleg hoe je er je eigen smaak aan kunt geven. Botercrème kun je op heel veel zoete baksels gebruiken.
Dit is een manier om een cake te bedekken met botercrème. Deze methode gebruikt een spuitzak om de botercrème aan te brengen, dit helpt om een gelijkmatige dekking te garanderen . Welke methode u ook gebruikt, een hete schraper is altijd nodig om die mooie gladde zijkanten te krijgen.
Bereid het oppervlak van de cake voor en gebruik jam of botercrème als lijm zodat je glazuur er gelijkmatig op blijft zitten . Bestrooi je werkoppervlak en deegroller lichtjes met poedersuiker zodat het kant-en-klare glazuur niet blijft plakken. Bestrooi de bovenkant van het glazuur niet met poedersuiker!
Enchanted Cream kan je maximaal 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast, dek dan de kom af met plasticfolie. Je zal merken dat de structuur veranderd, het is dan een beetje sponsachtig.
Dit betekent 150 gram mix mixen met 200 ml slagroom. Een heerlijke romige crème die stabiel en in vorm blijft bij het opspuiten van toeven is het resultaat!
Bijna alle soorten taarten kun je afsmeren, maar vooral de volgende zijn perfect om af te smeren: Biscuitgebak: Licht en luchtig, perfect voor afsmeren met botercrème of slagroom.
Veel gebruikte vullingen zijn: botercrème, (verstevigde) slagroom met vers fruit, bavaroise in verschillende smaken of frosting. We hebben ook verschillende smaakstoffen, geconcentreerde en natuurlijke smaakstoffen, die het leven een stuk gemakkelijker kunnen maken.
Voeg twee eetlepels melk of slagroom toe aan het mengsel om het gladder te maken. Blijf kloppen en voeg, indien nodig, meer melk of slagroom toe om de gewenste consistentie te bereiken. Voor een stevigere botercrème gebruik je minder vloeistof; voor een zachtere, smeerbare textuur voeg je wat meer toe.
Bestrooi het werkblad eerst met uitrolpoeder of poedersuiker en zorg ervoor dat de rolstok ook een beetje poeder bevat. Als je dat hebt gedaan, kun je de fondant gaan uitrollen op het werkblad. Je zult merken dat de fondant niet blijft plakken.
Bakkers en banketbakkers gebruiken vaak slagroom omdat het hogere vetgehalte ervoor zorgt dat slagroom sneller geklopt kan worden en er een steviger schuim ontstaat.
Royal icing is een van de beste icings voor het decoreren van taarten. Door poedersuiker, eiwitten en meringuepoeder of vloeistof te mengen, ontstaat een consistentie die vergelijkbaar is met pannenkoekenbeslag. Hierdoor is het makkelijk om het in spuitzakken te gieten om uw decoratiedromen te vervullen.
Een botercreme heb je nodig voor het rondom afsmeren van je taart. Niet alleen blijft hierdoor de fondant goed op je taart 'plakken' maar het zorgt er ook voor dat je geen geknoei met kruimels krijgt in je fondant. De fondantlaag over de taart zelf hoef je niets mee te doen, dat blijft wel plakken aan de botercrème.
Het grootste verschil is dat de Enchanted Cream zonder boter is waardoor deze een stuk luchtiger en minder zwaar is dan botercrème. Ook met Enchanted Cream kun je mooi cupcakes opspuiten en zelfs een taart mooi afsmeren. Je kunt er naar wens ook een kleur- en smaakstof aan toevoegen.
enchant [enchanted|enchanted] {werkwoord}
betoveren [betoverde|betoverd] {ww.}
Wat is fondant? Fondant is een suikerpasta dat veel gebruikt wordt voor het bekleden van taarten. Het is heel fijn van structuur en je kunt het erg soepel en elastisch kneden, waardoor je taarten een strakke, bijna satijnachtige look krijgen en je er mooie gedetailleerde decoraties mee kunt boetseren.