Subwoofer zonder versterker ?? Die kan je niet zomaar aansluiten op je radio 5.Daar moet een versterker tussen. Dus achter je bestaande radio moet een versterker aangesloten worden met daarachter je speakers (4 maal) en de uitgang voor een subwoofer.
Hoe werkt een subwoofer
Door deze speciale vorm is het mogelijk om lage tot zeer lage tonen te produceren. De kracht van de subwoofer moet passen bij het volume van de behuizing waarin deze zich bevindt. De subwoofer wordt versterkt, of door een aparte versterker, of door een ingebouwde versterker.
Er bestaan drie typen aansluitingen om een subwoofer op uw versterker aan te sluiten. Sommige subwoofers hebben één tulpplug aansluiting. Andere hebben twee tulpplugaansluitingen (stereo). Ook zijn er subwoofers met luidsprekeraansluitingen.
Voor het aansluiten van een subwoofer zijn er twee mogelijke opties. Allereerst is de LFE-ingang (een enkele kabel) de meest gebruikte optie omdat elke surround receiver in de markt een mogelijkheid heeft om LFE aan te sluiten en tevens heeft elke subwoofer die tegenwoordig wordt geproduceerd ook een LFE-ingang.
Een actieve subwoofer is simpelweg een subwoofer waar de versterking al is ingebouwd. Dat betekent wel dat een actieve subwoofer stroom nodig heeft.
Heb je een subwoofer die niet heel krachtig is, of wil je iets meer uit je subwoofer halen? Dan kan je de subwoofer het beste in de hoek van de kamer zetten. De hoek is een populaire plek om zo de lage tonen van de subwoofer te laten versterken. Daarnaast is het ook een handige plek vanwege de bekabeling.
Subwoofer kabels lijken qua uiterlijk op Tulp kabels, maar zijn kwalitatief beter waardoor u een voller en beter geluid ervaart. Voor het aansluiten van een subwoofer adviseren we u om een subwoofer kabel te kiezen.
De draadloze subwoofer heeft een ingebouwde antenne. Houd water en vocht uit de buurt van de eenheid. Voor het beste resultaat moet je zorgen dat het gebied rond de draadloze subwoofer vrij is van obstakels.
Voor de luidspreker geldt dat de resonantie-frequentie onder de 40 Hz moet liggen; hoe lager, des te beter de luidspreker in staat is om lage tonen weer te geven. In de praktijk geeft een subwoofer meestal alle frequenties lager dan 80 Hz weer, maar dat is meestal zelf in te stellen met een draairegelaar.
Een passieve subwoofer kunt u via een externe versterker of een externe eindtrap aansluiten. Daartoe sluit u de passieve subwoofer aan op de externe versterker/eindtrap en verbindt u de A/V-receiver/versterker met de ingang van de externe versterker/eindtrap.
Aansluiten in een muzieksysteem
Indien per kanaal een actieve subwoofer wordt ingezet is deze parallel aangesloten aan één van de twee stereo luidsprekers. De kabel van de subwoofer wordt verbonden met de plus en de min uitgang van de versterker, net als de luidspreker zelf.
Beste hoog vermogen: Klipsch R-120SW
Deze actieve subwoofer doet wat hij belooft: intens diepe bastonen die je tot in je buik voelt trillen. Hartverscheurend, diep en mooi. Waarschuw je buren, want de volledig digitale versterker legt met gemak een piekvermogen van 400 watt op de mat.
Een actieve subwoofer is een speaker die een eigen versterker ingebouwd heeft. Deze versterker verzorgt de gehele aansturing van de speaker en zorgt er dus voor dat er voldoende vermogen is om de lage tonen in de betreffende ruimte weer te geven.
Een krachtige versterker is alleen nodig bij grote speakers, of wanneer je het geluid heel hard wilt zetten. Als je niet zeker bent, kun je beter teveel dan te weinig vermogen kiezen.
Sub betekent namelijk letterlijk onder, terwijl woofer synoniem staat voor lage tonen luidspreker. Een subwoofer zet je dus ergens op de vloer neer, waarna deze speaker diepe bastonen de woonkamer in blaast. De laagste tonen die reguliere luidsprekers achterwege blijven, vul je met een subwoofer eenvoudig aan.
Plaatsing subwoofer
Veel mensen zetten de subwoofer in de hoek van de kamer, vaak naast de speakers aan de voorzijde van het systeem. Een hoek is vaak de meest handige plek, door de bekabeling en de ruimte, en zorgt ervoor dat de lage tonen iets versterkt worden.
De sub mag in GEEN geval contact maken met je kast, zelfs niet staan op een plank, je zou dus als het ware een kast om je sub heen moeten bouwen. De kast zelf zou ik dan ook ontkoppelen van het oppervlak waar de sub op staat.
Een subwoofer kan zonder problemen op alle kanten staan. Er zal niets uitzakken; daar is de subwoofer tegen bestand. Pas op het moment dat conusrand (ophanging) gescheurd of deels verpulverd is is het pas slecht om het op een kant te zetten.
Als je wel een losse subwoofer hebt, dan sluit je hem nu aan. Plaats de subwoofer in de buurt van een muur. De subwoofer hoeft niet in het zicht en ook niet direct naast de soundbar te staan. Sommige subwoofers sluit je met een kabel aan terwijl andere subwoofers een draadloze verbinding maken met de soundbar.
Een losse subwoofer kun je zowel draadloos als bedraad aansluiten op je soundbar – afhankelijk van het merk. Sluit je hem bedraad aan, dan gebruik je de meegeleverde kabel om de subwoofer te koppelen aan de soundbar.
Het draadloze zit 'm in de manier hoe de muziek wordt overgedragen. Dat gebeurt va bluetooth of wifi, dus daarvoor heb je geen kabel nodig. Veel draadloze speakers moeten wel op het netstroom worden aangesloten. Daar is wel een snoer voor nodig.
Voor het analoog aansluiten heeft RU connected een bijzonder goede analoge RCA interlink oftewel een tulpkabel. Sluit je het liever digitaal aan dan hebben we een mooie optische kabel en een digitale coax kabel.
Luidsprekerkabels mogen niet te lang zijn. Een kabel van twee of vier meter maakt niet zoveel uit, als ze maar niet te lang zijn. Te lange kabels veroorzaken namelijk signaalverlies. Over het algemeen adviseren wij om geen kabels van langer dan 15 meter te gebruiken.