Na iedere vraag krijg je het juiste antwoord te zien en je ziet wat de groep heeft geantwoord. Daarna krijg je iedere keer de tussenstand te zien. Je kunt deze snel doorklikken om het spannend te houden. Na twee rondes kun je eventueel 5 of 10 minuten pauze houden.
Vragen kunnen tot 120 tekens bevatten. De tijdslimiet is minimaal 20 seconden en maximaal 4 minuten. Voor dit vraagtype kun je geen punten instellen. Je kunt een afbeelding uploaden of er een kiezen uit onze afbeeldingenbibliotheek.
Gratis versie:
De gratis versie Student Basic ondersteunt tot 20 spelers per spel. De gratis versie voor jonge leerlingen (onder de 13 in de VS en onder de 16 buiten de VS) ondersteunt tot 50 spelers per spel.
Je moet je spel opslaan als complete versie. Dat doe je door in je Bibliotheek naar het onderdeel Concepten te gaan en te klikken op de knop Bewerken onder de titel van het spel. Dit brengt je naar de creatietool. Klik vanaf daar op de knop Opslaan in de rechterbovenhoek.
Daarnaast kun je de resultaten na afloop van de quiz downloaden. Maar gratis is Kahoot! niet meer. Sinds enige tijd betaal je minimaal $ 10 per maand voor maximaal 20 deelnemers.
Kahoot is een gratis interactieve tool op internet. Met Kahoot kunt u als docent online quizjes afnemen met de hele klas. De basis is eenvoudig: de leerlingen krijgen meerkeuzevragen voorgelegd met maximaal vier antwoordmogelijkheden.
Een kahoot live presenteren via een videovergadering
Maak verbinding met de videovergadertool van jouw keuze. Zorg dat je webcam, microfoon en luidspreker aan staan. Klik op de knop Spelen bij de kahoot die je wilt presenteren. Klik dan op Presenteren of Lesgeven om een live spelsessie te starten.
Als eigenaar kun je je abonnement op elk moment annuleren.
Open het optiemenu van de kahoot [ ⋮ ] en kies Delen. Typ in het zoekvak de gebruikersnaam, het e-mailadres of de groepsnaam waarmee je de kahoot wilt delen. Onder het zoekvak zie je dan een resultatenlijst met personen en groepen. Klik naast de personen en groepen waarmee je je kahoot wilt delen op Delen.
10 gouden tips voor eigen PubQuiz:
Kies onderwerpen uit het thema dat je gekozen hebt waar je vragen over wilt gaan stellen. Bepaal wat voor soort vragen je wilt gaan stellen. Kies je voor open vragen, meerkeuze vragen of beide. Bedenk of je naast gewoon vragen stellen ook gebruik wilt maken van beeld en geluid.
Op de homepage kun je een nieuwe kahoot quiz maken door te kiezen voor 'create'. Bij de quiz kun je onbeperkt aantal mutlple choice-vragen maken.
Heb je een kahoot die je voor een livepubliek wilt presenteren? Top! Ga aan de slag door de kahoot te starten, spelopties in te stellen en een spelmodus te kiezen. Dan ben je klaar om te presenteren.
Één van die tools is bijvoorbeeld Myquiz, die tot 50 deelnemers per quiz gratis te gebruiken is. Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken. Hiermee krijg je aan de ene kant toegang tot bestaande quizzen (in het Engels) en aan de andere kant tot de mogelijkheid om zelf creatieve vragen te bedenken.
Kahoot is een tool waarmee je met de studenten actief in de klas aan de slag kan. Het is een interactieve game dat bijvoorbeeld als een quiz in de klas gespeeld kan worden. Het werkt op elk toestel. Studenten geven via hun smartphone of laptop antwoorden op de multiple choice vragen.
AhaSlides is cloudgebaseerde interactieve presentatiesoftware waarmee bedrijven aangepaste presentaties kunnen maken voor vergaderingen, klaslokalen, conferenties, evenementen en meer.
Kahoot! is inmiddels niet gratis meer; al is er wel een proefperiode. Voor 10 euro per maand kun je met twintig spelers een quiz spelen - voor 20 euro per maand met vijftig man.
Tijdens het bewerken van je kahoot slaat de creatietool automatisch je wijzigingen op. Als je de creatietool sluit (door je browser te sluiten of omdat je computer vastloopt), worden de wijzigingen normaal gezien automatisch als concept opgeslagen.