Kan ik een bouwdroger 's nachts aan laten staan? Ja, ook 's nachts kan de bouwdroger aan blijven staan. Let wel op de afvoer! De bouwdroger zal continu water af voeren.
Hoelang mag je een bouwdroger laten draaien? In principe mag je een bouwdroger 24 uur per dag zijn werk laten doen. Alle bouwdrogers van Dryfast zijn namelijk zo ontworpen, dat ze de woning optimaal kunnen drogen. Wel wordt met klem geadviseerd om met enige regelmaat even een kijkje te komen nemen bij de bouwdroger.
Efficiëntie hangt af van omstandigheden. Gemiddeld kan een bouwdroger tussen de 400 en 1.200 watt per uur verbruiken.
Een bouwdroger huren is 100% veilig
Doordat bouwdrogers een natuurlijk droogproces volgen, zijn ze allerminst schadelijk voor je woning. Omdat een bouwdroger gebruik maakt van een droogproces volgens het condensatie principe, is dit een 100% veilige methode om komaf te maken met vochtproblemen.
Gemiddeld verbruik 1,3 kw/u. Een bouwdroger DF800 kan je niet vergelijken met andere toestellen verkrijgbaar op de markt.
Jazeker; veel klanten gingen u voor bij het drogen van hun stucwerk met een bouwdroger. Hiermee voorkomt u dat de droogtijd te lang gaat duren en schimmelvorming op uw nieuwe stucwerk ontstaat.
Voor het beste verloop van het droogproces wordt de bouwdroger centraal in de ruimte geplaatst. De bouwdroger wordt op een plek gezet waar de droger vrij lucht kan aanzuigen en uitblazen. Wanneer een bouwdroger voor een woning gebruikt wordt moet deze in de grootste ruimte gezet worden met de inpandige deuren geopend.
De exacte droogtijd is vooraf altijd moeilijk te bepalen, omdat de natuurlijke droging van verschillende factoren afhankelijk is. In de meeste gevallen kunnen wij in gemiddeld één week tijd met droging veel resultaat bereiken.
Zet de ventilator altijd in de ruimte waar ook de droger staat. Plaats deze zo dat deze de relatief drogere lucht uit de ruimte waar de bouwdroger staat naar de andere te drogen ruimte en/of ruimtes wordt geblazen.
Nee, net als bij een koelkast of vrieskast moet u de luchtontvochtiger na vervoer minimaal 2 uur rechtop staan zonder stroomtoevoer.
Tijdens de wintermaanden maak je daarom best gebruik van een bouwdroger met warmtepomp. Deze zal de binnenlucht opwarmen zodat het water in de muren alsnog condenseert. Je woning is voldoende droog als je bouwdroger na 24 uur slechts één centimeter water heeft opgevangen.
Nog een tweetal tips voor een bouwdroger
Ook kunt u de volgende stelregel hanteren: indien uw bouwdroger in 24 uur tijd ongeveer 1 centimeter water opvangt, dan is uw woning voldoende opgedroogd.
Een ander groot voordeel is het versnellen van het droogproces tot wel 70% van de wanden en vloeren. Hierdoor is het eerder mogelijk voor stukadoors, schilders en vloerenleggers om te beginnen aan hun werk en kan de bouw van je woning zonder al te lange onderbrekingen worden doorgezet.
Hoewel het waar is dat bouwdrogers optimaal presteren in warmere omgevingen, functioneren onze bouwdrogers ook efficiënt bij lagere temperaturen dankzij de ingebouwde ontdooithermostaat. De bouwdroger werkt vanaf 0 graden. Bij temperaturen lager dan 6° C is het absoluut noodzakelijk om bij te verwarmen.
Samenvattend is het belangrijkste verschil tussen een bouwdroger en een luchtontvochtiger de manier waarop ze vocht uit de lucht verwijderen. Een bouwdroger verwarmt de lucht om het droogproces te versnellen, terwijl een luchtontvochtiger de lucht koelt om vocht te condenseren en te verzamelen.
Wie toch op voorhand alle afspraken van aannemers en klusjesmannen wil vastleggen, zal een realistische inschatting moeten maken. Met behulp van bouwdrogers is de droogtijd veel makkelijker in te schatten. Gemiddeld wordt een bouwdroger twee tot vier weken gehuurd bij een nieuwbouw.
Met een gemiddelde ontvochtigingscapaciteit van 90 liter per 24 uur is de bouwdroger DF 800 het best geschikt voor het drogen van ruimtes met een inhoud van ca. 800 m3 (bij 15 °C en 75% R.V.).
Een compacte bouwdroger, ideaal voor het gebruik in kleinere ruimtes. Doordat de bouwdroger voorzien is van rijwielen, is deze gemakkelijk te verplaatsen. Een bouwdroger versnelt het drogingsproces, waardoor bouwwerkzaamheden direct op elkaar kunnen volgen.
Condensatiedrogers worden vaak gehuurd voor het drogen van cement, beton of stucwerk bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. Met genoeg luchtcirculatie en een stabiele temperatuur zorgt deze bouwdroger voor een optimaal droogproces.
Pas als de gehele gestucte oppervlakte een egale witte kleur vertoont, dus zonder donkere plekken of delen, dan kun je ervan uitgaan dat het pleisterwerk droog is. Althans, aan de oppervlakte. Want het kan best zijn dat onder de opgedroogde stuclaag, het materiaal nog niet helemaal droog is.
Hoe lang moet stucwerk drogen voor schilderen? Uitgaande van de vuistregel dat de droogtijd van stucwerk 1 millimeter per dag is, zou je voor stucwerk met een dikte van 2 centimeter rekening moeten houden met 20 dagen droogtijd.
Een stukadoor zal gemiddeld 20-30 m2 per aan sausklaar stucwerk per dag produceren. Waarom is stukadoor zo duur? Stukadoren is een intensief beroep. Een stukadoor zal gemiddeld (maar) 20-30 m2 per aan sausklaar stucwerk per dag produceren, waardoor de m2-prijs voor kwalitatief goed stucwerk zo hoog is.
20 aanbieders gevonden. De prijs varieert van € 29,- tot € 100,- per dag en hangt af van luchtverplaatsing (m³), de capaciteit en het vermogen.
In theorie duurt dit proces een 4- tal weken (28 dagen). Nadien heb je enkel nog restvocht in je chape. Wij raden aan het droogproces te starten vanaf 7 dagen.
De vochtige lucht wordt aan de voorkant van de bouwdroger aangezogen door een ventilator en passeert dan de verdamper. In de verdamper wordt de luchttemperatuur verlaagd tot het dauwpunt waardoor het vocht in de lucht condenseert. Het water stroomt van de verdamper naar beneden en wordt afgevoerd langs de afvoerslang.