Zit er een AirTag in of aan je koffer en sta je er met je iPhone vlakbij, is de locatie van de koffer te zien in de Zoek mijn-app van Apple. Maar het bereik van zo'n AirTag is maximaal 80 tot 100 meter.
AirTag doet tot een jaar met een standaardbatterij die je eenvoudig kunt vervangen. Je iPhone geeft aan wanneer het tijd is voor een nieuwe batterij.
Wanneer een AirTag wordt verplaatst die een tijdje gescheiden is van degene die hem geregistreerd heeft, wordt er een geluid afgespeeld om mensen in de buurt te waarschuwen. Daarnaast wordt de speaker ook gebruikt om personen te waarschuwen wanneer deze stiekem met een persoon meebeweegt.
De AirTag heeft een IP67-classificatie voor waterbestendigheid, dus hij moet tot 30 minuten op een diepte van XNUMX meter blijven werken. Overweeg daarom om de AirTag te bevestigen aan alle items die u in het water zou verliezen.
Vanaf iOS 7 is er een functie aanwezig waarbij de iPhone in de gaten houdt waar je woont, werkt en vaak komt. Deze functie zit verstopt in het instellingenmenu van de iPhone. Best wel link, want wanneer bijvoorbeeld je iPhone gestolen wordt en de dief kan inloggen op je iPhone dan ligt alles op straat.
De AirTag-batterij vervangen
Verwijder de afdekking en batterij. Plaats de nieuwe CR2032 lithium knoopcelbatterij van 3 V met de positieve pool naar boven. (Deze batterijen zijn verkrijgbaar bij de meeste elektronicawinkels en supermarkten.) U hoort een geluid dat aangeeft dat de batterij is aangesloten.
De AirTag kun je niet opladen, maar heeft een kleine batterij die je uiteindelijk moet vervangen. Door de achterkant van de AirTag los te draaien kun je de accu gemakkelijk verwisselen.
Het is niet mogelijk om de AirTag te delen met anderen, omdat deze maar aan één Apple ID gekoppeld kan worden. Dit kan problemen veroorzaken als je bijvoorbeeld een AirTag hebt hangen aan autosleutels die je uitleent. De gebruiker kan dan mogelijk gealarmeerd worden omdat de eigenaar niet in de buurt is.
AirTags kunnen bijvoorbeeld aan een tas of koffer worden bevestigd. Dankzij de functie Precision Finding in de Zoek mijn-app kunnen iPhone-gebruikers hun spullen terugvinden. Dit werkt alleen als de gebruiker zich op een afstand van maximaal 80 tot 100 meter van de AirTag bevindt.
De AirTag is een handig en gemakkelijk accessoire om je spullen terug te vinden. Hij is simpel in gebruik te nemen en de functie voor nauwkeurig zoeken werkt goed. Wel moet je al redelijk dichtbij de AirTag zijn om pijlen op het scherm te zien en geluidjes af te spelen.
Tracker voor het terugvinden van persoonlijke voorwerpen. Voorzien van Ultra Wideband U1-chip voor nauwkeurige locatiebepaling. Werkt via Zoek mijn-netwerk.
Voordat je op vakantie gaat en het vliegtuig instapt, moet je wel eerst de Apple AirTag instellen. Je moet de bluetooth-tracker dan koppelen aan je iPhone of iPad. Het instellen van je gloednieuwe AirTag is zo gepiept.
De AirTag werkt met een simpele knoopcelbatterij. Dat is handig, want op die manier hoef je de tracker nooit op te laden en kun je de AirTag rustig aan je sleutelbos of tas laten zitten. Het nadeel is wel dat je dan af en toe de batterij moet vervangen.
De AirTag bevat een vervangbare CR2032-knoopcelbatterij en staat volgens Apple garant voor een accuduur van ongeveer 1 jaar. Helaas kun je het batterijniveau niet meer raadplegen zodat je weet hoe lang je de Tag nog kunt gebruiken.
De AirTag kun je mogelijk met een magnetische oplader draadloos opladen, op eenzelfde manier zoals met de Apple Watch gebeurt. Hierdoor hoef je de batterij van de aankomende tracker niet te vervangen.
Maar hoe goed werkt dat nou echt? Ze zijn naar Apple-standaarden bijna goedkoop te noemen: een AirTag kost je slechts 35 euro, of 120 euro voor een pakje met vier. De apparaatjes lijken op grote knopen, die met los verkochte holsters aan bijvoorbeeld een sleutelbos, tas of andere gadget bevestigd kunnen worden.
AirTag kopen en prijs
De AirTag is sinds vrijdag 23 april in Nederland te bestellen en kost 35 euro. Het is ook mogelijk om vier AirTags in één keer te kopen voor 119 euro.
Hackers kunnen op je smartphone heel wat schade aanrichten. Als jij je toestel niet goed genoeg beveiligt, door bijvoorbeeld de nieuwste updates te installeren of niet op te letten waar je op tikt, dan kunnen hackers zo meeluisteren met je gesprekken, je geld stelen of met je camera meekijken.
Het antwoord is ja, maar alleen als jij (of iemand anders) daar toestemming voor geeft. Zo zit het. Standaard zijn WhatsApp-berichten beveiligd met end-to-end-encryptie. Deze versleuteltechniek zorgt ervoor dat niemand de inhoud van berichten kan lezen, behalve de verzender en ontvanger.
Je telefoon licht uit het niets op of gedraagt zich op andere manieren vreemd. Als je telefoon ineens oplicht, uitgaat, vanzelf opstart of apps installeert zonder dat jij iets doet, kan het zijn dat iemand je telefoon op afstand bedient, wat erop kan wijzen dat diegene je gesprekken afluistert.
Ondanks dat het mogelijk is om de AirTag zo eenvoudig te openen, blijft het accessoire toch erg waterbestendig. Het apparaatje kan namelijk tot dertig minuten in één meter diep water liggen.
Er zijn speciale zender detectors te koop welke geschikt zijn voor het opsporen van GPS trackers en andere die juiste weer andere signalen zoals audio zenders kunnen opsporen. Een spyshop biedt soms ook opspoordiensten aan.
Apple AirTag: koffer of andere eigendommen tracken
Met de AirTag raak je je kostbare spullen nooit mee kwijt. Je bevestigt de witte schijfjes aan je kostbare eigendommen of stopt ze in je rugtas en koffer. Daarna kun je ze tracken via de Zoek mijn-app op je iPhone, ander Apple-apparaat of via een browser.
Een GPS tracker hoeft alleen voor het versturen van data verbonden te zijn met het mobiele netwerk. Hiervoor heeft u alleen een pre-paid simkaart nodig met een tegoed erop. U bepaalt dan zelf hoeveel tegoed u erop zet. Alleen als u via de mobiele App gegevens opvraagt, gaat dat ten kosten van het tegoed.