Dit kan bijvoorbeeld gebeuren na gemeenschap (vrijen), persen (bij moeizame ontlasting), lichamelijke belasting en/of veel hoesten, niezen of braken.
Als je vooral last hebt van hoesten, niezen en een droge keel, is de kans groot dat je een 'gewone' verkoudheid hebt. Een verkoudheid gaat vrij snel weer over. Zwangerschapsrhinitis kan al vroeg in de zwangerschap ontstaan, de hele zwangerschap aanhouden en verdwijnt snel na de bevalling weer.
Een miskraam wordt veroorzaakt door een afwijking van het vruchtje, een afwijking aan de baarmoedermond, een vleesboom of een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.
Wel zijn er een aantal factoren die van invloed kunnen zijn op de kans dat je een miskraam krijgt, zoals je leeftijd, ernstige gezondheidsproblemen zoals diabetes, alcohol gebruik tijdens de zwangerschap, roken of meeroken tijdens de zwangerschap en overgewicht. De kans op een miskraam neemt toe als je ouder bent.
Smeer een klein beetje mentholzalf op je borst, voorhoofd en onder je neus, dit werkt verlichtend voor je verkoudheid. Op de verpakking staat hoe veel en hoe vaak je het kunt gebruiken. Menthol onder de neus maakt de luchtwegen vrij en menthol op de borst werkt goed tegen de hoest.
Veel zwangeren merken de verandering in hun afweer; ze worden bijvoorbeeld sneller verkouden of klachten houden langer aan. Dit is normaal en niet iets om je zorgen om te maken.
Wees voorzichtig met (lang) gebruik van codeïne in de late zwangerschap of vlak voor de bevalling.Dit kan ademhalingsproblemen en onthoudingsverschijnselen bij de baby geven. In sommige hoestdranken met dextromethorfan of noscapine die te koop zijn bij de drogist, zit een kleine hoeveelheid alcohol (ethanol).
Een miskraam is het spontaan te vroeg geboren worden van je kindje tot en met de 16e week van de zwangerschap. De medische benaming hiervoor is spontane abortus. De meeste miskramen vinden plaats tussen 8 en 13 weken zwangerschap. Een miskraam komt best vaak voor, gemiddeld 1 op de 5 vrouwen maakt dit wel eens mee.
Factoren die de kans op een miskraam verhogen? De belangrijkste zijn: Een hogere leeftijd; hoe ouder je bent des te meer kans op een miskraam. Ongezonde leefstijl (roken en overgewicht); rokende vrouwen en vrouwen met overgewicht maken iets vaker een miskraam mee dan vrouwen die niet roken en geen overgewicht hebben.
Bij hogere leeftijd, hogere kans op miskraam.
Tussen de 35 en 40 jaar eindigt 1 op de 5-6 zwangerschappen in een miskraam. Tussen de 40 en 45 jaar is de kans 1 op 3. De kans neemt dus toe met de leeftijd. Andere risicofactoren zijn overgewicht, roken en alcoholgebruik.
Dit kun je bij een miskraam merken: pijn onder in de buik of rug, alsof je ongesteld bent. bloedverlies. minder gespannen borsten, niet meer misselijk: klachten van de zwangerschap worden minder.
Bloedverlies is vaak het eerste teken van een miskraam. Meestal komt een miskraam binnen een aantal dagen op gang, soms duurt dit nog een week of zelfs een paar weken. Geleidelijk ontstaat krampende pijn in de baarmoeder en neemt het bloedverlies toe, zoals bij een hevige menstruatie.
Veel en langdurig hoesten en schrapen kan schadelijk zijn voor de stembanden waardoor het stembandweefsel geïrriteerd raakt. Wat moet u weten over hoesten? Hoesten kan uitgelokt worden door een irritatie van het strottenhoofd, de keel of luchtwegen. Veel mensen moeten hoesten als reactie op irritatie van de keel.
Teratogenese: Voor tijm zijn geen aanwijzingen dat gebruik in normale doseringen in de zwangerschap een risico vormt. Echter goed onderzoek naar de mogelijke effecten zijn beperkt. Voor althaea zijn geen gegevens bekend. Advies: Gebruik ontraden.
Deze hoestbuien kunnen 3-4 maanden duren. Kinkhoest wordt daarom ook wel de '100-dagenhoest' genoemd. De tijd tussen besmetting en de eerste verschijnselen is meestal 7-10 dagen.
Het is belangrijk om te weten dat een miskraam niet kan worden tegenhouden of kan worden voorkomen. Medicijnen gebruiken, bedrust houden of stoppen met werken hebben geen invloed.
Na de miskraam krijg je een controle bij je verloskundige of gynaecoloog. Hij of zij vraagt of je nog buikpijn hebt of bloedverlies. Is er twijfel of je een miskraam hebt gehad, dan krijg je een echo. Op de echo kan je alleen zien of er nog een vruchtzak is.
Een miskraam is het verlies van een niet-levensvatbare vrucht. Een miskraam in de eerste 2 tot 4 maanden van de zwangerschap wordt een vroege miskraam genoemd. We spreken van een late miskraam als de zwangerschap verkeerd afloopt na de vierde maand maar vóór de levensvatbare periode.
Afhankelijk van de aard van de klachten en de zwangerschapsduur kan er een echo gemaakt worden om vast te stellen of het embryo nog leeft. Een echo voor 7 weken zwangerschap heeft geen zin omdat je dan ook een goede zwangerschap nog niet kan zien. Een te vroege echo levert vaak meer onrust dan geruststelling op.
Je kunt een miskraam niet voorkomen of tegenhouden. Ook niet door rustig aan te doen of door medicijnen. Helaas gebeurt het zonder dat je daar iets aan kunt veranderen. Van vrijen, fietsen of bijvoorbeeld paardrijden kun je geen miskraam krijgen.
Het bloedverlies kan na een miskraam twee tot vier weken aanhouden. Op deze manier kan je dus alweer zwanger worden in de eerste maand na het stoppen van het bloeden na een miskraam, afhankelijk van wanneer je eisprong plaatsvindt.
Zwangerschap De veiligheid van Strepsils tijdens de zwangerschap is niet vastgesteld, het gebruik ervan wordt daarom niet aangeraden. Borstvoeding De veiligheid van Strepsils tijdens de periode van borstvoeding is niet vastgesteld, het gebruik ervan wordt daarom niet aangeraden.
Honing. Honing eten is niet schadelijk voor je ongeboren baby en mag je dus eten tijdens je zwangerschap. Infantiel Botulisme komt alleen bij kinderen voor als de honing besmet is met botulismebacterie. In de darmen van de zwangere vrouw kunnen de sporen van de bacterie niet overleven.
Zo wordt het gebruik van pijnstillers als aspirine en ibuprofen afgeraden tijdens je zwangerschap, omdat dat risico's met zich meebrengt voor je baby. Een pijnstiller die je wel veilig kunt slikken tijdens de zwangerschap, is paracetamol. Heb je veel keelpijn, neem dan dus paracetamol in.