Het beste antwoord. Harde of vloeibare substanties zijn geschikt voor een blender maar vlees is te taai, waardoor de messen vastlopen. Bovendien ontstaat er geen werveling waardoor de messen steeds met hetzelfde stuk vlees in aanraking komen.
De blender is perfect voor het omtoveren van groenten of fruit in een zijdezachte puree. Met het grootste gemak verandert de blender zacht fruit, maar ook groenten of vlees tot een puree.
U kunt de machine gebruiken om rauw of gekookt vlees te hakken , zoals rundvlees, ham en kip. Voeg het rauwe gehakte vlees toe aan uw favoriete stoof- en soeprecepten en transformeer gekookt vlees in ham- en kipsalades. Met de blender kunt u uw vleesresten op nieuwe manieren gebruiken in plaats van ze weg te gooien.
Je kunt bijna alle ingrediënten gebruiken in een blender. Maak zoete of hartige gerechten, drankjes en creaties met onze eenvoudige ideeën... Van vegan proteïnesmoothies tot amandelpasta, bananenmuffins of limonade: je maakt het in een KitchenAid blender.
Ten opzichte van persen met de hand of met een machine blijven er na het blenden juist méér vezels en andere gezonde stoffen van groente en fruit achter, mits je de groente en fruit zo heel mogelijk in de blender doet.
Banaan niet in de smoothie
Een bepaald enzym dat in de gele vrucht zit, zorgt er namelijk voor dat de flavonoïden niet goed worden opgenomen. Oftewel: eet lekker een banaantje, maar combineer deze niet met andere vruchten. Vooral op vruchten als appels, peren, aardbeien en bessen, hebben ze niet zo'n gunstig effect.
U moet alle vloeistoffen en hete ingrediënten tot kamertemperatuur laten afkoelen, voordat u deze in uw blender kunt verwerken. Als u een ThermoResistTM-blender heeft, bijvoorbeeld de BL700, BL710 of BLM800WH, kunt u 1,2 liter hete ingrediënten meteen in de blender verwerken.
Slecht idee. De gember heeft zo'n vezelachtige structuur dat na het blenden je enkel nog vezels zal proeven en dat is niet aangenaam. Wil je de gember toch in de blender? Hak hem dan eerst in kleine stukjes en laat de machine niet te lang draaien.
1 Snijd de biefstuk in stukken van ¼ inch en doe ze in de blender. 2 Meng de runderbouillon met de SimplyThick-gel. 3 Giet de ingedikte bouillon bij de biefstuk in de blender. 4 Zet de blender aan en pureer tot een gedeeltelijk gladde massa.
Dat kan zeker. Je kunt kipgehakt zelf maken door (biologische) kipfilet met een sjalot, knoflook en peper en zout in de blender fijn te malen. Als je er balletjes van wilt vormen, kun je het gehakt na het malen het beste eerst afgedekt in de koelkast een uur laten “opstijven”.
' Doe ook nooit vis of vlees met graten in een blender ,' waarschuwt Lucy Searle, hoofdredacteur van Homes & Gardens. 'Graten kunnen de messen of de pot beschadigen of een vastgelopen blender veroorzaken.
Beschrijving. Haal nog meer uit je Bamix staafmixer met het vleesmes. Deze is speciaal geschikt voor vezelachtige producten, en maalt ze zonder moeite tot een zachte en romige substantie. Je gebruikt het vleesmes met kleine hoeveelheden rauw of gebakken vlees of vis.
Ja, je kunt een eiwitsmoothie de avond ervoor maken. Als je echter rauwe eieren gebruikt, moet je de smoothie maken en vers genieten! Als je gepasteuriseerde eieren gebruikt, kun je de smoothie de avond ervoor maken, bewaar het in de koelkast in een luchtdichte container en geniet ervan binnen 24 uur.
Keukengerei. Het klinkt logisch, maar als je blender aan staat, stop je er maar beter geen lepels, spatels en dergelijke in. Maak er een gewoonte van om de blender van zijn standaard te halen voor je erin roert. Zo voorkom je al heel wat ongelukken.
Als je een blender gebruikt, is vaak veel vocht nodig om de voeding fijn te maken. Hierdoor kan je voeding te vloeibaar worden. Vlees, vis, kip of vleesvervanger: Kies zachtere vleessoorten zoals gehakt en zacht gestoofd vlees. Varkensvlees is vaak wat vetter en kan smeuïger klaargemaakt worden dan rundvlees.
Bij het mengen van hete vloeistoffen of ingrediënten moet de Ingrediënt-afmeetkap op zijn plaats blijven over de dekselopening. Omdat deze wordt geventileerd, kan de stoom ontsnappen. Meng hete vloeistoffen altijd met de Lage snelheid of Pulse-instelling en verhoog de snelheid indien nodig. Koel warme gerechten indien mogelijk af voordat u ze mengt .
Vitamines verliezen
Een smoothie is een echte suikerbom. In de meeste smoothies zitten al minstens zeven suikerklontjes en zo krijg je binnen een korte tijd veel suiker binnen. Als je het fruit in vaste vorm eet maakt de fruitsuiker minder uit, omdat het kauwen zorgt voor verzadiging en je er daardoor minder van eet.
Maar er is een veelvoorkomende fout die mensen maken bij het bereiden van hun favoriete smoothie. De nieuwe studie ontdekte dat smoothies waarin bananen met bessen worden gecombineerd, minder flavanolen bevatten (een belangrijke voedingsstof in bessen) nadat ze zijn gemengd . Gezien de gezondheidsvoordelen van flavanolen, is dit een probleem.
Nooit doen: yoghurt en vers fruit mengen
Na een tijdje gaat de yoghurt schiften en ontstaat een bittere smaak. Hetzelfde geldt voor andere zuivelproducten zoals kwark en room.
Ja, de kom is van hittebestendig glas. Let er echter op dat u de doseerdop verwijdert om de stoom te laten ontsnappen en begin altijd met de langzame snelheid (of met de SOEP functie).
Een smoothie met 100 gram spinazie (dat zijn twee handen vol) bevat bijna twee keer je dagelijkse behoefte aan vitamine A. En dat is nog niet alles: diezelfde smoothie bevat de helft van je dagelijkse behoefte aan vitamine C, vitamine B11 (foliumzuur) en mangaan, en wel 600% van je dagelijkse behoefte aan vitamine K.