Verwarm de oven voor naar 180° Celsius. Pak de beenham in aluminiumfolie en leg deze in een ovenschaal. Als de oven volledig is opgewarmd zet je de ingepakte beenham voor ongeveer 20 minuten in de oven.
Deze heerlijk gekruide malse beenham is al gebraden en kunt u in aluminiumfolie opwarmen in de oven. Ook kunt u de vacuüm verpakte beenham ca. 45 minuten in een pan water opwarmen.
Warm de ham gedurende 10 minuten per halve kilo op.
Verhit de ham met je oven ingesteld op 165 graden Celsius, ongeveer 10 minuten per halve kilo ham. De interne temperatuur van de ham moet ongeveer 60 graden Celsius of hoger worden voor in de winkel-gekochte ham en 74 graden Celsius of hoger voor bewaarde restjes ham.
Doe de ham in een passende pan en vul aan met water tot hij nét onder staat. Breng het water tegen de kook aan en houd 3 kwartier tegen de kook. Haal de ham uit de pan en de verpakking en snijd in plakken. Lekker bij asperges of witlof.
Zet de beenham in een oven van 170 graden, hetelucht 160 graden. (Of leg op de grill van een gesloten BBQ.) Zodra de speklaag mooi goudbruin gebakken eruit ziet, is jouw beenham klaar. Gebruik bij twijfel altijd een kernthermometer: de beenham mag uit de oven zodra een kerntemperatuur van 65 graden is bereikt.
De bereidingstijd voor het braden van beenham in de oven is afhankelijk van het gewicht. Per 100 gram dien je 10 minuten aan te houden. Een beenham van 900 gram gaat dus 90 minuten in de oven en eentje van 1,3 kilo moet 130 minuten.
Verwarm de oven voor naar 180° Celsius. Pak de beenham in aluminiumfolie en leg deze in een ovenschaal. Als de oven volledig is opgewarmd zet je de ingepakte beenham voor ongeveer 20 minuten in de oven.
Bij Meerdanvlees.nl kunt u het online bestellen, zodat u zichzelf kunt overtuigen. Wij kunnen deze hampunt leveren tot een gewicht van ongeveer 3 kilogram. Deze beenham is uitstekend voor een feestje van een persoon of 20.
In de meeste gevallen wordt voor het hammetje de achterschenkel of het deel van de achterpoot onder de bil gebruikt. Maar in principe kan je ook uit de voorschenkel of van de voorpoot een hammetje halen. Dus het hammetje komt altijd van de schenkel.
Vlees opnieuw opwarmen
Stoofvlees kun je het best opwarmen in de oven op 170°C bedekt met folie. Gehakt opwarmen kan het beste in de magnetron en om de dertig seconden roeren. Gegrilde kip warm je op in de magnetron. Gebraden kip kun je het beste met folie bedekken en warm laten worden in de oven op 180°C.
Noedels: opwarmen in de magnetron, om de dertig seconden roeren. Wokgerechten: opwarmen op hoog vuur onder voortdurend roeren.
Voor het pekelen gebruik je colorozozout, je vindt dit bij de groothandel. Maar je kunt ook je lokale slager lief aankijken of hij wat voor je heeft. Colorozozout wordt ook wel kleurzout genoemd, het is zout met 0,6% nitriet. Dit nitriet zorgt ervoor dat de ham zijn mooie roze kleur krijgt.
Hang ham op in een koele en goed geventileerde plaats en laat voor 4-6 weken drogen. Voor gerookte ham: na pekelen 1 week doorzouten op een koele plaats en koud roken (10 uur op 25 graden) hierna drogen, minimaal 4 weken.
Beenham gebraden
vacuum verpakt voor makkelijk warm te maken. Prijs per kilo € 18,90 benodigd 250 a 300 gram.
Beenham is een ham met been die je maakt van de bil van een varken. Het been staat in dit geval voor het bot dat in de achterpoot zit. Als je het been met het bot erin en het zwoerd (de huid om het been) laat garen dan blijft alles opgesloten en blijft de ham veel sappiger.
De beenham moet nu garen tot een kerntemperatuur van 65 graden. Dan is deze mooi gaar en kun je er mooie plakken van snijden.
Gebraden beenham kun je in de koelkast, in een luchtdichte bak of zak, 3 dagen bewaren. Je kunt de ham ook goed invriezen: in de vriezer is beenham, luchtdicht verpakt, 3 maanden houdbaar.
Beenham verschijnt in verschillende gedaantes maar volgens de varkensboer en slager bestaat er maar een echte beenham. Dit komt van de achterste billen van een varken: de achterham. En maak je beenham, dan moet ook het bot erin. Dat is het been.
De rode wijnen uit de Franse Beaujolais zijn een goede combinatie met beenham. Dat zijn frisse rode wijnen, met goede zuren en vrijwel geen tannine. Ook jonge Pinot Noirs zijn een goede keuze.
Pekelen is niet meer en niet minder dan het behandelen van vlees met zout. Dat heeft vier effecten. In de eerste plaats blijft het langer goed, of anders gezegd, het zout remt het natuurlijke proces van bederf wat af. Daarnaast (2) houdt het zout de natuurlijke rode kleur van vlees vast, vooral bij varkensvlees.
Het beste antwoord
Pekel wordt gebruikt voor het conserveren van levensmiddelen. Dit wordt pekelen genoemd. 's Winters wordt bij de gladheidsbestrijding van wegen strooizout gebruikt. Het mengsel van zout en sneeuw dat op de weg achterblijft, wordt ook pekel genoemd.
Hoe moet je vlees pekelen
Eventueel kun je aan het water nog extra smaakmakers toevoegen. Laurier, vers gesneden pepers, gember, honing, ketjap of gewoon suiker. Allemaal aromaten die zorgen voor extra smaakvol vlees.