Huisgemaakte babi pangang. Bereiden en bewaren: De maaltijden zijn 3 dagen houdbaar in uw koelkast bij 3-5°C. U kunt de maaltijden ook invriezen.
Wie te veel Chinees heeft afgehaald of een andere maaltijd wil bewaren van een restaurant, kan dat restant het beste in de koelkast zetten (op 4 graden Celsius) en binnen een dag opeten. Ook dit kun je beter niet invriezen vanwege het risico op voedselinfectie.
De witte Chinese bakjes zijn gemaakt van polypropeen, wat stevige en tegelijkertijd wendbare eigenschappen heeft. Hierin kunnen gerechten warm worden gehouden, bewaard of meegegeven worden. De Chinese bakjes zijn tevens magnetron bestendig en geschikt voor in de vriezer.
Zoet zure saus (babi pangangsaus) maken
Deze saus is heel erg handig want je kunt er verschillende soorten gerechten mee bereiden. Een handig recept om in je kookrepertoire te hebben. Restjes kun je makkelijk bewaren in de koelkast of zelfs invriezen.
Kun je nasi invriezen? Ja, je kunt nasi invriezen. Handig als je het langer wilt bewaren dan twee dagen. Laat het dan weer snel afkoelen en doe het in een luchtdicht bakje of speciale diepvrieszak.
Hetzelfde geldt voor afhaalmaaltijden, zoals Chinees. Er blijft vaak genoeg over voor een hele nieuwe maaltijd. Hoe lang kun je de restjes bewaren? Het Voedingscentrum heeft als vuistregel dat restjes eten twee dagen in de koelkast bewaard kunnen worden op 4°C.
Uien, knoflook en kruiden worden gefruit en daarna wordt het vlees eraan toegevoegd. Vervolgens sudder je de babi ketjap op laag vuur tot het vlees gaar is. Perfect om een dag van tevoren te maken of in te vriezen!
Babi pangang is een gerecht dat bestaat uit geroosterd varkensvlees dat wordt geserveerd met een zoetzure saus op basis van tomatenpuree. De saus is rood van kleur en heeft een zoetzure smaak. Babi ketjap is een gerecht van varkensvlees dat wordt gestoofd in een saus van ketjap, knoflook, gember en ui.
1 Persoons portie: Kant-en-klaar krokant gebakken varkensvlees in een pikante zoetzure saus. 1 persoons portie van 300 gram.
De kilobakken die veel gebruikt worden door de Chinese restaurants hebben wij allen wel eens op tafel gehad! Babi Pangang met Bami, Nasi of witte rijst en een bakkie sambal... Stevige plastic containers in spuitgiet kwaliteit die zelfs in de oven kunnen tot 120 graden.
Gare Chinese kool (minimaal 2 minuten geblancheerd) kun je in een goed gesloten plastic zakje tot 12 maanden bij minimaal -18ºC in de diepvries bewaren. Was de kool voor gebruik en snijd het daarna in brede of smalle repen. Kies brede repen voor het koken en smalle voor de salade of om mee te roerbakken.
Het Voedingscentrum adviseert om gerechten van Chinees-Indische restaurants nooit opnieuw op te warmen. De kans bestaat namelijk dat deze de bacterie Bacillus cereus bevat. De bacterie kan via veel soorten eten voor besmettingen zorgen, maar het gebeurt relatief vaak door gerechten uit Chinees-Indische restaurants.
foe yong hai met ei, rijst en edamame boontjes is vers het allerlekkerst, maar je kunt deze ook invriezen. De maaltijd is dan nog 30 dagen houdbaar. Je hoeft hem niet te ontdooien voor het opwarmen, houd wel rekening met een dubbele opwarmtijd.
Bewaren. Bewaar het meegenomen eten in de koelkast op 4 °C. Vries het niet in. Eet het meegenomen restauranteten of de resten van de afhaalmaaltijd binnen 1 dag op.
Er zitten 79 kilocalorieën in 1 opscheplepel (60 gram) babi pangang. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'babi pangang'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Na 2 dagen is de kans dat er schadelijke bacteriën groeien waar je ziek van kunt worden, groter. Als je kliekjes van een maaltijd in de vriezer bewaart, kun je het tot 3 maanden later opeten.
De meeste producten kan je ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren, zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. Maar er zijn uitzonderingen: Brood blijft ongeveer 1 maand goed in de vriezer. Rauw rundvlees en magere vis blijven ongeveer 6 maanden goed.
Oliën, sauzen en smeervetten Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Bereiding: Gaatje in de folie prikken en 6 minuten op 750w in de verpakking in magnetron verwarmen, of babi pangang zachtjes in de pan warm maken. Voldoende voor 4 personen.
Bewaartijd ingevroren rundvlees: 6 maanden. Bewaartijd ingevroren kalfsvlees, varkensvlees, lamsvlees: maximaal 3 maanden. Bewaartijd ingevroren gehakt: 2 maanden. Bewaartijd ingevroren bereid vlees: 2 – 3 maanden.
De naam laat aan duidelijkheid niets te wensen over: babi is het Indonesisch/Maleisische woord voor varken en pangang (soms geschreven als panggang) betekent geroosterd. Babi pangang is dus geroosterd varkensvlees.