Transferpapier werkt erg gemakkelijk. Het kan eigenlijk in elke inkjet-printer die er is. Het formaat van transferpapier is ook meestal A4, omdat dit papier in elke printer past.
De meeste laser en led printers zijn geschikt voor TheMagicTouch transferpapieren. Ieder merk of model heeft eigen instellingen. Zo kan de fuser temperatuur, het soort toner of de doorvoer mogelijkheden variëren. Deze eigenschappen spelen een belangrijke rol voor een goed eindresultaat.
Print je ontwerp (niet gespiegeld) met een printer het transferpapier. Plot het ontwerp contour met een snijplotter en haal print (sticker) van de backing. Positioneer het transferpapier met de print omhoog op het textiel. Pers het papier op de aanbevolen transfer instelling (bekijk alle transferpers instellingen).
– Leg een stuk bakpapier op het transferpapier. – Strijk met een grote hoeveelheid gelijkmatige druk over het papier, ook goed over de randen en in de hoeken. – Verwijder het bakpapier. – Verwijder het transferpapier met een gelijkmatige beweging van de stof; begin hierbij in een hoek.
Omdat de meeste transferpapieren op een hoge temperatuur (150+ graden) en hoge druk worden overgebracht, kan het lastig en heet zijn om de backing van het transferpapier te scheiden. Vouw voor het persen een hoekje van het papier om zodat je deze kan gebruiken om de backing eenvoudiger te verwijderen.
Leg het papier op de stof als het strijkijzer heet is en strijk ongeveer één minuut lang. Laat na het strijken het papier 2 à 3 minuten afkoelen en verwijder de beschermlaag.
Transferpersen, in het Nederlands ook vaak hittepersen genoemd, zijn machines die gebruikt worden in de textieldruk en decoratie wereld. Transferpersen zijn ontworpen om eenvoudig designs op textiel te drukken met behulp van hitte, tijd en druk.
Wat is de juiste papiersoort voor bedrukte kaarten? Wil je een chique, luxe uitstraling voor je kaarten? Bekijk dan eens de papiersoorten met een lichte structuur, zoals Linnen, Oud Holland en Klassiek. Basic ansichtkaarten print je het beste op neutrale gladde papiersoorten zoals 350 grams Kaart of Natuurkarton (wit).
Een transferpers doet eigenlijk maar één ding: door middel van een hete plaat een transfer op kleding 'drukken'. De plaat van de transferpers wordt heet, het transfer wordt op de kleding gelegd, en de plaat wordt op het transfer en de kleding gedrukt. Door de hitte gaat de transfer over op de kleding.
Overtrekpapier van transparant gesatineerd 90 g/m² papier. Dit papier is geschikt voor het overtrekken van technische tekeningen en afbeeldingen. Wil je printen op kalkpapier, op dit papier kun je printen met een laserprinter.
De Epson ET-14000 is DE ideale A3/A3+ sublimatieprinter. Vanwege de Ecotank die Epson in de printer heeft ingebouwd, is het niet nodig om achteraf een CISS of RIC aan te brengen. Daarom is dit verreweg de gemakkelijkste printer om sublimatie-afdrukken mee te maken.
Kan elk papier in de printer? Nee, niet elk papier kan in een printer. Standaard printpapier van 80 g/m² kunt u wel in iedere printer gebruiken. Als u documenten op dikker printpapier wilt afdrukken, kijk dan in de handleiding van uw printer welke papierdiktes het apparaat aankan.
Om fullcolour transfers voor op textiel te maken, kunt u werken met een Sublimatieprinter, OKI White Toner printer of Eco-Solvent printer in combinatie met een printbare textielfolie Daarnaast kunt u ook direct op textiel printen met een DTG printer of kant en klare transfers met een DTF printer.
U kunt afdrukken op gewoon of speciaal papier. Plaats gewoon papier, papier van legal-formaat, enveloppen of indexkaarten in de invoerlade van de printer. opmerking: Als de printer een automatische documentinvoer heeft, kunnen de printerafbeeldingen enigszins afwijken van uw printer, maar de stappen blijven dezelfde.
Standaard A4 papier is leverbaar van 60 gram tot ongeveer 300 gram.Voor de meeste printers is 220 gram wel het maximum, maar het meest verkochte kopieerpapier is 80 gram. Dit wordt door de meeste printers goed opgenomen en valt perfect in de standaard instellingen van je printer.
Wat is verschil tussen kopieerpapier en printpapier? Eigenlijk is er geen verschil in kopieer- en printpapier. Het ene gebruik je bij een kopieerapparaat en het andere gebruik je bij een printapparaat. In beide gevallen kan dit gewoon hetzelfde papier zijn.
Transferpapier koop je bij Transferpersshop.nl direct online of in de shop. Met een ruim assortiment inkjet en laser transferpapieren van o.a. Neenah en STAHLS' hebben we voor elke textieldruk opdracht een kwalitatieve oplossing in huis.
Een goede transferpers heeft een gietijzeren onderplaat en moet je met moeite kunnen verplaatsen omdat hij zo zwaar is. Op de onderplaat komt veel druk te staan en moet lang mee kunnen gaan. Hierom moet deze gemaakt zijn van zware kwaliteit gietijzer.
Verwarm uw strijkijzer op de hoogste stand en zet de eventuele stoomstand uit. Leg het embleem op de kleding en daarover heen het folie. Duw met de zool van het strijkijzer 20 seconden lang zeer stevig op het embleem. Laat het embleem even afkoelen en controleer voorzichtig met uw nagel of het embleem goed vast zit.
Flexfolie is het standaard materiaal voor het bedrukken van textiel. Bedruk met flexfolie onder anderen katoen en polyester. De standaard flexfolie bestaat in heel veel verschillende kleuren en vind je hier in de winkel. Deze folie wordt typisch gebruikt om een opdruk te maken van drie of minder kleuren.