Hoe werkt transferpapier? Transferpapier voer je door een laserprinter of LED printer. Je maakt gebruik van de standaard toners van de printer en kan deze blijven gebruiken voor het printen van al je documenten. Een laserprinter met wit maakt het mogelijk om afdrukken in alle kleuren inclusief wit te printen.
Transferpapier wordt gemaakt met een laser of inkjet printer. Deze inkt zorgt voor een beperkte wasbaarheid. PMS of full-colour transfers worden gemaakt met professionele digitale printers of zeefdruk machines met andere inkten en lijmsoorten.
Verschillen in het kort:
Inkjetprinters zijn goed in foto's op glanzend papier. Laserprinters zijn goed in scherpe teksten en afbeeldingen met scherpe overgangen. Inkt op papier is minder vochtbestendig dan toner. Uitdrogen van inkt kan verstoppigen in de inkjetprinter veroorzaken.
Transferpapier koop je bij Transferpersshop.nl direct online of in de shop. Met een ruim assortiment inkjet en laser transferpapieren van o.a. Neenah en STAHLS' hebben we voor elke textieldruk opdracht een kwalitatieve oplossing in huis.
Transferpapier, ook wel carbonpapier of grafietpapier genoemd, is dé oplossing voor het overbrengen van een tattootekening of bodypaint op je huid. Het papier bestaat uit 4 lagen: een mastervel, een beschermvel, een carbonvel en een rugvel. Door deze verschillende lagen is je tekening perfect zichtbaar op de huid.
Laserprinters drukken af, door toner (zwart of gekleurd poeder) op papier aan te brengen. Een groot voordeel van dit poeder is dat het niet kan verdrogen. Een laserprinter kunt u dus rustig een jaar niet gebruiken, om vervolgens weer net zulke scherpe afdrukken te maken als daarvoor.
Uit onderzoek is gebleken dat een printer voor privégebruik gemiddeld na vijf jaar aan vervanging toe is. Zoals we eerder al noemden in deze levensduur afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het aantal afdrukken en hoe de printer wordt gebruikt.
De houdbaarheid van een inktcartridge en een tonercartridge ligt tussen de 1 en 4 jaar. Een ruwe schatting, want het hangt natuurlijk af van hoeveel je de cartridges gebruikt.
Om fullcolour transfers voor op textiel te maken, kunt u werken met een Sublimatieprinter, OKI White Toner printer of Eco-Solvent printer in combinatie met een printbare textielfolie Daarnaast kunt u ook direct op textiel printen met een DTG printer of kant en klare transfers met een DTF printer.
Een transfer kost minder moeite als je: 1) het zwaartepunt van je gewicht boven je of vóór je knieën verplaatst door voorover te buigen en daardoor jouw knieën kan buigen om meer kracht te kunnen zetten bij het overeind komen. 2) de transfer zoveel mogelijk in een (vloeiende) beweging uit voert.
Een transferpers doet eigenlijk maar één ding: door middel van een hete plaat een transfer op kleding 'drukken'. De plaat van de transferpers wordt heet, het transfer wordt op de kleding gelegd, en de plaat wordt op het transfer en de kleding gedrukt. Door de hitte gaat de transfer over op de kleding.
Gebruik flexfolie verwijderaar
De meest effective manier om flexfolie (maar ook flockfolie en transfers) te verwijderen is door flexfolie verwijderaar te gebruiken. Wij raden zelf AlbaChem VLR flexfolie verwijderaar aan.
De eerste parameter is de druk, wij raden aan om deze tussen 3-4 bar te zetten. De tweede parameter is de temperatuur, de meeste kwaliteiten transfers moeten geperst worden aan 145°C, de kookwasbestendige kwaliteiten aan 180°C.
Applicatietape, ookwel transferfolie, is te gebruiken voor het overzetten van gesneden ontwerpen. Er zijn verschillende soorten applicatietape en soms kan het daarom lastig zijn om vast te stellen welke tape het beste is voor jou.
Een laserprinter is minder geschikt voor het printen van foto's. Op een paar uitzonderingen na kunnen laserprinters niet met meer dan vier kleuren werken, in tegenstelling tot meerdere inkjetmodellen die dit wel kunnen. Vaak is de afdrukresolutie van laserprinters ook lager dan bij inkjetprinters het geval is.
Printers kunnen een scala aan problemen veroorzaken. Ze verbruiken de inkt van je cartridge te snel, de kwaliteit van de uitdraai is niet goed, ze drukken af met een slakkengang of het papier loopt regelmatig vast. Sommige weigeren soms zelfs helemaal om af te drukken. Gelukkig zijn veel van deze situaties oplosbaar.
Dat hangt af van de cartridge, de printer, het papier en de mate van gebruik. Alle inkjet printers gebruiken een kleine hoeveelheid inkt om de printkoppen bij normaal gebruik te reinigen en tussen printopdrachten door te beschermen.
Een all-in-one laserprinter of multifunctionele laserprinter heeft de meeste functies. Zo kan je met dit toestel vaak niet alleen dubbelzijdig printen, maar ook scannen, kopiëren of zelfs faxen.
Een zwart-wit laserprinter koop je al vanaf 80 euro, een kleuren laser printer vanaf 115 euro. Bedenk hierbij wel goed wat je gaat printen. Tabellen of grafieken vergelijken in zwart en grijstinten is soms best lastig. Kleur geeft je meer overzicht en is vaak effectiever.
STRIJK HET TRANSFERPAPIER ± 45 SECONDEN
Om te zorgen dat het papier niet gaat schuiven begin je in het midden. Strijk daarna gelijkmatig over het hele papier, je moet iets druk uitoefenen. Klein ontwerp ± 45 sec, groter ontwerp ± 60sec. Strijk ook goed de randen mee.
Een goede transferpers heeft een gietijzeren onderplaat en moet je met moeite kunnen verplaatsen omdat hij zo zwaar is. Op de onderplaat komt veel druk te staan en moet lang mee kunnen gaan. Hierom moet deze gemaakt zijn van zware kwaliteit gietijzer.