De Tosti's in een gesloten doos in de vriezer bewaren. In de vriezer niet voor de verdamper, op de vloer of strak tegen de buitenwand plaatsen. De Tosti's na ontdooien in de koeling bewaren.
3. Pizza tosti van tortilla's. Grote kans dat je ook wel eens tortilla's overhoudt. Deze kun je makkelijk invriezen maar je kan ze ook gebruiken voor een tosti!
Een tosti is slechts ongeveer 5 minuten na het koken goed, ze warmen niet goed opnieuw op.
Tsja, als brood, boter, vleeswaren en kaas allemaal in de vriezer kan, waarom dan belegd brood niet? En het mooie is: het gaat ook prima met chocoladepasta en hagelslag. Jam zou ik zelf niet zo snel doen, want daar krijg je altijd zo'n sompig broodje van.
Garneer met de ham en kaas. Sluit de sandwich. Bedek met plasticfolie of doe in een afsluitbare plastic zak en vries in .
Boterhammen met beleg
Beleg je boterhammen bijvoorbeeld met vleeswaren en zoet beleg. Leg er een boterham bovenop en doe alle belegde broodjes in een bakje/zakje. Haal vervolgens elke ochtend een pakketje uit de diepvries, die je dan meeneemt naar je werk/school. Zo hoef je niet elke ochtend nog boterhammen te smeren.
BEWAARADVIES. De Tosti's in een gesloten doos in de vriezer bewaren. In de vriezer niet voor de verdamper, op de vloer of strak tegen de buitenwand plaatsen. De Tosti's na ontdooien in de koeling bewaren.
Een tosti is warm het lekkerst, maar deze met ham, vijgen en cheddar is ook koud een fijne lunch.
Wanneer je niet weet dat je vriezer tussentijds ontdooit is geweest en je vervolgens niets vermoedend een stuk bevroren vlees ontdooit, kun je dus vervelende gezondheidsklachten krijgen. Dat is met een muntje in de vriezer verleden tijd. Hieraan kun je namelijk zien of je vriezer tussentijds ontdooid is geweest.
Zelfs al één dag na de TGT-datum kunnen er gevaarlijke hoeveelheden bacteriën op de producten zitten. Heb je thuis een product dat bijna over de TGT-datum is, maar geen tijd om het ervoor nog op te eten? Geen probleem. Steek het in de diepvries en ontdooi en verwerk het wanneer je wél tijd hebt.
Je diepvriezer is te leeg of te vol
Wanneer je je diepvriezer volpropt, kun je de ventilatie blokkeren, met temperatuursschommelingen als gevolg. Dit is niet goed voor de houdbaarheid van je voedsel. Hou daarom zeker een paar centimeters om de ventilatie heen vrij!
Eén van die redenen is dat er (in ieder geval voor het gevoel) minder korst te eten is. Het grootste oppervlakte van de tosti is namelijk geroosterd brood en gesmolten kaas. Een andere reden is dat een punt van een driehoek makkelijker te dippen is in de ketchup of een andere saus naar smaak.
Hoewel brood tot 8 maanden ingevroren kan worden , krijg je de beste resultaten als je het binnen de eerste maand of twee gebruikt. Toast bevroren. Je hoeft niet te wachten tot het ontdooid is, tenzij je dat wilt. Je kunt de sneetjes uitpakken en ze direct in de broodrooster of onder de grill leggen.
In principe heeft een tosti dezelfde voedingswaarden als een boterham met kaas. Als u het broodje met exact dezelfde ingrediënten en dus niet extra's in het tosti-ijzer stopt, is een tosti dus gewoon even gezond als een koude boterham met kaas.
De term reheated rice syndrome verwijst naar een voedselvergiftiging die veroorzaakt wordt door de bacterie Bacillus cereus. 'Deze bacterie komt veel voor in zetmeelrijke producten zoals rijst of pasta. Ze kunnen het zetmeel namelijk omzetten in glucose en daar houden de bacteriën van', vertelt Van der Vossen.
Los van de rubberachtige textuur en de vreemde geur die eieren krijgen als je ze opnieuw opwarmt, is dat ook voor je gezondheid geen al te best idee. Er kunnen giftige verbindingen in het ei ontstaan die je (op z'n minst) heel wat maagproblemen kunnen opleveren.
Een besmetting met Bacillus cereus is te voorkomen door restjes snel af te koelen tot 4 °C, niet langer dan 2 dagen in de koelkast te bewaren en restjes voor gebruik goed te verhitten. Het is aan te raden gerechten uit Chinees-Indische (afhaal)restaurants niet opnieuw op te warmen.
Gebruik . Perkamentpapier voldoet aan alle eisen : het is licht poreus en absorbeert vocht dat andere materialen niet absorberen. Zorg ervoor dat u de dubbele wikkeltechniek toepast: wikkel uw sandwich in één laag, snijd de sandwich doormidden door het perkamentpapier en wikkel hem dan nog een keer in voor extra veiligheid.
Als je een laagje boter op de buitenkant van de boterhammen smeert, wordt je tosti lekker knapperig. Je hoeft dan (bijna) geen boter of olie meer te gebruiken. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Je kunt de boterhammen ook insmeren met mayonaise.
Ja, ook harde kazen kun je invriezen!
Of leg ze met een sneetje ham tussen twee sneetjes brood en haal af en toe een croque monsieur uit de diepvriezer.
Als het aankomt op het invriezen van sandwiches, kun je ze in hun klassieke 'rauwe' (ongekookte) vorm invriezen , OF je kunt ze grillen/panini persen voordat je ze invriest! Beide soorten bevroren sandwiches ontdooien prima, en beide zijn heerlijk koud, zelfs voorgegrilde sandwiches.
Dat ingevroren brood gezondheidsvoordelen biedt, is al langer geweten. Een studie van de Oxford Brookes University uit 2007 toonde aan dat ingevroren en ontdooid wit brood veel minder snel een bloedsuiker- en insulinepiek veroorzaakt. Dat komt net omdat een deel van de zetmelen omgevormd wordt tot resistente zetmelen.
Ook noten, pindakaas en koffie kun je invriezen. Al is dit alleen handig als je de producten echt amper gebruikt. Ze zijn op zichzelf namelijk (mits droog en luchtdicht bewaard) al erg lang houdbaar.