De blender is ideaal voor het maken van soepen en smoothies, deze zijn wat dikker van structuur. Groot voordeel van de blender is dat alle voedingsstoffen blijven bewaard. Let bij aankoop van een blender op het vermogen van de motor. Blenders met een krachtige motor kunnen ook hardere ingrediënten vermalen.
Met een blender kun je mengen, pureren en crushen. Dat maakt deze apparaten geschikt voor het maken van: Soepen. Sauzen.
Ja, de kom is van hittebestendig glas.Let er echter op dat u de doseerdop verwijdert om de stoom te laten ontsnappen en begin altijd met de langzame snelheid (of met de SOEP functie).
Soep maken in een blender kan heel eenvoudig zijn. Neem bijvoorbeeld een aantal producten die je al in huis hebt, zoals aardappelen, wortels, broccoli of tomaten. Kook ze met smaakmakers naar keuze en pureer ze vervolgens in een blender met een vloeibare basis, zoals bouillon of melk (of een alternatief voor melk).
Als je zelfgemaakte soep lekker vindt, dan is de Blender Power Plus Artisan echt iets voor jou. Met deze soepblender kun je niet alleen een fluweelzacht en gezond recept maken, maar het wordt ook gelijk verwarmd.
Banaan niet in de smoothie
Een bepaald enzym dat in de gele vrucht zit, zorgt er namelijk voor dat de flavonoïden niet goed worden opgenomen. Oftewel: eet lekker een banaantje, maar combineer deze niet met andere vruchten. Vooral op vruchten als appels, peren, aardbeien en bessen, hebben ze niet zo'n gunstig effect.
Nee, u kunt beter geen kokendhete ingrediënten in de Philips-blenderkan gieten, omdat de kan en de bijbehorende accessoires dan beschadigd kunnen raken.
Het is belangrijk om te beginnen op de laagste stand en de snelheid geleidelijk te verhogen. Om een zijdezachte textuur te krijgen, laat je de blender minstens 1 tot 2 minuten draaien om de vaste stoffen volledig af te breken. Een veelgemaakte fout is om de blender niet lang genoeg te laten draaien. Dit resulteert in een soep met een korrelige textuur.
Hete soep (of andere hete vloeistoffen) zal stomen en uitzetten in de blender, wat de bovenkant eraf kan duwen en een rommel en brandgevaar kan veroorzaken . Wanneer u hete soep pureert, doe dit dan in porties. Vul de blender voor 1/3 tot 1/2 vol, verwijder of draai de middelste dop van het deksel van de blender.
Laat de soep eerst goed afkoelen voordat je deze in de koelkast zet, want zo voorkom je dat de warmte de temperatuur in de koelkast verhoogt, wat niet alleen de soep maar ook andere etenswaren kan beïnvloeden.
Een staafmixer is het meest geschikt wanneer je ingrediënten wilt pureren. Zo pureer je bijvoorbeeld groente in een pan tot soep of je pureert fruit tot een smoothie. Het resultaat met een staafmixer is vaak wat grover. De smoothie of soep bevat dus wat meer stukjes dan bij een blender.
Blenders zijn ideaal voor het bereiden en maken van heerlijke sauzen, soepen en bouillons. U kunt hete vloeistoffen blenden, maar let op : Bij het blenden van hete vloeistoffen of ingrediënten moet de Ingrediënt-afmeetdop op zijn plaats blijven over de dekselopening. Omdat deze is geventileerd, kan de stoom ontsnappen.
Handmixer (voor mixen, kneden en kloppen)
Wie geen keukenmachine in huis heeft maar wel zin heeft om een middagje te bakken, grijpt natuurlijk als eerst naar de oude vertrouwde handmixer. Een handmixer is ideaal voor het kloppen van eieren, slagroom, cakebeslag en andere luchtige mengsels.
U kunt hetzelfde resultaat bereiken door een paar kopjes soep tegelijk in een blender of keukenmachine te scheppen en te blenden . Als u deze aanpak kiest, zorg er dan voor dat u in kleine porties werkt, vooral als de soep heet is. Dit voorkomt dat het in de blender of keukenmachine spat of explodeert.
Een blender kan gebruikt worden voor het maken van heerlijke smoothies, milkshakes en gezonde sappen. Daarnaast is het perfect voor het pureren van soepen en sauzen, en het mengen van ingrediënten voor romige dressings en dips.
Een hoogwaardige blender is een onmisbaar keukenhulpmiddel . Het is een veelzijdig hulpmiddel dat u kunt gebruiken om alles te maken, van soepen tot alternatieve melk tot notenboters, en ze zijn onmisbaar voor het blenden van grote hoeveelheden voedsel of het verwerken van harde ingrediënten zoals ijs of bevroren fruit.
De blender is ideaal voor het maken van soepen en smoothies, deze zijn wat dikker van structuur. Groot voordeel van de blender is dat alle voedingsstoffen blijven bewaard.
Dit kan gebeuren als de blender langere tijd zonder pauze wordt gebruikt. Om dit probleem op te lossen, schakelt u de blender uit en haalt u de stekker uit het stopcontact.Laat de motor volledig afkoelen voordat u hem weer gebruikt . Een andere mogelijke oorzaak van een brandlucht is een versleten of beschadigde motor.
Ten opzichte van persen met de hand of met een machine blijven er na het blenden juist méér vezels en andere gezonde stoffen van groente en fruit achter, mits je de groente en fruit zo heel mogelijk in de blender doet.
Nooit doen: yoghurt en vers fruit mengen
Na een tijdje gaat de yoghurt schiften en ontstaat een bittere smaak. Hetzelfde geldt voor andere zuivelproducten zoals kwark en room.
Maar er is een veelvoorkomende fout die mensen maken bij het bereiden van hun favoriete smoothie. De nieuwe studie ontdekte dat smoothies waarin bananen met bessen worden gecombineerd, minder flavanolen bevatten (een belangrijke voedingsstof in bessen) nadat ze zijn gemengd . Gezien de gezondheidsvoordelen van flavanolen, is dit een probleem.