Salami als gesneden vleeswaar kan, onderin in de koelkast met een temperatuur van 4 graden, tot 7 dagen bewaard worden. Bewaar de Salami in de plastic verpakking of in een bewaarbakje. Salami kan tot 3 maanden in de vriezer, met een temperatuur van -18 graden, bewaard worden.
Gezouten vleeswaren zoals bacon, ontbijtspek en rookvlees kun je ongeveer een week in de koeling bewaren. In de vriezer gaan ze 1 tot maximaal 3 maanden mee qua houdbaarheid. Gekookte vleeswaren zoals boterhamworst, gebraden gehakt en leverworst (maar ook casselerrib, ham en kipfilet) blijven 4 dagen goed na openen.
Gezouten, gedroogde en gefermenteerde vleeswaren, zoals salami en rookvlees, blijven houdbaar tot zeven dagen na openen. Maar let op, ook hier geldt zolang de producten op de juiste manier bewaard en gekoeld worden.
Niet consumeren na TGT-datum.
Salami, bacon, gedroogde ham, gerookte ham en ontbijtspek: maximum 1 week.
Salami als gesneden vleeswaar kan, onderin in de koelkast met een temperatuur van 4 graden, tot 7 dagen bewaard worden. Bewaar de Salami in de plastic verpakking of in een bewaarbakje. Salami kan tot 3 maanden in de vriezer, met een temperatuur van -18 graden, bewaard worden.
Salami wordt vaak gegeten als broodbeleg, als borrelhapje of verwerkt in schotels of hartige taarten zoals quiches. Salami is vaak erg zout en bevat daarnaast de nodige toevoegingen zoals kleurstoffen, conserveermiddelen en smaakversterkers. Het kan dus geen gezond stukje vlees worden genoemd.
Ben je ook zo dol op vleeswaren maar krijg je het niet snel genoeg op en moet je het soms weggooien? Dan is invriezen een goede oplossing! Het is namelijk mogelijk om vleeswaren in te vriezen zodat je die op een later moment kan eten.
Salami. Het bekende Italiaanse worstje is onwijs populair. De salami onderscheidt zich van de andere worsten door de vele kruiden, wijn én knoflook die aan het vlees is toegevoegd om op smaak te brengen. Het worstje heeft wat meer vlees en minder vet, daarom is de structuur van de worst wat fijner.
Verpakte Vleeswaren niet consumeren na de TGT/THT-datum. Laat Vleeswaren nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
Houdt u van een wat hardere droge worst, dan kunt u de worst op een droge plaats op kamertemperatuur bewaren. Vindt u een zachte worst lekkerder, dan kunt u de worst enkele dagen in de koelkast bewaren. Beter is om de worst in de diepvries te bewaren, ze verandert dan nauwelijks van smaak en consistentie.
In tegenstelling tot wat gedacht wordt, kan je kaas wel bewaren in de diepvries. Vooral harde kazen zijn daarvoor geschikt, maar het kan wel ten koste gaan van de smaak. De kaas blijft tot acht maanden goed in de diepvriezer. Zachte kazen vries je best niet in.
Niet consumeren na TGT-datum. Vleeswaren zijn gevoelig voor uitgroei van ziekmakende bacteriën. Deze zijn niet te zien, te ruiken of te proeven.
Vet. De algemene regel luidt als volgt: hoe meer vet er in zit, hoe minder lang je het kan bewaren. Gehakt kan je maximaal zes maanden bewaren. Mager vlees, zoals kipfilet, kan je tot een jaar invriezen.
Plaats elke portie in een luchtdichte diepvrieszak of -bakje en zorg ervoor dat er zo min mogelijk lucht bij komt. Label vervolgens de verpakkingen met de inhoud en de datum waarop je ze hebt ingevroren. De huzarensalade kun je vervolgens tot ongeveer 3 maanden bewaren in de diepvries.
In China moesten recent 200 miljoen varkens afgemaakt worden. Dat is ruim de helft van alle varkens in het Aziatische land. En daarom importeren de Chinezen varkensvlees uit de hele wereld. Door de grote vraag uit China naar varkensvlees, is de prijs globaal enorm gestegen.
Het lijkt een soort wit poeder dat op de worsten zit. Je kan het zonder gevaar in je mond stoppen, maar wat eet je dan eigenlijk? Niet schrikken: je eet namelijk schimmel. Maar hoewel we bij schimmel vaak denken aan bedorven eten, is dit een schimmel die geen kwaad kan.
Een van de beste salami is toch wel de salame di Felino uit de provincia di Parma. Deze gedroogde salame wordt al meer dan 200 jaar geproduceerd en is te herkennen aan zijn ongelijke vorm. Voordat de salame in productie wordt genomen, gaat er een strenge keuring aan vooraf.
HOE KAN JE EEN HELE DROGE WORST HET BESTE BEWAREN
Wij adviseren altijd om hele gedroogde worsten buiten de koelkast te bewaren op een droge en donkere plek. Bij ons thuis hangt hij in de keuken of ligt hij in een broodmandje met een theedoek erover. Het is natuurlijk het beste om ze meteen op te eten!
Chorizo worst invriezen
Heb je chorizo gebruikt in een recept en gebruik je het verder niet vaak dan kan invriezen een goede optie zijn. Je dient de worst wel goed in te pakken (liefst luchtledig). Bij -18 graden in de vriezer blijft de worst ongeveer 3 maanden lekker. Vries het product niet twee keer in.
Bedek de verpakking met een laagje aluminiumfolie en bewaar dat vervolgens in een luchtdichte diepvrieszak of in een plastieken bakje. Verdeel de geraspte kaas in wat diepvrieszakjes. Duw al het lucht eruit, doe het zakje dicht en stop het in de diepvries. Ook plakjes kaas kan je perfect bewaren in de diepvries.
Pepperoni is echter afgeleid van salami en van oorsprong niet Italiaans. Dit relatief nieuwe vleeswaar is rijker, dieper van kleur en heeft het een zachte textuur. Qua smaak is het iets kruidiger en pittiger dan de standaard salami. Daarnaast wordt pepperoni gerookt wat je goed terug proeft.
Pepperoni is een scherpe variant van salami. Pepperoni wordt gemaakt van een combinatie van varkensvlees en rundvlees. Er kan ook kip aan worden toegevoegd. Pepperoni is geen Italiaanse worst.
Salami is in de meeste gevallen bewerkt en gerijpt vlees dat van een varken komt. De meeste soorten salami bestaan uit een combinatie van varkensvlees en zout, maar er is ook een enkele soort die gemaakt wordt van rundvlees of een combinatie van varkensvlees en rundvlees.