Gebakken kroepoek kan je 2 dagen bewaren. In beide gevallen is het belangrijk om het luchtdicht te verpakken en op een donkere plek te bewaren.
Tot 2 maanden na de THT-datum of mogelijk langer, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
In de meeste gevallen kan ongeopende kroepoek tot wel 6 maanden worden bewaard in een donkere, droge en koele omgeving, zoals een voorraadkast. Het is belangrijk om de houdbaarheidsdatum op de verpakking te controleren en ervoor te zorgen dat de verpakking niet beschadigd is voordat je de kroepoek consumeert.
Zet gewoon uw oven aan
Door ze een tijdje in de oven te zetten, kun je vocht verdrijven en ze weer knapperig maken (en als je de snack in een luchtdichte verpakking bewaart, blijven ze ook knapperig). Je wilt dat de temperatuur van je oven vrij laag is, ergens tussen de 200℉ en 225℉.
Takjes munt kun je in een vochtig keukenpapiertje een paar dagen in de koelkast bewaren. In de diepvries kun je munt in een goed gesloten plastic zakje tot 12 maanden bewaren. Pepermunt kun je ook invriezen of drogen.
De beste manier om dit te doen is door de pepermuntjes te ruiken en bekijken. Gooi de pepermuntjes weg die een vreemde geur hebben of er anders uitzien. Als er schimmel op zit, gooi de pepermuntjes dan weg .
Simpel gezegd, bij producten met het opschrift 'ten minste houdbaar tot' is het perfect veilig om ze ook na die datum nog te consumeren. Staan de dag, maand en het jaar vermeld in de houdbaarheidsdatum, dan heb je nog drie maanden na die datum de tijd om het product te consumeren.
Serveer direct. Indien gewenst, kunt u de gebakken crackers nog een paar dagen in een luchtdichte verpakking bewaren.
Hoe lang kun je kroepoek bewaren? Kroepoek die gedroogd is en dus niet gebakken, kan je een week bewaren.Gebakken kroepoek kan je 2 dagen bewaren.
Als ze droog zijn, moeten de garnalencrackers helemaal stevig zijn. Om de crackers te bakken, verhit je een pan met plantaardige olie tot 200°C. Begin met één cracker - als deze in het midden nog taai is, zijn de crackers nog niet droog genoeg . Zet ze gewoon nog even terug in de oven of dehydrator.
Gezondheid
Kroepoek naturel is niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voeding. Kroepoek naturel kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Het voedsel is niet veilig om te eten en moet worden weggegooid.
Kroepoek ten slotte is gemaakt van (tapioca)meel en gemalen garnalen of gedroogde vis. Kroepoek wordt net zoals chips gefrituurd. Ook bevat kroepoek veel vet, zout en smaakversterkers. Het is dus geen gezonder alternatief voor chips.
Bewaartip voor dit product
Plakken kaas zijn 4 dagen houdbaar in de koelkast.
Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Frisdrank valt onder de categorie van producten met een THT-datum. Dit betekent dat frisdrank na de vermelde datum nog altijd veilig kan zijn om te drinken, maar dat de kwaliteit mogelijk achteruitgaat. Daarom drinkt u frisdrank bij voorkeur voor het verstrijken van de THT-datum.
Kroepoek kun je beter niet eten. Kroepoek wordt gemaakt van garnalen.Hierin kunnen schadelijke stoffen zitten zoals kwik of dioxine, wat gevaarlijk kan zijn voor je ongeboren baby. Heb je wel een keer een aantal stukjes kroepoek gegeten, dan hoe je je niet gelijk zorgen te maken.
Hij bevat ongeveer 25% vet, waardoor kroepoek te vergelijken is met chips. Hij bevat net als chips ook relatief veel zout. Het is dus zeker geen gezond tussendoortje of alternatief voor chips.
Als je ze wilt bewaren of van tevoren wilt maken, doe de gekookte garnalencrackers dan in een afgesloten plastic zak of afgesloten bakje om ervoor te zorgen dat ze knapperig blijven. Ze blijven een paar dagen goed op kamertemperatuur.
Alleen als je de crackers een tijdje blootstelt aan vocht, kun je een voedselvergiftiging oplopen . Maar wie eet er nou kraam-garnalencrackers, tenzij ze dom zijn.
Koel en droog bewaren. Na openen 3 dagen houdbaar bij kamertemperatuur (droog en donker).
Tot 2 maanden na de THT-datum of mogelijk langer, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
Uiterste consumptiedatum op zeer bederfelijke producten
Het gaat om producten die na deze uiterste consumptiedatum niet meer moeten worden geconsumeerd vanwege de mogelijke groei van pathogene micro-organismen.
Probeer eieren voor de THT-datum op te eten. Ze zijn dan verser (minder uitgedroogd) en er is minder kans op eventuele uitgroei van ziekmakende bacteriën. Eet je ze na de THT-datum? Verhit ze altijd door en door.