Kook de Dopper nooit uit, bij temperaturen boven de 65 graden kan de Dopper gaan vervormen of nog erger: lekken. Ruikt jouw Dopper naar de zolder van oma? Vul de fles (het gekleurde onderstuk) met heet water en laat 'm minstens 30 minuten staan.
Dopper flessen zijn niet speciaal gemaakt voor andere dranken, zoals cola, frisdrank en vruchtensap. Deze dranken kunnen bijvoorbeeld verkleuring of een nasmaak achterlaten. We raden het af om de Dopper fles te vullen met prikwater, dit kan namelijk lekkage veroorzaken.
Doppers in de vaatwasser
Goed nieuws voor degenen onder ons die liever machines het vuile werk laten doen: je fles kan in de vaatwasser (zorg er wel voor dat de temperatuur onder de 65 °C blijft). Haal je Dopper uit elkaar en stop alle losse onderdelen in de vaatwasser.
In 2010 zag de Dopper Original het levenslicht. Uit bijna 100 inzendingen werd het ontwerp van Rinke van Remortel, alumnus van de technische universiteit van Delft, gekozen. Vanwege het unieke design dat uit drie onderdelen bestaat, is de fles gemakkelijk schoon te houden en duurzaam.
Wil je toch met grof geweld viezigheid in je Dopper te lijf gaan? Laat 'm even weken in een lauwwarm badje met (baking)soda en spoel 'm na met (natuur)azijn. Geur- en smaakrestjes kan je verwijderen door de fles (het onderstuk) te vullen met heet water en minstens 30 minuten te laten staan.
Dopper producten zijn vrij van schadelijke stoffen zoals BPA, BPS of ftalaten. Ze voldoen aan de Europese (EC No. 1935/2004) en Amerikaanse (FDA) voedselveiligheidsvoorschriften.
Zijn schimmels giftig? Schimmels zijn niet allemaal giftig, maar van sommige schimmels is bekend dat ze in staat zijn gifstoffen (mycotoxines) aan te maken. Het eten van deze gifstoffen kan leiden tot een voedselvergiftiging. Dat kan gepaard gaan met misselijkheid en diarree.
Goed nieuws voor de milieubewuste koffiedrinker. Dopper heeft nu een waterfles gelanceerd die ook drankjes warm kan houden. Het bedrijf beweert dat de Dopper Insulated je koffie maar liefst negen uur heet kan houden. Daarnaast zorgt de fles er ook voor dat je water 24 uur lang ijskoud blijft.
Niet alleen thuis, maar ook onderweg en op je werk. In de meeste flessen gaat een halve liter. Drink daar - verspreid over de dag - drie van leeg en je 1.5 liter doel is bereikt! Goede voorbereiding Zet je dagelijkse hoeveelheid water vast klaar, bijvoorbeeld in een schenkkan of thermosfles.
De waterfles is ontworpen om het éénmalig gebruik van plastic terug te dringen. Vijftig procent van het plastic wordt na gebruik meteen weggegooid en komt uiteindelijk in de oceanen terecht. Waardoor één miljoen zeevogels en 100.000 zeezoogdieren overlijden. Gebruik van Dopper draagt daardoor bij aan een betere wereld.
De stank wordt veroorzaakt door duizenden bacteriën die zich gretig vermenigvuldigen in je fles. Niet gezond, en ook niet fris. Zo krijg je de fles wél weer brandschoon.
De Dopper Insulated houdt je water ijskoud voor 24 uur and super heet voor 9 uur. De Dopper Glass Insulated houdt jouw water ijskoud voor 2 uur en super heet voor 1 uur!
Vloeistoffen hebben de neiging om door verwarming of koeling uit te zetten of te krimpen. Wij raden het daarom af om de Dopper flessen in de koelkast of vriezer te doen, hierdoor kan de Dopper fles beschadigen.
Bacteriën. Experten raden aan om je drinkfles minstens één keer per dag af te wassen met water en zeep, wil je een broeihaard van bacteriën vermijden. Die kunnen zich namelijk snel vermenigvuldigen, aangezien je via je mond bacteriën achterlaat op je fles.
Spoel zoveel mogelijk schimmel weg met heet water en afwasmiddel. Giet warm water in de fles, vul tot ongeveer 2/3 vol is en voeg 2-3 druppels afwasmiddel toe. Doe de dop er weer op en schud het mengsel grondig gedurende 1-2 minuten.
Een kopje thee is net zo gezond als een glas water. Dit blijkt uit recent onderzoek gehouden onder 21 vrijwilligers. Dit onderzoek toont aan dat 4 tot 6 koppen thee per dag net zo'n positief op je vochtbalans heeft als 1 liter water. Eerder werd altijd gedacht dat vanwege de cafeïne in thee, thee dehydrateert.
Feiten over De Dopper: Er past bijna een halve liter water in (iets meer dan 0,4 liter) Je kunt er gewoon uit drinken, het flesje ligt lekker in de hand (de rechtse fles waar de dop is losgedraaid op de bovenstaande foto)
Water bevat natuurlijk geen calorieën, hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je vetpercentage stijgt. Maar je lichaamsgewicht zou er wel wat van kunnen stijgen. Omdat dit extra gewicht uiteindelijk weer volledig wordt afgevoerd zal dit altijd tijdelijk zijn.
Gewoon simpel keukenazijn met koud water. Vul de waterfles voor ongeveer 1/3 deel met azijn en vul hem dan verder met koud water. Laat de drinkfles zo een nacht doorbrengen en spoel hem dan goed om. Wanneer je niet vaak genoeg spoelt, zal je water een beetje naar azijn smaken.
In 2009 richtte Merijn Everaarts Dopper op. Dé herbruikbare waterfles die inmiddels de markt heeft overgenomen. Zonder ervaring en puur op zijn intuïtie ('ik doe alles op gevoel') heeft Everaarts Dopper uitgebouwd tot een iconisch merk dat al meer dan 1,6 miljoen flessen verkocht.
Productbeschrijving. De duurzame waterfles, Dopper! Deze voordeelset bevat maar liefst 8 Dopper waterflessen (450 ml) in de kleuren Simply Red, Pure White, Cool Blue, Apple Green, Deep Purple, Hellow Yellow, Pacific Blue en Blue Lagoon.De Dopper flesjes zijn ook afzonderlijk van elkaar verkrijgbaar, …
Nee, de schimmel is niet gevaarlijk. De schimmelcultuur die zich vormt op de kaas is niet schadelijk en is een andere schimmelcultuur dan die van groente, fruit of brood, welke overigens wel schadelijk is. De schimmel kan de smaak van de kaas helaas wel beïnvloeden.
Vooral in zachte etenswaren, zoals brood, gaat de verspreiding van schimmels sneller en zijn ze onzichtbaarder dan je denkt. Bij harde etenswaren kun je vaak een stukje schimmel nog wel wegsnijden, maar voor brood, een potje jam of appelmoes geldt dat helaas niet, zegt het Voedingscentrum.
Beschimmeld brood is in zijn geheel niet meer te eten. Gooi het brood direct weg om verdere verspreiding van schimmelsporen te voorkomen. Groene of zwarte broodschimmel bederft het brood, maar is niet gevaarlijk.