De smaak van onze producten is zo goed omdat we bij KFC enkel vers aangeleverd kippenvlees gebruiken. De verse kipstukken en kipfilet worden pas in het restaurant gemarineerd, gepaneerd en gefrituurd.
Al ons eten wordt bereid volgens strenge voedselveiligheidsnormen . We controleren de temperaturen van onze producten regelmatig om ervoor te zorgen dat ze volledig gaar zijn en houden verslagen bij van al deze controles. Geniet van ons vingerlikkende eten!
Een woordvoerder van KFC zei: "We volgen strikte kookprocedures in al onze restaurants om ervoor te zorgen dat onze kip goed gaar is, dus we waren verrast om dit te zien." Onze verse kippenvleugels worden gemarineerd in een hete, pittige saus die het gekookte vlees soms roze kan maken en we hebben geen soortgelijke klachten gehad.
KFC frituurt zijn kip 15 minuten en giet de olie er dan nog eens vijf minuten af – in totaal 20 minuten. Als je geen frituurpan hebt, verhit dan ruim voldoende olie in een grote pan en doe het op die manier.
Worden uw producten elke dag vers bereid? Elk stuk kip dat in onze restaurants wordt geserveerd, wordt elke dag vers bereid - met de hand gepaneerd en gekookt op temperaturen tot wel 170 graden Celsius. Bovendien ondergaat de kip die wij serveren, van de boerderij van de leverancier tot op uw bord, 34 kwaliteitscontroles.
Onze gefrituurde kip is de ster van de show. Het is vers bereid, met de hand gepaneerd en eiwitrijk. Er is voor ieder wat wils - van burgers tot buckets - en we werken er altijd aan om ons eten nog Finger Lickin' Good te maken.
Iets wat u graag wilt weten over de beroemde kip bij KFC is dat deze inderdaad vers is, nooit ingevroren — en dat deze afkomstig is van lokale pluimveehouderijen, die het welzijn van de dieren waarborgen. KFC heeft zelfs gedeeld hoe het de kip elke dag precies bereidt: elk afzonderlijk stuk wordt geïnspecteerd door de koks.
Onze productkwaliteit is hoog door onze strenge kwaliteitscontroles. KFC houdt als onderneming zelf geen kippen en slacht zelf ook geen kippen. Wij kopen ons kippenvlees uitsluitend bij gecertificeerde leveranciers die onderworpen zijn aan de strenge kwaliteitscontroles van KFC.
De kip moet goed ontdooid zijn en de olie moet verhit worden tot 350 graden voordat je met het recept begint. De regel van KFC is "van bloem tot frituurpan", dus je wilt de gecoate kip niet laten staan terwijl de olie opwarmt.
Na wat vallen en opstaan besloten ze dat de kip geweekt moest worden in karnemelk en een keer bedekt moest worden met het paneermengsel, en vervolgens gebakken moest worden in olie op 350 °F (177 °C) in een hogedruk frituurpan tot hij goudbruin was. Omdat een hogedruk frituurpan te groot was, werd er als alternatief een frituurpan gebruikt.
Om dit te controleren, maak je een kleine snee in het dikste deel van het vlees. Een volledig gegaard stuk kip is van binnen helemaal wit, maar een rauw of onvoldoende gegaard stuk is nog steeds roze en/of bloederig . Je moet ook controleren of alle sappen die eruit lopen helemaal helder zijn.
Rauwe kip is roze en glibberig. Dus niet slijmerig, grijzig of met een geurtje. Dan gooi je de kip best meteen weg.
Ja, volledig gekookte kip kan er op sommige plekken een beetje roze uitzien . En als je kip eet met bot, zie je misschien wat roze rond het bot.
We blijven erop staan dat ons pluimvee wordt verdoofd voor het wordt geslacht, met behulp van een techniek die 'stun-to-stun' wordt genoemd . We kopen alleen hoogwaardige, Grade A, boerderij-gegarandeerde kip van betrouwbare leveranciers, die contractueel verplicht zijn om te voldoen aan of te overtreffen alle relevante Britse en EU-wetgeving en dit zal niet veranderen.
De nieuwe kipleveranciers van KFC zijn niet halal-gecertificeerd en de Nederlandse KFC restaurants verkopen sinds 1 januari 2013 geen kip meer van halal-gecertificeerde leveranciers.
Controleer de binnenkant van de kip dus ook altijd even voordat je gaat eten. Is de binnenkant wit, dan is de kip gaar. Is 'ie (licht)roze of ziet het vlees er nog een beetje glazig uit? Zet de kip dan nog een paar minuten langer in de oven.
Onze kipspecialiteiten komen zó van het spit. Je krijgt ze warm mee, in de zak blijven ze ongeveer een halfuur à drie kwartier warm. Warm houden: Laat de kip in de zak, laat de zak een beetje open en zet deze tot je gaat eten in een oven van 60 graden.
Koken. Vervolgens onder druk gekookt op een lage temperatuur om alle geweldige smaak te behouden waar we wereldwijd om bekend staan.
Producten als rauwe kip en gehakt moeten voor consumptie worden verhit tot een kerntemperatuur van 75°C of warmer. Alleen zo kunt u garanderen dat alle ziekmakende bacteriën die in het product kunnen zitten, zijn gedood.
Gadzooks! Kentucky Fried Chicken werd KFC in 1991 (niet echt recent) • KFC noemt een aantal van haar producten 'kip' (Original Recipe® Chicken, Tender Roast Chicken, Chunky Chicken Pot Pie, en in haar voedingsinformatie bijvoorbeeld.
Kip en gevogelte kunnen een onderdeel zijn van een gezond voedingspatroon, vooral vanwege de eiwitten, vitamines en mineralen. Het gaat dan om onbewerkte kip, zoals een stuk kipfilet. Goed bewaren en hygiënisch bereiden van kip is belangrijk om de kans op een voedselinfectie te voorkomen.
Een impact op 72 miljoen kippen
Elk jaar zouden er wereldwijd tussen de 850 miljoen en 1 miljard kippen geslacht worden voor KFC. In België slacht de sector volgens Statbel, het Belgische statistiekbureau, gemiddeld 25 miljoen kippen per maand. Onze landgenoten eten dan ook meer kip dan om het even welk ander vlees.
5) Elk stukje kip is vers
Als u benieuwd bent naar de staat van de kip voordat deze wordt bereid, wees dan gerust dat de kip vers is. Bij regelmatige leveringen gebruikt de vestiging geen bevroren kip . De dijen, vleugels, borsten en poten worden allemaal verpakt en klaar voor bereiding geleverd.
Bij KFC is de beste keuze qua gezondheid: Filet Bites, Side Salad een water en een Strawberry Krushem. Een gezonder alternatief dan de Strawberry Krushem biedt KFC helaas niet als dessert. Met dit menu krijg je 398 kcal binnen, daarnaast krijg je wel relatief veel verzadigde vetten en suiker binnen.