Een mens kan onmogelijk zwanger worden van een hond en omgekeerd. Het genetisch materiaal laat dat niet toe.
Mensen vinden het niet alleen ethisch onverantwoord en noemen het dierenmishandeling, ze vragen zich ook af of het überhaupt mogelijk is om een menselijke eicel te bevruchten met dierlijk sperma. Dat is niet zo, vertelt embryoloog Max Curfs.
Toch kan het niet gebeuren dat een eicel van een mens ook daadwerkelijk wordt bevrucht door die van een dier. Daar heeft de natuur voor gezorgd. Om de eicel zit namelijk een soort schilletje, en alleen een spermacel van hetzelfde diersoort kan door dat schilletje heen.
Neen, dit is niet mogelijk.
Het beste antwoord. Het kan alleen als ze verwant zijn, zoals paard en ezel (muildier/muilezel, zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Muildier/muilezel), of leeuw en tijger (teeuw/lijger, zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Teeuw) en dergelijke. Dat heet een hybride of kruising.
Over hormonen gesproken: als je zwanger bent, verandert je hormonale huishouding zoveel, dat je lichaamsgeur ook licht verandert. Jijzelf of de mensen in je omgeving zullen daar meestal niets van merken, maar je hond en kat wél.
Dit is de manier waarop honden informatie verzamelen. Door middel van ruiken verzamelen ze informatie over de andere hond. Zo ruiken ze het geslacht van de andere hond, hormonen, stress en zelf of de andere hond vriendelijk is ja of de nee. Een kruisruikende hond doet bij ons precies hetzelfde, informatie verzamelen.
Een hond kan aanhankelijk worden wanneer je zwanger bent. Het aanhankelijke gedrag kan zich manifesteren door op je buik te gaan liggen, constant overal met je mee naar toe lopen, op je voeten gaan liggen en overal mee naar toe willen gaan waar je ook bent.
Krolsheid bij de kat
Het is vergelijkbaar met de menstruatie bij de mens en loopsheid bij de hond. De eerste krolsheid (cyclus) van uw kat treedt gemiddeld op tussen de 9 en 10 maanden leeftijd. Echter, de krolsheid van de kat is seizoensgebonden en afhankelijk van de daglichtlengte.
Inteelt is het aan elkaar paren van nauw verwante katten, bijvoorbeeld moeder/zoon, vader/dochter, broer/zus en halfbroer/halfzus. Het gaat hier om het paren van dieren die meer verwant zijn dan de gemiddelde populatie.
Ja, er is een kans dat het voorvocht sperma kan bevatten, dus het is mogelijk om zwanger te worden, zelfs als er geen volledige ejaculatie in de vagina plaatsvindt. Het is volkomen normaal om je af te vragen of je zwanger kunt worden met de terugtrekkingsmethode of zelfs door genitaal contact.
Apen zijn genetisch voor 98 procent identiek aan de mens, waardoor de vertaalslag meestal veel kleiner is dan bij andere dieren. Werkt een medicijn bij apen, dan is de kans groot dat wij daar ook wat aan hebben. Apen hebben echter een uitzonderingspositie in het proefdieronderzoek, juist omdat ze zo op ons lijken.
De zwangerschap van een mannelijk zeepaardje blijkt meer op de zwangerschap van de mens te lijken dan aanvankelijk gedacht. Dat blijkt onderzoek van de Universiteit van Sydney, meldt de wetenschapssite Phys.org. Zeepaardjes zijn de enige diersoort waarbij het mannetje verantwoordelijk is voor de zwangerschap.
Je hebt de meeste kans om zwanger te worden als je een paar keer vrijt in de 6 dagen voor je eisprong. De eisprong is 2 weken voordat je ongesteld wordt. De meeste vrouwen die dit doen zijn dan in 1 jaar zwanger. Ga naar je huisarts als je na een jaar nog niet zwanger bent.
In de pollenbuis verplaatsen de twee spermakernen zich naar de embryozak. Er vindt een dubbele bevruchting plaats, dat wil zeggen: éen van deze spermakernen versmelt met de kern van eicel en de andere spermakern versmelt met de secundaire embryozakkern en vormt zo een triploïde (3n) kern.
En het genoom van de mens en van de cavia bestaat uit 46 chromosomen die tezamen 23 chromosomenparen vormen.
Miauwen als communicatiemiddel
Ze doen het niet voor de lol of omdat ze ons opzettelijk uit onze slaap willen houden. Voor katten is miauwen de beste manier om met mensen te communiceren. Volwassen katten communiceren onderling via lichaamstaal. Miauwen doen ze eigenlijk alleen maar naar mensen.
Loopsheid is vergelijkbaar met de menselijke menstruatie. Tijdens deze zogenaamde 'oestrische cyclus' kunnen vrouwelijke honden zwanger raken. De gemiddelde vrouwelijke hond heeft haar eerste cyclus als ze ongeveer zes maanden oud is. Bij sommige honden begint dit eerder en sommige later, zelfs zo laat als 14-maanden!
Katten miauwen vooral 's nachts, omdat het echte nachtdieren zijn. Ze zijn 's nachts erg actief en willen de aandacht van het baasje trekken door luid te miauwen. Met dit miauwen willen ze meestal iets vertellen. Miauwen is namelijk een bewezen manier voor katten om te communiceren.
Door zwangerschapshormonen verandert je stemming, houding, gedrag en geur en dat wordt opgemerkt. Elke kat reageert weer anders op een zwangerschap. Een kat kan opvallend meer knuffels van je willen, of je mis- schien juist opeens negeren. Ook kan je kat plotseling in huis gaan plassen.
Katten. Ook katten hebben een feilloos reukorgaan. Ook je kat ruikt dat je zwanger bent en komt daarom graag even met je knuffelen. Enerzijds omdat je misschien meer stilzit waardoor je kat langer op schoot kan zitten, maar anderzijds ook omdat ze de zwangerschapshormonen ruiken.
Parasiet is schadelijk voor ongeboren kind
Die kan bij het verschonen overspringen op de mens en de ziekte toxoplasmose veroorzaken. Dat is voor vrijwel niemand erg, behalve voor zwangere vrouwen. De parasiet kan bij het ongeboren kindje namelijk voor hersenafwijkingen zorgen.
Maar een hond kan daardoor ook veel beter een verklaring vinden voor een bepaalde geur. Hij gebruikt het ruiken aan je kruis dus om informatie over je te ontfutselen. Informatie over je hormonen, je stressniveau, of je zwanger bent of net seks hebt gehad. Maar ook of je vriendelijk bent of niet.
Daarnaast is het bij honden die elkaar kennen een teken van genegenheid. Zo likken bijvoorbeeld vooral honden die elkaar goed kennen en het samen goed kunnen vinden elkaars oren. Ook zijn er honden die je tijdens een knuffel-beurt terug likken en soms zelfs voorzichtig nippen (met hun tandjes je velletje pakken).
Er zijn verschillende redenen waarom je hond dit zou kunnen doen. Als je hond veel dominante trekjes heeft, kan hij dit doen om zich te doen gelden. Als hij last heeft van verlatingsangst, is dit een door honden veel gebruikte manier om troost te zoeken, door dicht bij je te zijn.