Een zonnebrandcrème voor je gezicht is verstandig om mee te nemen. Vaak smeren we ons gezicht wel in, maar doen we dit heel gemakkelijk met dezelfde pigmentvlekken die we voor ons lichaam gebruiken. Wist je dat een speciale zonnecrème voor je gezicht beter is?
Zonnebrandcrème voor het lichaam is vaak een dikke en/of vettige substantie. Dat is prima voor het lichaam, maar voor het gezicht is dit helaas minder leuk. Door de dikke substantie kunnen namelijk de poriën in je huid verstopt raken. Dit vergroot de kans op mee-eters of acne.
Gebruik elke dag een dagcrème met SPF, ook in de winter. Zo is je gezicht dagelijks beschermd tegen de eerste zonnestralen van die dag en voorkom je huidveroudering.
Deze zomer geniet je onbezorgd van de zon, dankzij de NIVEA SUN UV-gezichtsverzorgingslijn. Dankzij een unieke formule wordt de gezichtshuid effectief en onmiddellijk tegen de zon beschermd, zonder dat het een witte waas of plakkerig gevoel op de huid achterlaat.
Met deze hoeveelheid wordt de SPF bepaald die aangegeven is op de zonnebrandcrème. Dit is ongeveer een halve theelepel voor je gezicht. Voor je armen en benen heb je zo'n 4 eetlepels nodig, en voor je romp (voor en achter) ook nog eens 2 eetlepels. Om je goed te beschermen, heb je dus veel zonnebrandcrème nodig!
Wanneer moet je zonnebrand op je gezicht smeren? Jetske: 'Hoewel je eigenlijk dagelijks een SPF zou moeten gebruiken, wordt dit extra belangrijk als de zonkracht, ook wel UV-index genoemd, drie of hoger is. In Nederland is dat ongeveer in de maanden april tot en met september het geval.
Het is belangrijk elke dag een product met SPF aan te brengen op het gezicht en dit gedurende de dag te herhalen. Deze zonnebrandcrèmes zijn geschikt voor de huid met acne. Niet alleen tijdens de zomer, maar ook wanneer de zon niet schijnt is het belangrijk elke dag een SPF (Sun Protection Factor) aan te brengen.
SPF 30 blokkeert 96,7% van de UVB stralen en laat 3,3% door, terwijl SPF 50(+) 98% van de UVB stralen blokkeert en 2,0% door laat. 100% bescherming bestaat dus niet [9]. Ten eerste wordt er over het algemeen aangeraden om altijd minimaal factor 30 te gebruiken.
Het korte antwoord is: ja!Als je de huid goed wilt beschermen tegen de schadelijke zonnestralen, dan moet je dagelijks een dagcrème met SPF gebruiken. Zonnestralen, dus de uv-A- en uv-B-stralen, zijn er altijd.
Fabel: Met factor 50 word je niet bruin
En het zorgt ervoor dat uv-straling minder schadelijk is. De huid wordt wel bruin, maar verbrandt niet. Je blijft dus juist langer bruin als je goed smeert.
Waarom maken mensen de keuze om niet te smeren met een zonnebrandcrème? De belangrijkste reden dat mensen ervoor kiezen om geen zonnebrand te smeren, is omdat het smeren van zonnebrandcrème schadelijker zou zijn (met grotere kans op het vormen van melanomen) dan dat de zon zou zijn.
De Nederlandse consumentenwaakhond vergeleek de doeltreffendheid van vijftien zonnecrèmes met SPF 30 en ontdekte dat drie producten ruim tekortschieten: die van Clinique, Europrofit van Het Kruidvat, en Clarins.
“Factor 30 houdt ongeveer 97 procent van de schadelijke uv-stralen tegen, terwijl factor 50 zo'n 98 procent bescherming biedt.” De hogere factor blokkeert of absorbeert dus net iets meer en biedt daardoor een langere bescherming. De keuze lijkt simpel. Lees ook: 'In zonnebrandcrème zit echt iets bijzonders verstopt'
'Veel mensen denken dat een zongebruinde huid geen kwaad kan en het zelfs gezond is. Een beetje verkleuring beschermt inderdaad maar vergis je niet: Een door de zon(nebank) gebruinde huid is een DNA -beschadigde huid, veroorzaakt door UV-straling.
Breng je zonnebrandcrème bij voorkeur onder je make-up, maar bovenop je moisturizer aan. De belangrijke ingrediënten in de moisturizer kunnen namelijk een stuk minder goed hun werk doen als je de volgorde omdraait. De mooiste combinatie is een moisturizer met antioxidanten en daaroverheen je zonnebrandcrème.
Welke zonnebrand raden dermatologen aan? Dermatologen raden meestal aan om een gezicht zonnebrand te kiezen met een breed spectrum (tegen zowel UVA- als UVB-stralen) en met een SPF van minstens 30.
Zeer hoge beschermingsfactor: SPF 50+
Wanneer je dus onbeschermd 8,5 minuut in de zon mag, kan je met een zonnebrandproduct met factor 50, 425 minuten in de zon. De UV kleding heeft altijd bescherming tegen zowel UBA als UVB.
De bescherming tegen uv A-straling is bij Nivea Sun iets minder goed, maar wel voldoende. Het etiket is duidelijk en volledig. Het middel bevat geen allergenen en is duurzamer dan de Biodermal.
Niet alleen voeding, maar ook stress (en te weinig slaap) heeft een negatieve invloed op acne. Het is al langer bekend dat stress aandoeningen aan de huid, zoals eczeem en psoriasis, kan verergeren. Maar stress maakt de huid ook vatbaarder voor bacteriën, waardoor acne kan verergeren.
Vermijd enkelvoudige koolhydraten en suikers, zoals zoet broodbeleg, frisdranken, koek, snoep, chocolade, toetjes, ijs, wit brood, aardappelen, witte rijst en witte pasta. Voeding met een hoge suikerwaarde verergert bij veel mensen acne.
Acne wordt veroorzaakt door hormonale veranderingen. Chocolade, chips en bier zijn misschien niet goed voor je gezondheid, ze zijn niet de oorzaak van acne. Anderzijds spelen zuivelproducten en voedingswaren met een hoge glycemische index (zoals suiker en wit meel) wel een rol bij acne-uitbraken.
Wat is het verschil? SPF 50 biedt ongeveer 98% bescherming tegen UVB-stralen, terwijl SPF 30 ongeveer 96,7% bescherming biedt. Een beschermingsniveau hoger dan SPF 50 biedt slechts een marginale extra dekking en geen enkele SPF biedt 100% bescherming.
#1 Met insmeren kun je rimpels voorkomen én minder zichtbaar maken. De straling van de zon verhoogt niet alleen het risico op schade zoals huidkanker. Zonnestraling maakt ook oud!
Word je bruin in de schaduw? Ja, zelfs in de schaduw kun je bruin worden. Want ook in de schaduw kan uv-straling namelijk je huid bereiken De reden hiervan is dat een deel van de uv-straling wordt weerkaatst door de aarde, bijvoorbeeld door water of zand.