Pak het staafje aan een zijde tussen duim en wijsvinger vast. Draai vervolgens het piercingballetje (of ander opschroefaccessoire) los en leg het in een bakje. Je kunt het piercingsieraad nu verwisselen. Draai na de wissel het balletje er weer terug op en klaar!
Het openen of sluiten van piercingsieraden lijkt misschien even lastig maar dat hoeft het niet te zijn! In het begin kan het een beetje priegelwerk zijn en hoewel je het misschien liever aan een ander overlaat, kun je meestal prima zelf je piercings verwisselen.
De totale genezing van een kraakbeenpiercing duurt gemiddeld 6-9 maanden, maar kan ook oplopen tot een jaar. Als de genezingsperiode voorbij is en je piercing helemaal rustig is mag je gaan wisselen naar andere soort sieraden.
Je neemt de piercing langs de platte achterkant vast met je duim en wijsvinger.Vervolgens draai je het piercingballetje (of ander juweeltje) voorzichtig tot de piercing los is.
Ook het te snel verwisselen van sieraad na de eerste titanium piercing kan er toe leiden dat de piercing uitgroeit. Wacht dus altijd goed tot de piercingsholte is genezen alvorens je deze gaat verwisselen.
Hoe snel groeit het gaatje dicht als ik het sieraad eruit haal? Hoe snel een gaatje dichtgroeit verschilt per persoon. Meestal groeien piercings het eerste jaar nog dicht wanneer het sieraad er een dag uit is. Na een jaar is het vaak wel mogelijk om het sieraad iets langer uit te laten, mits het helemaal genezen is.
Echter kun je ervan uitgaan dat de wond genezen is als deze niet meer rood is en er geen wondvocht en korstjes meer uitkomen. Mocht u twijfelen kunt u altijd bij uw piercer terecht.
* Plak de piercing niet af met pleisters. Een pleister zet druk op het wondje en sluit de huid af. Hierdoor heb je een vergrote kans op ontsteking. * Vermijdt de eerste 6 weken contact met zwemwater en maak geen gebruik van zonnebank of stoombaden/sauna.
NEUSPIERCING LATEN ZETTEN
Dit wordt altijd gedaan met een speciaal neusknopje, deze heeft geen scherpe randjes of uiteindes zodat de neuspiercing sneller geneest. Wil je liever ringetjes als neuspiercing? Geen probleem!Dit kan direct worden aangepast nadat de piercing is genezen.
Bioplast Retainer - Neus
Deze transparante retainer is ideaal als je even je neus piercing wilt verbergen voor bijvoorbeeld op het werk of tijdens formele gelegenheden. Het flexibele staafje heeft een dikte van 0.8mm en een lengte van 6.5mm. De retainer is vervaardigd uit bioplast.
Het is verboden een tatoeage of piercing aan te brengen bij kinderen onder de 12 jaar. Een piercing in de oorlel mag wel. Jongeren van 12 tot 16 jaar mogen alleen een tatoeage met toestemming van de ouders (of voogd). De ouders moeten aanwezig zijn als de tatoeage of piercing wordt gezet.
Piercings moeten hygiënisch gezet worden. Anders kun je huidinfecties krijgen, maar ook ernstige besmettingen oplopen, zoals hepatitis B, hepatitis C en hiv.
Piercen wordt beschouwd als de meest veilige en hygiënische methode om een gaatje te zetten. Dit komt omdat de naald die wordt gebruikt bij elke nieuwe piercing wordt vervangen.
De neus screw
Deze blijft namelijk altijd goed en stevig op zijn plek zitten. Dit komt door de speciale vorm van het staafje die ervoor zorgt dat de neuspiercing zichzelf klem zet tegen de binnenkant van je neusveugel aan. Eenmaal op zijn plek zit hij dan ook goed vast.
In de meeste gevallen moet het sieraad gewisseld worden voor een langer sieraad, en is er een antibioticazalf (bijv. affusinezuurcrème) nodig. Haal het sieraad er niet uit, om inkapseling van een ontsteking te voorkomen.
Als je lichaam een piercing afwijst, kan je de volgende symptomen ervaren: - De sieraden zijn merkbaar verplaatst.- De hoeveelheid weefsel tussen de ingangs- en uitgangsgaten van de piercing wordt dunner (er moet minstens een halve centimeter weefsel tussen de gaten zitten).
Neuspiercings hebben de namen neus rings, neus studs of septum (rings). Dit zijn de meeste bekende gebruikelijke benamingen die je hier in Nederland nog wel eens wil tegenkomen.
Indien uw piercing ontstoken is kunt u dit merken aan bijvoorbeeld (veel) pijn, warmte, zwelling, roodheid van de huid, geur en/of groen of geel wondvocht. Een ontstoken wond belemmert het genezingsproces en kan ervoor zorgen dat er littekens ontstaan.
Ga minimaal 6 weken niet in bad met zeepproducten, niet in zwembaden en open water. Na een week mag je wel in de zee en naar de sauna, maar ga niet in dompelbaden en in stoomcabines. Gebruik daar alleen de douche! Ga je onder de zonnebank, let er dan op dat je je piercing bedekt i.v.m. verbranden en uitdrogen.
Een milde ontsteking kan men het best behandelen met azijn en de piercing laten zitten. Bij ernstiger ontstekingen zijn antibiotica aan te raden.
De tepelpiercing zal blijven op nummer één staan als meest pijnlijke piercing.
De helix piercing wordt in eerste instantie geplaatst met een langer staafje, dit om een eventuele zwelling op te vangen. Het wisselen naar een korter staafje is gratis. Het plaatsen van een ringetje behoort ook tot de mogelijkheden. De genezingstijd voor een helix piercing is gemiddeld 3 tot 9 maanden.
Het materiaal wat het meest gebruikt wordt met piercen, en dus ook 100% hypoallergeen is, is titanium. Titanium is een erg sterk, maar ook heel licht materiaal. Het wordt onder andere gebruikt in de constructie van vliegtuigen en prothesen, en is dus ook ideaal voor een vers gezette piercing!