Als je zelf een spiegel wilt maken, verwijder je het glasplaatje uit een fotolijst en wrijft het grondig schoon met ontsmettingsalcohol. Bespuit de glasplaat vervolgens met spiegeleffect spray, laat het drogen en zet de spiegel terug in de lijst. Spiegels zijn een belangrijk onderdeel van een interieur.
De productie van een spiegel begint met een glasplaat. Als eerste wordt het glas in de juiste afmetingen gesneden. Daarna wordt het gereinigd met water, krijt en ceriumoxide. Dit is een fijn poeder dat wordt gebruikt voor het polijsten van glas, zoals lenzen en televisieschermen.
Vul de spuitfles met één deel azijn en twee delen water. Bedenk van tevoren hoe verweerd de spiegel mag worden. Een plantenspuit is bijvoorbeeld handig voor een subtiele look. Spray het mengsel van een afstand over de spiegel en wees niet te voorzichtig.
Een spiegel is gemaakt van glas. Maar hoe kan het dat je jezelf kunt zien in een glasplaat? Dat komt doordat ze er in de spiegelfabriek een laagje metaal achter aan toevoegen. En niet zomaar metaal: zilver.
Na verloop van tijd kunnen aan de randen namelijk 'weervlekken' ontstaan. Dit is roestvorming op de zilverlaag achter het glas van uw spiegel. Vocht en verkeerd gebruik van schoonmaakmiddelen zijn vaak de boosdoener. Weervlekken in uw spiegel zijn niet te verwijderen maar wel te voorkomen.
Dure spiegels worden met de hand gemaakt en handmatig gekleurd, hierdoor behoud het zijn waarde en zijn deze spiegels het antiek van de toekomst. Veel spiegels worden tegenwoordig massaal aangeboden op vergelijkingssites.
Als je zelf een spiegel wilt maken, verwijder je het glasplaatje uit een fotolijst en wrijft het grondig schoon met ontsmettingsalcohol. Bespuit de glasplaat vervolgens met spiegeleffect spray, laat het drogen en zet de spiegel terug in de lijst. Spiegels zijn een belangrijk onderdeel van een interieur.
Spiegels zijn gemaakt van glas en metaal en kunnen zo als een orgon-accumulator (~energie-opwekker) werken. Staat je bed dus recht tegenover een spiegel, dan kan deze versnelde, onrustige energie- en etherstroom op de aura van de slapende persoon inwerken.
De oude Egyptenaren maakten rond 3000 voor christus de eerste echte (hand)spiegels. Van brons of koper werden schijven gegoten of platgeslagen en vervolgens hoogglans gepolijst om zo als spiegel dienst te kunnen doen. In de Griekse oudheid werd deze techniek overgenomen.
Glas maken ze uit een mengsel van zand, kalk en soda. Deze grondstoffen verhitten ze bij een temperatuur rond de 1500 graden Celsius in een smeltoven. Daarna ontstaat er een floatbad met nieuw materiaal dat de koeloven ingaat. In deze oven koelen ze de vloeistof gecontroleerd af.
Met de kwast en een potje verf
Eenvoudig kan ook: koop verf, een borstel en ga aan de slag. Schilder het frame van je spiegel in een opvallend kleurtje en maak er een statement pièce van. Tip: Kies voor acrylverf of verf die geschikt is voor hout of gips. Vergeet niet om je spiegel te beschermen met wat krantenpapier.
Eigenlijk hoor je met je spiegel hetzelfde om te gaan als met je ramen. Het beste kun je te werk gaan met een sopje met heet water met wat afwasmiddel. En dan komt de grote truc: neem je spiegel af met een microvezeldoekje. Op deze manier maak je je spiegel blinkend schoon.
Roestvlekken op glas of stof
Glas: Voor glazen, en spiegels, kun je het best zuurstofwater gebruiken. Gebruik dan een mengsel van evenveel warm water en 3% zuurstofwater. Stof: Soms komen je handdoeken ook in contact met roest waar vieze vlekken door ontstaan.
De kleur die een spiegel het beste reflecteert is de kleur groen. Elke spiegel heeft dus een hele lichte groene tint. Dit is goed te zien als je 2 spiegels tegen over elkaar zet, dan zie je duidelijk dat de ''Oneindigheid'' steeds groener wordt en andere kleuren verliest.
Het glas houdt de spiegelende laag bij elkaar en beschermt hem. Daarachter zit de spiegelende laag. Deze bestaat uit een dun laagje metaal. De lichtstralen gaan door het glas heen en de spiegelende laag weerkaatst deze stralen.
Je kunt spiegels eigenlijk het best schoonmaken zoals je je ramen schoonmaakt. Met een sopje, wat afwasmiddel en een scheutje ammoniak. Knijp een spons goed uit en maak je spiegel schoon. Let op: maak de spiegel daarna wel droog met een microvezeldoekje.
Weerkaatsing. Kijken naar je spiegelbeeld is kijken naar weerkaatst licht. Een spiegel is een stuk glas of doorzichtig plastic met daarachter een laagje glanzend metaal (bijvoorbeeld zilver of aluminium). Een spiegel kan heel goed het licht weerkaatsen doordat het zo glad is.
De vergulde zonnespiegel is geen gewone spiegel, maar een zogenaamde butlerspiegel (oeil de sorcière). Door de bolle vorm van de spiegel zie je veel meer van de ruimte achter je, dus de butler kon precies in de gaten houden of de volgende gang al geserveerd kon worden.
Een kenmerk voor een antieke spiegel is vaak dat er zwarte plekken in het glas zitten. Als u kiest voor een grote tweedehands spiegel denk dan na over het vervoer ervan. Het beste kan een spiegel rechtopstaand vervoerd worden, goed verpakt met beschermhoeken en bubbeltjesfolie in een grote doos.
Als er iemand was overleden werd er een zwarte doek over de spiegel gehangen. Dat was om de geest weg te kunnen laten gaan. Alle spiegels in huis moesten worden afgedekt. Buiten werden er ook nog zwarte linten opgehangen.
3. Geen spiegel. Het kan een kinky detail zijn, een spiegel tegenover of boven het bed, maar voor een relatie is het eigenlijk niet zo goed. Het is beter om de slaapkamer reflectievrij te houden, spiegels hebben volgens feng shui namelijk een energie die onrustige slaap kan veroorzaken.
Zorg daarnaast dat je langs beide kanten in bed kunt stappen (ook als je alleen slaapt) en dat enkel het hoofdeinde tegen een muur staat (liefst in het midden en naar het noorden gericht). Ook dat zorgt voor meer balans. Volgens de feng shui mag je bed nooit onder een raam of tussen het raam en de deur staan.
Het spiegelbeeld wordt hierdoor vervormd, hetgeen bij personen die zichzelf of elkaar in zo'n spiegel zien, een lachwekkend effect geeft. Zo kan iemand die zeer mager is, in een bolle spiegel zeer dik worden afgebeeld. Een dikke persoon kan juist in een holle spiegel zeer slank worden.
Als je in de spiegel kijkt zie je (tromgeroffel) je spiegelbeeld. Een gespiegelde weergave van je gezicht, dus. En dat ligt volgens Nick Stockton van Wired aan het heuse 'mere-exposure'-concept (een theorie uit de jaren zestig, ontwikkeld door Robert Zajonc).
Best een bijzonder fenomeen waar de meeste mensen last van hebben. Hoe komt dit? Het gaat erom dat we denken dat wij ons spiegelbeeld zijn. Je ziet namelijk je spiegelbeeld in de spiegel (ja, ok dat wist je wel) en dan is alles omgedraaid: je linkerkant wordt je rechterkant en je rechterkant wordt je linkerkant.