Hoe maak je slijm met shampoo en maïzena? Doe de maïzena in een kom.Voeg daarna de shampoo toe.Je kan nu ook eventueel voedselkleurstof toevoegen.
Doe 2 eetlepels (15 gram) maïzena in je mengkom en meng alles ongeveer 10 seconden lang. De maïzena maakt het afwasmiddel dikker, waardoor slijm ontstaat. Als het afwasmiddel gemengd is met alle maïzena, kun je je handen in de kom steken en het slijm met je vingers kneden. Zorg dat het mengsel één geheel wordt en tada!
Slijm maken met dreft
Heel eenvoudig en simpel is de volgende slijm te maken. Doe kinderlijm van de action in een bakje en doe daar een heel klein beetje dreft bij. Zet een eierwekkertje op 3 minuten, want nu moet je lang roeren. Doe er telkens nog heel klein beetje dreft bij en blijf roeren.
Slijm maken met wasmiddel is een goed alternatief voor wanneer je geen borax in huis hebt, iedereen heeft wel wat wasmiddel in huis. Slijm met wasmiddel heeft bovendien een goede geur! Het slijm zal ook een mooie structuur krijgen die te vergelijken is met de twee vorige recepten.
Ben je op zoek naar het beste slijm recept? Dan moet je absoluut slijm maken met lijm en lenzenvloeistof! Want de combinatie van lijm en borax – een mineraal dat o.a. in lenzenvloeistof zit – geeft je slijm de beste en lekkerste structuur.
Meng bloem met shampoo en een kleine hoeveelheid tandpasta. Zorg dat je veel meer shampoo en tandpasta dan bloem gebruikt. Voeg voedingskleurstof toe om het slijm een kleur te geven. Als je gekleurde tandpasta gebruikt, voeg dan witte of doorzichtige shampoo toe om de kleur aan te passen.
Samenvattend. Slijm maken zonder oogdruppels of lenzenvloeistof kan prima. Alternatieven voor de lenzenvloeistof zijn onder andere vloeibaar wasmiddel, shampoo en kneedgum.
Doe de maizena met het water in een pannetje. Goed roeren zodat er geen klontjes zijn. Daarna pannetje op het vuur zetten en opwarmen totdat het dikker wordt, goed blijven roeren. Als je lijm een vaseline-achtige structuur heeft, zet je het vuur af.
Je begint met het leeg knijpen van de lijmflessen, daar roer je de scheerschuim doorheen. Zodra dit een geheel is nog een paar druppeltjes kleurstof en als laatste wat lenzenvloeistof zodat het allemaal aan elkaar gaat binden. Eventueel kan je er ook nog een schepje baking soda aan toevoegen als het te plakkerig wordt.
Snot wordt gemaakt in de slijmklieren in je slijmvlies. Je slijmvlies is een dun laagje cellen dat overal langs je luchtwegen zit. In je slijmvlies zitten ook kleine trilhaartjes. Die gaan op en neer en zorgen er zo voor dat het slijm langzaam naar je neus wordt getransporteerd.
Doe een flinke bodem afwasmiddel in een boterhamzakje. Mijn ervaring is dat afwasmiddel het beste werkt, omdat die vaak ook een mooie kleur hebben. Maar wasmiddel doet het ook goed en is ook heel leuk om uit te proberen en ruikt vaak nog lekkerder ook. Shampoo en andere vloeibare zeep kun je ook gebruiken.
Met baking soda, meel of maizena los je het probleem op en maak je het slijm weer steviger. Voor de fluffy slijm gebruikten wij een heel pakje baking soda waardoor de slijm een structuur kreeg die wel aan elkaar plakt, maar niet al te vloeibaar en plakkerig is.
Welk wasmiddel kun je gebruiken voor slijm? Je kunt alle vloeibare wasmiddelen gebruiken voor slijm, dus geen waspoeder. Wij zelf hebben Color reus gebruikt, hiermee hebben we slijm gemaakt en doen we de was mee.
Naarmate je het slijm meer kneedt wordt dit beter. Is het slijm te dun? Doe er dan een beetje baking soda bij. Is het slijm juist te droog, voeg dan een beetje water bij.
In sommige slijmsoorten zitten stofjes die giftig kunnen zijn. Volgens onderzoekers van de Consumentenbond gaat het om drie soorten slijm: Putty XXL, te koop bij de Intertoys. Whoopee Putty, te krijgen bij de Blokker.
Wanneer kinderen spelen met slijm zijn ze gefocust op iets wat zij zelf hebben gemaakt. En juist omdat ze zich concentreren op hun meest low-tech speelgoed, werkt dit rustgevend. Sterker nog: een kunsttherapeut stelt dat de sensaties van slijm zelfs een therapeutische werking hebben.
Een behandeling is vaak niet nodig. Vaak is het voldoende dat mensen gerustgesteld worden dat er geen ernstige oorzaken voor overmatig slijm in de keel zijn. De klacht verdwijnt hierna vaak geleidelijk vanzelf, met af en toe nog opspelen van de klacht. Na verloop van weken tot maanden is het vaak definitief verdwenen.