In principe zal je simkaart niet snel kapot gaan, maar wij kunnen wel een aantal dingen noemen waardoor je simkaart het niet (meer) doet. In sommige gevallen blijkt de simkaart al defect te zijn zodra je hem in je toestel stopt.
Haal je simkaart voorzichtig uit je telefoon en maak deze schoon met een zachte, droge doek. Plaats de simkaart daarna op de juiste manier terug in je toestel. Plaats je simkaart ter controle eens in een ander toestel; als je simkaart dan wel werkt, is je simkaart niet defect.
Je hebt bijvoorbeeld een nieuwe simkaart nodig als je een nieuw abonnement afsluit bij een andere provider of als je een nieuw mobiel-abonnement afsluit. Als je bij dezelfde mobiele provider blijft, kun je vaak je oude simkaart houden. Je hebt dan geen nieuwe simkaart nodig.
De prijs van een prepaid simkaart hangt af van de provider. Bij een aantal providers is de simkaart gratis. Bij andere providers betaal je er een bepaald bedrag voor (meestal rond €10,) soms ook afhankelijk van hoeveel tegoed je direct op je simkaart wil hebben staan om direct te kunnen bellen, sms'en en internetten.
Controleer de gouden contacten van de simkaart en de mobiel. U kunt het oppervlak blazen of afvegen als u vuil ziet. Doe het met een droge doek, nooit met iets vochtigs. Plaats de simkaart opnieuw en kijk of het probleem aanhoudt.
Wat gebeurt er met de verlopen simkaarten en nummers? Als een prepaid simkaart vervalt staat het 6 maanden geblokkeerd in het systeem / computer van de desbetreffende provider. Na 6 maanden wordt de prepaid kaart gekoppeld aan een nieuw prepaid pakket. Het nummer wordt dus opnieuw gebruikt voor een andere klant.
Als u een waarschuwing krijgt dat er geen simkaart of een ongeldige simkaart is geïnstalleerd, volgt u deze stappen. Zorg ervoor dat u een actief abonnement bij een mobiele aanbieder hebt. Herstart uw iPhone of iPad. Controleer of er een update van aanbiederinstellingen beschikbaar is.
Zolang de simkaart in de andere telefoon past kun je er gewoon gebruik van maken. Het is dus niet zo dat de telefoon buiten werking raakt. Of en hoe je gebruik maakt van het mobiele netwerk heeft namelijk met de simkaart te maken.
De simkaart
De kaart koppelt je telefoonnummer aan je telefoon. De chip op deze kaart zorgt ervoor dat als iemand jouw nummer belt, het gesprek naar jouw toestel gestuurd wordt. Een simkaart koop je los of in combinatie met een toestel. Een losse simkaart zonder toestel heet sim-only.
Als je een simkaart aanvraagt, ligt hij normaal gesproken binnen 3 werkdagen bij jou op de mat. We hebben geen invloed op hoe snel het postbedrijf de simkaart verstuurt.
Conclusie. Een nieuwe prepaid simkaart met hetzelfde nummer is in de meeste gevallen mogelijk. Je kunt gewoon een nieuwe prepaid simkaart bestellen en nummerbehoud aanvragen of voor een vervangende simkaart bij je huidige provider kiezen. In beide gevallen heb je wel je simkaartnummer en PUK-code nodig.
iPhones, iPads en veel andere Android-apparaten hebben een uitschuifbaar laatje. Gebruik een hulpmiddel voor het verwijderen van simkaarten, een paperclip, een oorbel of iets anders dat past om het laatje uit te laten schuiven.
Kijk in je simkaartslot of daar een simkaart in zit en of deze wel goed is geplaatst. Check ook meteen of het simkaart-schuifje wel goed gesloten is. Mocht dat niet het geval zijn, haal het schuifje met de simkaart er eerst uit, plaats deze er dan juist in (vaak kan dit maar op één manier) en stop hem terug.
Je kunt natuurlijk ook terecht bij T-Mobile Klantenservice of in een T-Mobile Shop. Maar dan betaal je € 10,-. Er zijn 3 soorten simkaarten: normale, micro en nano simkaarten. Met alle simkaarten kun je precies hetzelfde doen, alleen passen de grotere simkaarten niet in alle toestellen.
Je simkaart is dus best belangrijk, ondanks dat je hem niet eens ziet. Ook zonder simkaart kun je je telefoon toch gebruiken. Je kunt via een wifi-verbinding gewoon op internet, spelletjes spelen en andere apps gebruiken. Alleen kun je zonder simkaart niet mobiel internetten, sms'jes versturen of bellen.
Als je de simkaart in je smartphone vervangt, blijven je contacten en andere gegevens gewoon staan in het opslaggeheugen van je smartphone. De simkaart zit in de meeste smartphones verborgen in een klein laatje of houdertje aan de zijkant.
Als je slachtoffer bent van fraude met een simwissel, dan gebruikt iemand anders een nieuwe simkaart met jouw telefoonnummer. Dat betekent dat je zelf niet meer kunt bellen. Deze persoon kan dan dus bellen vanaf jouw telefoonnummer. En deze persoon ontvangt ook telefoontjes en sms'jes, die alleen voor jou bestemd zijn.
De formaten zijn eenvoudig te herkennen aan hoe groot het goudkleurige plaatje met contactpunten is ten opzichte van het plastic omhulsel. De 'gewone' mini simkaart is het grootst en heeft het meeste plastic. Micro is de middelste variant en de nano sim is de kleinste.
Je kunt namen, e-mailadressen, telefoonnummers en meer opslaan in Google Contacten. Contacten die zijn opgeslagen in je Google-account, worden gesynchroniseerd met Google Contacten en al je Android-apparaten.
Er zijn twee manieren om je simkaart te knippen.
Je kunt op twee manieren waarop je je simkaart kunt verkleinen naar een micro / nano sim. Je kunt hem handmatig knippen, of met een simkaart knipper knippen.
Je nieuwe simkaart is natuurlijk gratis. Je behoudt je nummer.
Installeer alle beschikbare updates. Verwijder de simkaart en controleer of de service provider je een geldige simkaart gegeven heeft. Kijk ook na of de simkaart niet beschadigd, versleten of aangepast/verknipt is. Als dat niet het geval is, kan je de simkaart opnieuw plaatsen.
Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Zet over of stel [apparaat] opnieuw in' > 'Stel opnieuw in' > 'Herstel netwerkinstellingen'. Hierdoor worden niet alleen wifinetwerken en -wachtwoorden opnieuw ingesteld, maar ook mobiele instellingen en eerder gebruikte VPN- en APN-instellingen.
Het is het beltegoed dat erop staat, wat mogelijk kan verlopen. Dit gebeurt wanneer je een lange tijd geen gebruik hebt gemaakt van een mobiele dienst of je simkaart niet hebt opgewaardeerd. Voor bijna alles providers geldt dat de houdbaarheid van je beltegoed tussen de 6 en 9 maanden verloopt.