Smaakt heerlijk bij de BBQ, friet, snacks en de Oosterse maaltijd. De Pindasaus kan zowel warm als koud gebruikt worden. Verwarm 50 gram gedurende 20 sec. op 600 Watt.
Ik bewaar de verse pindasaus in een glazen pot in de koelkast. Het is zo'n vijf dagen tot een week houdbaar. De saus kun je zowel warm als koud eten. Ik warm het soms op in een pannetje en voeg een scheutje water toe.
Wij raden aan een geopende verpakking van de Satésaus kant-en-klaar van Verstegen niet langer dan ca 4 weken te bewaren. Als je ervoor zorgt dat er altijd met een schone lepel saus uit de beker wordt geschept, kun je de beker eenvoudig meerdere keren verwarmen in de magnetron.
De Verstegen Kant & klare Satésaus natriumarm komt er als beste uit. Deze saus bevat maar een klein beetje zout (0,2 gram per 100 gram) en heel weinig suiker (1,9 gram per 100 gram). In de Calvé Pindasaus Kant & Klaar Mild zit het meeste suiker: 27 gram per 100 gram, dat zijn bijna 7 suikerklontjes.
Satésaus. Satésaus bevat met als sambal en mosterd ook azijn en zout, maar dat wil niet zeggen dat deze saus ook lang houdbaar is. Voor satésaus geldt een bewaaradvies van maximaal 3 dagen in de koelkast na opening. Hoelang u het ongeopend kunt bewaren, ziet u op de verpakking staan.
Zo lekker en makkelijk! Overgebleven satésaus blijft tot 6 weken goed in de koelkast in een glazen pot en kan ook worden ingevroren.
Satésaus moet niet koken. Houd dus het vuur laag of matig en roer constant. En tussendoor natuurlijk proeven. Meer pit dan kan je sambal toevoegen en wil je hem wat zoeter dan voeg je extra ketjap manis toe.
Maar wat is de gezondste keuze? Over het algemeen bevatten rode sauzen minder calorieën dan witte sauzen, meldt het Voedingscentrum. Oranje sauzen zouden daarentegen juist méér calorieën bevatten; zelfs satésaus is slanker! Met 86 calorieën per portie spant de joppiesaus de kroon.
Hoewel Thaise pindasaus een van de lekkerste sauzen op de planeet is, wordt het normaal gesproken niet geassocieerd met het woord "gezond". De meeste pindasausen bevatten veel suiker en kokosmelk of room, wat resulteert in een saus die veel vet en calorieën bevat .
Pindasaus heeft een ongezonde imago en dat is jammer, want echte pindasaus kan heel gezond zijn. Pinda's bevatten namelijk onverzadigde vetten en deze goede vetten verlagen het risico op hart- en vaatziekten. Let er wel op dat je hier niet teveel van eet, want ook goede vetten bevatten veel calorieën.
Meng alle ingrediënten tot een glad en romig geheel. Serveer. Ik serveer pindasaus graag op kamertemperatuur . Je kunt het ook zachtjes in de magnetron zetten tot het warm is, of zelfs koud serveren!
Laat de kip minimaal 2 uur marineren in de koelkast. Het lekkerste is als je de saté een dag van tevoren al in de marinade legt! Rijg het vlees aan de stokjes, ongeveer 30 gram vlees per stokje.
In Nederland bestellen we pindasaus en satésaus allemaal door elkaar en velen van ons denken misschien dat het hetzelfde is. Toch is dit van oudsher niet het geval. Pindasaus is inderdaad de saus die gemaakt wordt van pinda's zoals wij verwachten.Met satésaus worden daarentegen alle sauzen bedoeld voor bij de saté.
Een goede richtlijn is 100 gr satésaus per persoon, maar de gewenste hoeveelheid kan natuurlijk altijd afwijken. De ene eet satésaus ook echt alleen over zijn saté, de ander eet zijn hamburger of ander BBQ-vlees, stokbrood en BBQ-groenten met satésaus.
Als het half gebroken is, voeg dan de helft toe van de hoeveelheid olie die in eerste instantie is gebruikt om het te breken . Als het helemaal gebroken is, voeg dan gelijke volumes olie en vloeistof toe. Begin met een klein beetje en blijf toevoegen totdat de saus weer samenkomt in een emulsie. Dit kan een paar iteraties vergen.
Beste pindasauzen
Het best uit de test kwam een Verstegen-variant met de naam Kant & Klare Satésaus natriumarm. Het testoordeel voor deze uitschieter is een 9,5 op een schaal van 0 tot 10. Ook Inproba scoort hoogt met de Satésaus kant en klaar. Het rapportcijfer kwam voor deze satésaus uit op een 7,6.
2 eetlepels pindasaus (Sao Noi) bevat 80 calorieën . De macronutriëntenverdeling is 35% koolhydraten, 56% vet en 10% eiwit. Dit heeft een gemiddelde caloriedichtheid, met 229 calorieën per 100 g.
Saté bevat veel eiwitten en vet . Kan saté een eiwitrijk, matig vetmakend alternatief zijn in de food court? Saté bevat veel eiwitten omdat het voornamelijk uit vlees bestaat. Het bevat ook veel vet, met name verzadigd vet, van de gemengde plantaardige olie en vette vleesdelen die voor de bereiding worden gebruikt.
De berehap is de ongezondste snack
'Dan zou ik zeker niet kiezen voor de berehap. Die is het zwaarst, zo'n 150 gram, terwijl de andere snacks ongeveer de helft wegen', aldus Brouwer. Je krijgt dus veel meer calorieën binnen.
Als we kijken naar calorieën is ketchup de minst slechte (15 kilocalorieën per portie). Gevolgd door curry (26 kcal), satésaus (49 kcal), fritessaus (59 kcal), Joppiesaus (69 kcal) en als laatste mayonaise (133 kcal).
Plantaardig recept, dus geschikt voor vegetariërs en veganisten. Smaakt heerlijk bij de BBQ, friet, snacks en de Oosterse maaltijd. De Pindasaus kan zowel warm als koud gebruikt worden.
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op. Een kliekje dat al eerder is opgewarmd laten afkoelen en vervolgens nog een keer verhitten kan risico's met zich meebrengen.
Geen grote schalen meer maar alles apart geserveerd in kleine fraaie schaaltjes. Wil je voldoende voor iedereen? Reken er dan op dat je ongeveer 300 gram per persoon nodig bent.