Sambuca is een legendarische zoete Italiaanse likeur op basis van anijs. Je kunt het puur drinken, met drie koffiebonen of mixed in cocktails. Sambuca is een Italiaanse zoete likeur, gemaakt met water, suiker, essentiële oliën van steranijs en natuurlijke kruiden.
Traditioneel wordt een sambuca geserveerd met drie koffiebonen in het glas. Deze koffiebonen staan voor gezondheid, rijkdom en geluk. Een sambuca kan even aangestoken worden om een mooie ronde, dikke smaak te krijgen en om warm en koud tegelijk in de mond te krijgen.
Sambuca is ook uitstekend geschikt voor het maken van een cocktail. Iedere cocktail bestaat in normaal gesproken uit een deel sterke drank, een deel likeur en een deel vruchtensap of soda water. Een cocktail met sambuca maak je met bijvoorbeeld jus d'orange, maar ook met ananassap.
Wat je met uitgaan of in traditioneel Italië ziet, is dat men de likeur aansteekt met vuur, alvorens het te drinken. Dit wordt gedaan om een mooie ronde, dikke maar vooral lekkere smaak te krijgen. En geen zorgen, je krijgt naast koude sambuca ook warme binnen, maar iets verbranden zul je niet.
Voor de meeste gedistilleerd dranken is de standaard drinkmaat 30ml. Indien anders wordt de andere maat erbij vermeld.
Sambuca mixen in cocktails
Je kunt sambuca aan veel andere drankjes toevoegen om een frisse en zoete smaak toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld creatief zijn en het toevoegen aan cocktails met sinaasappelsap of citroensap. Sambuca heeft echter een zeer dominante smaak, dus het moet zorgvuldig worden gedoseerd.
Ongetwijfeld de meest verfijnde sambuca, door zeer velen gewaardeerd.
Voeg dan eens een scheutje sambuca toe aan je favoriete cocktail. Zeker wanneer je met rum, Baileys of bijvoorbeeld Cointreau aan de slag gaat, dan is het dit het proberen waard. Een mixdrank met bekende frisdrank, zoals Coca-Cola, is natuurlijk ook een optie.
Vrijwel onbeperkt houdbaar in hele verpakking. Wijn en alcoholische drank hoeft geen THT-datum te bevatten.
Sambuca: een Italiaanse likeur
Sambuca is net zo sterk als wodka of whisky (37,5%) maar is gemakkelijker te drinken vanwege de zoetheid die de smaak van de alcohol maskeert.
Sambuca - 85 kcal. Rode wijn - 82 kcal. Cognac - 80 kcal.
Sambuca Bianca Likeur 70cl | Aanbieding 9,15 vanaf..
Op een gegeven komt het zo ver dat als je vriezer een lage temperatuur piek heeft, en de alcohol% gezakt is tot rond 35% (dat kan je bijna niet proeven, zeker als je de sambuca heel koud drinkt) krijg je dan ijsvorming.
Het kruid alsem bevat thujon en absintine. Thujon werkt bij een zeer grote dosis enigszins hallucinerend. Absintine veroorzaakt de bittere smaak. Absint werd in 1909 in Nederland verboden omdat het tot waanzin zou leiden.
Sambuca Blanco | 40,0% | Anijs. Helder. Anijs met koriander. Vol zoete anijssmaak.
Alles met een laag alcoholpercentage moet voor het grootste deel in de koelkast worden bewaard; terwijl dranken met een hoog alcoholgehalte meestal prima op de plank zitten. Bewaar het daarom in de koelkast.
Port heeft een alcoholpercentage tussen 18% en 20% alcohol. Een geopende fles kan je nog 2 weken tot maximaal een maand bewaren.
Ouzo is enkel in Griekenland te krijgen, is zoeter van smaak en daarom vergelijkbaarder met bijvoorbeeld de smaak van Italiaanse sambuca of Franse pastis of pernod.
Tequila kun je puur drinken maar natuurlijk ook in een cocktail of mix. Bekende tequila cocktails zijn de Margarita, Paloma en Tequila old fashioned.
Koffie en thee worden het meest gedronken (30% of 505 ml), gevolgd door water (25% of 413 ml) en frisdranken (16% of 263 ml). Warme dranken blijken populair bij de oudere groepen vanaf 30 jaar. De jongere generaties tot 20 jaar drinken relatief meer zuiveldranken, siropen en frisdrank.
Een goed glas sambuca wordt geserveerd met 3 koffiebonen in het glas welke staan voor: Gezondheid, rijkdom en geluk.
Molinari Sambuca Extra, 40 % alc. is een likeur met het frisse aroma en de zoete smaak anijs.
Sambuca geflambeerd met drie. koffiebonen erin, die staan voor. gezondheid, geluk en rijkdom.